Może lepiej stworzyć krótką linię łączącą Zielony Ursynów z resztą dzielnicy, bo po co Jeziorkom bezpośrednie połączenie przez 168 z Pragą?Lukasz436 pisze:Nie zgodzę się że linia 168 jest nie potrzebna na Jeziorkach. A dla czego dzięki temu połączniu powstaje dogodny dojazd z Puławskiej oraz Karczunkowskiej do Ursynowskich szkół, urzędów, metra, innych linii autobusówych a także linią 168 będzie można dojechać przez cały dzień do kolei i tam dogodnie się przesiąść na pociąg w kierunku Radomskim.
515 - co dalej z tÄ liniÄ ?
Moderator: Wiliam
- MeWa
- Cukiereczek
szczegółowy harmonogram zmian masz na MiK-u - podaż miejsc zwiększyć się ma do końca roku o 22% względem tego, co było przed wakacjami.R-9 Chełmska pisze:Jakie? Powrot do starego rozkładu?MeWa pisze:szykowane są zmiany w rozkładzie jazdy po wakacjach
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- fik
- Naczelne Chamidło
Do tych celów wystarczyłoby przekierowanie 319 na Ursynów.Lukasz436 pisze:A dla czego dzięki temu połączniu powstaje dogodny dojazd z Puławskiej oraz Karczunkowskiej do Ursynowskich szkół, urzędów
PKP Jeziorki jako dogodny węzeł przesiadkowy. Wiele wyjętych z nikąd argumentów na tym forum już widziałem, ale uzasadniać puszczanie całodziennej linii o niezłej częstotliwości na absolutny wygwizdów, jakim są Jeziorki, skomunikowaniem z jeżdżącym co +/- godzinę pociągiem w kierunku silnie podmiejskim - to jest już po prostu ordynarne przegięcie, zwłaszcza, że na linię radomską Ursynów ma dobre przesiadki na Służewcu.Lukasz436 pisze:168 będzie można dojechać przez cały dzień do kolei i tam dogodnie się przesiąść na pociąg w kierunku Radomskim.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
No i bardzo dobrze. Pasażerów, którzy w DS muszą przemieszczać się na tak duże odległości jak z Marysina na Służew na pewno nie ma zbyt wielu.pawcio pisze:Może się okazać, że przez wymysły Rembertowa zabraknie brygad w DŚ i będzie tylko coś na wzór 301.TGM pisze:Co znaczy "nie do końca"?
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Ja jestem natomiast ciekawy, czemu niektórzy ludzie nie pofatygowali się osobiście zasięgnąć informacji, skoro reagują tak emocjonalnie. Wiadomości, jakie otrzymałem nieco różniły się od tych TGMa, fakt, że może wypadałoby to rozwinąć w treści, ale skoro Rembertów wywalczył sobie przy eskaemce dwa pośpiechy do Śródmieścia (odjeżdząjące w stronę Pragi przy Politechnice z innych przystanków, mimo że żaden z nich nie jedzie na patelnieesm pisze:a ja się zastanawiam po co pisać takie posty (jak emdegger). jak coś wiesz, pisz wszystko. a nie, ludzie muszą pisać, obciążać serwer, by łaskawca zechciał powiedzieć więcej.
Zakończywszy transmisję, pozdrawiam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Tylko na tym niestety traci lewy brzeg, gdzie wspomożenie 189 oraz wprowadzenie do Ursusa całotygodniowego obwodu jest wskazane.TGM pisze:No i bardzo dobrze. Pasażerów, którzy w DS muszą przemieszczać się na tak duże odległości jak z Marysina na Służew na pewno nie ma zbyt wielu.pawcio pisze: Może się okazać, że przez wymysły Rembertowa zabraknie brygad w DŚ i będzie tylko coś na wzór 301.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Inaczej. Może nie zyskać. Choć kto wie, czy kiepska sytuacja brygadowa nie zmusi ZTMu do wprowadzenia na 189 i nowej 5xx w DS częstotliwości co 20 minut, o czym Dolny Mokotów wprost marzy.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Bo trzeba wzmocnić 189 a nie kombinować i tworzyć muchowozy na prawym brzegu Wisły. Jakie jest zapotrzebowanie widać po 141, które sobie nawet czasem odpuszcza stałe przystanki. Bo chyba nie można powiedzieć aby zbyt długo w DS jechało i pasażerów zniechęcało.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Raz to wzmocnić, a dwa stworzyć sobotni rozkład jazdy.TGM pisze:Bo trzeba wzmocnić 189 a nie kombinować i tworzyć muchowozy na prawym brzegu Wisły. Jakie jest zapotrzebowanie widać po 141, które sobie nawet czasem odpuszcza stałe przystanki. Bo chyba nie można powiedzieć aby zbyt długo w DS jechało i pasażerów zniechęcało.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Życzy sobie od dawna i w końcu ma realne szanse. Tylko jeśli nie Marysin, to dokąd?
Gdyby 5xx było co 15 to można by zacząć się bawić w jakąś szczątkową koordynację na początkowych odcinkach, a i odciążenie 189 powinno być na tyle duże, że 15 minut dla niej mogłoby już być znośne.
Gdyby 5xx było co 15 to można by zacząć się bawić w jakąś szczątkową koordynację na początkowych odcinkach, a i odciążenie 189 powinno być na tyle duże, że 15 minut dla niej mogłoby już być znośne.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan