Trasa tramwajowa na Tarchomin i Nowodwory
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
O ile pamiętam, to drogowka będzie rozgrzebana - jakiś lewoskret wydzielony czy coś.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Zbudowano "ślepe skrzyżowanie" i będzie przebudowywane przed rozpoczęciem użytkowania? I kto za to płaci?
Zastanów się dobrze kto będzie tam przyjeżdżał i jak. Wszyscy uparli się na tramwaj. Tyle, że tramwajem przyjadą północne Bielany (południowe mają bliżej do Arkadii) i Tarchomin. Bałagan to będzie na Modlińskiej - tego nikt nie widzi.MichalJ pisze:Tak tak, oczywiście da się porównać takiego molocha na 6 hektarach z bajerami i kinem do jakichś delikatesów na Świderskiej.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Ja nic nie mówiłem o Modlińskiej, tylko uważam, że z tramwaju będą tam wysiadać tłumy.
Widzisz - to różnimy się w ocenach. Jako mieszkaniec Tarchodworów wcale tak nie uważam. Zresztą na dojściu do galerii świateł nie będzie więc ewakuacja pasażerstwa żądnego promocji powinna być sprawna.MichalJ pisze:Ja nic nie mówiłem o Modlińskiej, tylko uważam, że z tramwaju będą tam wysiadać tłumy.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
Ależ tam światła będą!
Liczyłbym na to handlowiszcze.MichalJ pisze:Zbudowano "ślepe skrzyżowanie" i będzie przebudowywane przed rozpoczęciem użytkowania? I kto za to płaci?

- Solaris U10
Północne Bielany to będą mieć swoją galerię przy Hucie.
Za pierwszą wersję też?Wiliam pisze:Liczyłbym na to handlowiszcze.MichalJ pisze:Zbudowano "ślepe skrzyżowanie" i będzie przebudowywane przed rozpoczęciem użytkowania? I kto za to płaci?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Za rozbudowę zapłaci oczywiście inwestor CH.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Za pierwszą wersję też?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A co za różnica?
Za darmo była? To przecież są zmarnowane publiczne pieniądze, trzeba było nie budować tego skrzyżowania (albo nawet tej ulicy) w ogóle, skoro docelową wersję i tak buduje prywatny inwestor.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Pytanie, czy podczas projektowania w ogóle było wiadomo kto, co i kiedy wybuduje.
Równie dobrze deweloper mógł się nie pojawić albo postawić obiekt 2x mniejszy.
Mnie tam oczywiście na tej drodze nie zależało,ale ja na projekt wpływ miałem średni.
A kto za to zapłacił to nie wiem.
Równie dobrze deweloper mógł się nie pojawić albo postawić obiekt 2x mniejszy.
Mnie tam oczywiście na tej drodze nie zależało,ale ja na projekt wpływ miałem średni.
A kto za to zapłacił to nie wiem.
No ale bez jakiejś zabudowy w tym miejscu skrzyżowanie jest niepotrzebne.