Nawet jeśli są dwie przy tym samym peronie, to i tak nie będzie to dobrze funkcjonowało dla dwóch linii.
Elektrobusy
- ZielonyJamnik
I co, po to budowali dwa perony, żeby dwie linie korzystały z jednego?
Mkną po koleinach zielone jamniki... 

- ZielonyJamnik
Czuje że będzie jazda z nowymi nSU12e. Mają inne pantografy i trzeba jeszcze dalej się odsunąć od krawężnika. Dodatkowo są zamontowane z przodu, a nie z tyłu. Z wyglądu przypominają one bardziej te z Ursusa. Nie widziałem, aby miały system korekcyjny oparty na szynie jak w przypadku starych pantografów. Także prawdopodobnie trzeba będzie trafić niemal perfekcyjnie, żeby podładować

-
Opóźnienia na 136 rzędu 30 minut i więcej to już przeszłość. Chyba że się coś zmieniło podczas budowy tramwaju.
Chyba nie ma dramatu. Mordor się całkiem rozluźnił, choć teraz święta, ferie wszelakie itp. Poza tym przecież jak będzie luźno, to zaczną przyjeżdżać samochodami.
No i ostatnio widziałem jak na zielonym kierunkowym z Postępu wyjechały 2 (słownie: DWA) samochody. Matoly *e*a*e.
ŁK
Ale dziś chyba normalnie ładują się na Ostroroga, skoro jeżdżą cały dzień?ZielonyJamnik pisze: ↑24 sty 2025, 5:57Czuje że będzie jazda z nowymi nSU12e. Mają inne pantografy i trzeba jeszcze dalej się odsunąć od krawężnika. Dodatkowo są zamontowane z przodu, a nie z tyłu. Z wyglądu przypominają one bardziej te z Ursusa. Nie widziałem, aby miały system korekcyjny oparty na szynie jak w przypadku starych pantografów. Także prawdopodobnie trzeba będzie trafić niemal perfekcyjnie, żeby podładować
Po co spieszyć, przecież do końca życia mamy na to czas.
- ZielonyJamnik
Ogólnie ładowanie pantografowe działa na R-4, więc na Ostroroga pewnie też. Tylko, że ciężej jest teraz trafić w ładowarkę

No ale przecież one nie zjeżdżają do zajezdni na ładowanie, tylko ładują się na pętli... Skoro do tej pory jeżdżą to z ładowaniem dają sobie radę...ZielonyJamnik pisze: ↑25 sty 2025, 18:42Ogólnie ładowanie pantografowe działa na R-4, więc na Ostroroga pewnie też. Tylko, że ciężej jest teraz trafić w ładowarkę
- ZielonyJamnik
Nie wiem, czytasz ze zrozumieniem? Przy mnie kierowcy nie udało się trafić w ładowarkę, a też się wielokrotnie nie próbował, bo miał tylko dodatek. Jeszcze dali mu autobus bez szkolenia. A sama budowa pantografu jak pisałem wcześniej powoduje, że trzeba bardziej się oddalić od krawężnika w porównaniu do przegubowych elektryków. Mówił mi tylko, że ładował na R-4.

Bo na te wozy nie trzeba mieć szkolenia.
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
No właśnie, czytanie ze zrozumieniem się kłania... ja nie pytałem czy kierowcy na dodatku udało się trafić w ładowarkę, tylko czy wczoraj te, które jeździły do końca dnia na całkach ładowały się na Ostroroga.ZielonyJamnik pisze: ↑25 sty 2025, 22:20Nie wiem, czytasz ze zrozumieniem? Przy mnie kierowcy nie udało się trafić w ładowarkę, a też się wielokrotnie nie próbował, bo miał tylko dodatek. Jeszcze dali mu autobus bez szkolenia. A sama budowa pantografu jak pisałem wcześniej powoduje, że trzeba bardziej się oddalić od krawężnika w porównaniu do przegubowych elektryków. Mówił mi tylko, że ładował na R-4.
- ZielonyJamnik
Coś dużo

Wystarczy sobie odpowiedzieć na dwa proste pytania - jaki jest typ baterii i ich całkowita pojemność. Wtedy wszystko będzie jasne.
Baterie typu Solaris High Power, to chyba można by jednak spodziewać się czegoś więcej...
https://www.solarisbus.com/pl/biuro-pra ... szawy-2070