Plany remontowe Tramwajów Warszawskich

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 19 sie 2024, 11:40

Bywalec pisze:
18 sie 2024, 15:36
Chyba szukasz na siłę powodu by się tylko przyczepić :roll:
Przeżywasz każde ograniczenie prędkości, każdy incydent jakby to miał być już koniec świata, byle tylko napisać, że TW znowu coś tam coś tam.
Po prostu śmieszy mnie kłamstwo za kłamstwem (jak tam twój opadnięty drut na moście?).
Ale masz rację - trzeba olać, nikomu nie przeszkadza.

Awatar użytkownika
Bywalec

Post autor: Bywalec » 19 sie 2024, 11:56

Ale jakie kłamstwo za kłamstwem? Jesteś w stanie wskazać co jest kłamstwem a co prawdą?
A skoro pijesz do "druta na moście" to wyślij zapytanie do TW kiedy zamierzają naprawić, teraz masz i tak ułatwiony kontakt w tych sprawach :>
Obrazek

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 19 sie 2024, 12:07

Bywalec pisze:
19 sie 2024, 11:56
Ale jakie kłamstwo za kłamstwem? Jesteś w stanie wskazać co jest kłamstwem a co prawdą?
Pamiętaj, że okłamujesz siebie, a nie mnie :-)
Bywalec pisze:
19 sie 2024, 11:56
A skoro pijesz do "druta na moście" to wyślij zapytanie do TW kiedy zamierzają naprawić
Po co? Żeby być okłamany tak jak w innych sprawach? Zieeeew.

EOT z mojej strony. Dryń, dryń, bohaterze.

Awatar użytkownika
Bywalec

Post autor: Bywalec » 19 sie 2024, 12:32

O jasnowidz się znalazl, że wie czy ja okłamuje siebie czy kogoś innego :kekeke:

I tak zupełnie na poważnie - nie widzę powodu aby jakiemuś tam personowi rzucać kłamstwa na forum publicznym i robić z siebie publiczne pośmiewisko. Kto mnie zna (a są osoby z tego forum co znaja mnie osobiście) ten wie, czy jestem mitomanem czy nie. Na przestrzeni ostatnich lat nie raz pisałem (to co można napisać publicznie co nie byłoby wyjawieniem tajemnicy przedsiębiorstwa) o różnych rzeczach (ostatnio w czerwcu o tym, że na Jazzach wymiana wyświetlaczy się nie zakończy i wkrótce potem była informacja o wymianie w Tramicusach) i do tej pory nikt nigdy nie miał zastrzeżeń a informacje się sprawdzały. Wiesz, nie muszę tego robić. Zwłaszcza odpowiadać na Twoje zapytania ale jeśli znam odpowiedź to dlaczego miałbym nie odpowiedzieć? Ja nie jestem uprzedzony a odnoszę wrażenie że Ty jesteś. Jeśli masz mi jakieś kłamstwo do zarzucenia to śmiało. Tylko proszę o dowód że jest zupełnie inaczej, bo takie puste frazesy jak z wczesmiejszej Twojej wypowiedzi są nic nie warte. A jeśli nie to albo zamilcz albo zrób to na co pozwala godność przeciętnego człowieka. O ile nie jest Ci to obce.
Obrazek

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 19 sie 2024, 13:03

person pisze:
19 sie 2024, 11:40
Bywalec pisze:
18 sie 2024, 15:36
Chyba szukasz na siłę powodu by się tylko przyczepić :roll:
Przeżywasz każde ograniczenie prędkości, każdy incydent jakby to miał być już koniec świata, byle tylko napisać, że TW znowu coś tam coś tam.
Po prostu śmieszy mnie kłamstwo za kłamstwem (jak tam twój opadnięty drut na moście?).
Ale masz rację - trzeba olać, nikomu nie przeszkadza.
Ale czego oczekujesz? Że nie będą się w ogóle zdarzały żadne awarie?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 19 sie 2024, 14:27

pawcio pisze:
19 sie 2024, 13:03
Że nie będą się w ogóle zdarzały żadne awarie?
Ale tak szczerze, to część z nich mogłaby być szybciej sprzątana, szczególnie, że rozwiązania bywają znane od jakiegoś czasu.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 19 sie 2024, 16:48

