515 - co dalej z tÄ liniÄ ?
Moderator: Wiliam
buahaha jak to miał być żart, to na wyjątkowo niskim poziomie.
http://www.youtube.com/watch?v=4iSwjKupCO0
CAŁA PRAWDA O LEWAKACH
CAŁA PRAWDA O LEWAKACH
Oczywiście Przyczółek stratny nie jestAndrzej pisze:na Ostrobramskiej po 408 stratne są tylko Rawar i Centrum Optyki, więc wystarczy wpisać wtyczki 502 w rozkład
Fakt, Marysin musi dostać te kursy z powrotem. Spokojnie, 137 akurat powróci.Andrzej pisze:Jakim prawem![]()
![]()
[ Dodano: 2007-09-01, 21:35 ]
W tym miejscu należy zadać zasadne pytanie: po co?jasiu pisze:143 niech będzie do Wiatracznej, ale przez Ostrobramską, Rodziewiczówny, Łukowska, Zamieniecką
[ Dodano: 2007-09-01, 21:36 ]
Cóż, sam mam nadzieję na uwalenie 166 ze Wschodniego:)Lukasz436 pisze:Mam nadzieję że pozostałe zmiany które zostaną wprowadzone później wyjdą jeszcze z lepszą korzyścią:)
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
którego wniosku? że będzie, że nie będzie czy że będzie inaczejemdegger pisze:Która wypowiedź skłoniła Cię do tego wniosku?
na prawym brzegu reforma w zasadzie poszła do kosza, z kolei zmiany na Ursynowie mają być później, to nie wiem co ze 168
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
Hmm. Jeżeli będzie 408 jako 5xx, 515 na obecnej trasie i 143, to dla Rembertowa będzie zdecydowanie zbyt dobrze. 515 jako obecne 408 oraz 143 na Wiatraczną spokojnie by wystarczyły.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Znam okolicę, jeżdżę tam prawie codziennie. Jak ktoś musi koniecznie do 408 to sobie przejdzie kładkę.emdegger pisze:Oczywiście Przyczółek stratny nie jestAndrzej pisze:na Ostrobramskiej po 408 stratne są tylko Rawar i Centrum Optyki, więc wystarczy wpisać wtyczki 502 w rozkład(musisz kiedyś zobaczyć tamtą okolicę i rozmieszczenie przystanków w w/w zespole
). Wpisanie w rozkład wtyczek na 502 nic nie da - pisałem już o tym. Zabranie 408 rodzi dodatkowe komplikacje wynikające z ew. zmiany trasy 405 - nie byłoby połączenia z DWZ, co jest nie do zaakceptowania.
Co do 405 - jestem akurat przeciwnikiem zabierania trasy z Ostrobramskiej, w tym z Przyczółku.
Myślę też, że częstsze 502 + być może silne 137 na TŁ (którego Ty nie chcesz, bo nie będzie przyspieszone) wystarczy, a jak nie, to się zagęści w szczycie 520 albo 525.
Nie tylko Marysin. Trasa musi zostać do ratusza w Wesołej, a dalej niech robią co chcą.emdegger pisze:Fakt, Marysin musi dostać te kursy z powrotem. Spokojnie, 137 akurat powróci.Andrzej pisze:Jakim prawem![]()
![]()
Nie wiesz pewnie, że sama tylko Zielona potrafi czasem zaludnić 137 oraz, że na tejże Zielonej wysiada trochę osób jadących z Wesołej i Starej Miłosnej, których tym samym nie widzisz już w Marysinie..
Podaż w relacji Zielona/Groszówka - Marysin - Grochów zmniejszono o 50% i trzeba to koniecznie przywrócić.
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
Czego się dowiedziałem na pikniku:
- 516 na TS zamiast 515. Do Marysina, reszta bez zmian. PRzystanki nieznane.
- 168 nie pojedzie na Ursynów Zielony. Po obsłużeniu CO skręci na Ursynów Południowy. Na trasę na Jeziorki linii całotygodniowej nie zgodził się Ursynów (WTF?
). Oczywiście ulotki rozdawane na stoisku były stare. Więc żeby się czegoś dowiedzieć trzeba samemu wyciągać.
- Nie wiadomo co zastąpi dokładnie E-1 na Stegnach, ale najlepiej by było aby nic
. Będą robić pomiary. Wolą E-2 częstsze i 501 tak samo (ciekawe co z koordynacją z 519)
- 141 trasa bez zmian, ale nowy rozkład. Jednak częściej jeździć nie będzie. W mglistej przyszłości zmiana trasy na Pradze.
- W mglistej przyszłości rozwój komunikacji na Wilanowie. Być może jakieś dowózki do M. Wilanowska lub jakieś 4xx odciążające 519 do M. Politechnika.
- na świeżych mapkach komunikacji nie ma E-1. W ogóle. Znaczy chyba pierwotnie całość miała pójść w pizdu.
Dojazd na piknik - 519 zapchane maksymalnie, co po niektórzy odpuszczali sobie jazdę i czekali na następny. Korek przed samą pętlą. Ogólnie nieciekawie - "panie kierowco, tam się pies na końcu zrzygał..."
- 516 na TS zamiast 515. Do Marysina, reszta bez zmian. PRzystanki nieznane.
- 168 nie pojedzie na Ursynów Zielony. Po obsłużeniu CO skręci na Ursynów Południowy. Na trasę na Jeziorki linii całotygodniowej nie zgodził się Ursynów (WTF?
- Nie wiadomo co zastąpi dokładnie E-1 na Stegnach, ale najlepiej by było aby nic
- 141 trasa bez zmian, ale nowy rozkład. Jednak częściej jeździć nie będzie. W mglistej przyszłości zmiana trasy na Pradze.
- W mglistej przyszłości rozwój komunikacji na Wilanowie. Być może jakieś dowózki do M. Wilanowska lub jakieś 4xx odciążające 519 do M. Politechnika.
- na świeżych mapkach komunikacji nie ma E-1. W ogóle. Znaczy chyba pierwotnie całość miała pójść w pizdu.
Dojazd na piknik - 519 zapchane maksymalnie, co po niektórzy odpuszczali sobie jazdę i czekali na następny. Korek przed samą pętlą. Ogólnie nieciekawie - "panie kierowco, tam się pies na końcu zrzygał..."
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Widzę, że ktoś przeczytał mojego maila na konsultacje@ztm.waw.plTGM pisze: - 168 nie pojedzie na Ursynów Zielony. Po obsłużeniu CO skręci na Ursynów Południowy.