Bywalec pisze:
19 sie 2024, 12:32
. Jeśli masz mi jakieś kłamstwo do zarzucenia to śmiało.
Abstrahując od faktu, że - najpewniej - odnosisz się do sformułowania o okłamywaniu siebie, a nie innych, które jest nawiązaniem do dosyć częstego mechanizmu psychologicznego i odkładając na bok fakt, że uważam kolektywnie Tramwaje Warszawskie za ZAWODOWYCH (eng. proffesional - że tez w polskim to słowo jest dwuznaczne w tym kontekście...) kłamców (inni powiedzieliby "robiących dobrą minę do złej gry, zamiast milczeć"), to nie zamierzam Tobie niczego pisać po tym, w jaki sposób zachowywałeś się wobec mnie w ubiegłym roku, gdy wszedłeś w posiadanie (ciekawe w jaki sposób i dlaczego) mojej skargi.

Dryń, dryń, teraz to już naprawdę EOT.

Uszanowanko.

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 21 sie 2024, 8:48

Czy ktoś ważny który mieszkał przy Filtrowej zmarł ostatnio? Pytam, bo wczoraj zniknęło ograniczenie na Filtrowej.

Georg

Post autor: Georg » 21 sie 2024, 8:51

Może wyjechał na wakacje?

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 21 sie 2024, 12:12

Flash8222 pisze:
21 sie 2024, 8:48
Czy ktoś ważny który mieszkał przy Filtrowej zmarł ostatnio? Pytam, bo wczoraj zniknęło ograniczenie na Filtrowej.
Założyć?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 21 sie 2024, 13:28

Błagam, nie wydłużaj nocy nieśmiesznego dowcipu ;)

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 03 wrz 2024, 8:59

W dzisiejszym, Stołku redahtor informuje m.in.:
- dlaczego nie wybudowano od razu skrętów na Daszyniaku ("W ciągu 14 lat urzędnikom nie udało się przygotować projektu" - to na pewno wszystko przez ZTM),
- że od najbliższego weekendu z rowerka na tydzień spada Okopowa,
- o tym, że co roku powinno się remontować przynajmniej 10% sieci,
- o tym, dlaczego na wiadukcie przy Arkadii nie można ułożyć torów tymczasowych, by utrzymać ruch tramwajów.
https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7 ... szcze.html

BTW ciekawostka z dupy. W Lipsku właśnie remontują ponad 100-letni most łączący centrum z zachodnimi dzielnicami. Co prawda nie jest to skala Arkadii, bo tam remont ma potrwac przez 3 lata, ale po wakacyjnym całkowitym wyłączeniu mostu z ruchu... wznowiono ruch tramwajów na torach tymczasowych - bo dla nich najważniejszy jest pasażer. Choć ułożyli tylko jednotor, przez co musieli ściąć RJ:
https://www.l.de/wir-fuer-leipzig/baust ... inbruecke/

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 03 wrz 2024, 9:20

Typowe. Najpierw ze trzeba remontować 10% sieci a potem że 10% sieci jest w remoncie.

Ale wiecie, z tym Daszyńskim to nawet teraz dało się kawałek zrobić. W dodatku okazało się, że po zamknięciu Towarowej świat istnieje, więc i wiadukt można by zrobić.
ŁK

Autobus Czerwon
Kontakt:

Post autor: Autobus Czerwon » 03 wrz 2024, 9:23

person pisze:
03 wrz 2024, 8:59
BTW ciekawostka z dupy. W Lipsku właśnie remontują ponad 100-letni most łączący centrum z zachodnimi dzielnicami. Co prawda nie jest to skala Arkadii, bo tam remont ma potrwac przez 3 lata, ale po wakacyjnym całkowitym wyłączeniu mostu z ruchu... wznowiono ruch tramwajów na torach tymczasowych - bo dla nich najważniejszy jest pasażer. Choć ułożyli tylko jednotor, przez co musieli ściąć RJ:
I w którym miejscu twoim zdaniem dałoby się ułożyć tor tymczasowy na wiadukcie przy Arkadii?

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 03 wrz 2024, 9:24

Autobus Czerwon pisze:
person pisze:
03 wrz 2024, 8:59
I w którym miejscu twoim zdaniem dałoby się ułożyć tor tymczasowy na wiadukcie przy Arkadii?
Tam jezdnia ma 2-3 pasy w każdą stronę.
ŁK

ODPOWIEDZ