(!) Budżet miasta 2013 - komunikacja miejska
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie ma darmowych obiadów... gdzie indziej będą cięcia, by uwolnić brygady na kretynizmy Rady?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Sio mi z tym złomem z Grodziska... I znowu człowiek będzie musiał spać przy zamkniętych oknach...Krzysiek_S pisze:168 do Spartańskiej , 318 out.
Pocieszające jest to że ten stan potrwa najwyżej do początku lipca, najdalej do września
Piszą tą zmianę obok likwidacji 318, to myślałem że 168 Kazimierzowską pojedzie. To jak w końcu z tym wyjdzie?Co do 168 nie jestem pewny ale chyba Wołoską.
EDIT
Nową wersję zmian w komunikacji przedstawiał w nocy z czwartku na piątek Radzie Warszawy dyrektor Zarządu Transportu Miejskiego Leszek Ruta. Pozostanie większość linii, których pasażerowie najbardziej bronili przed likwidacją
Widzę że 175 dostanie efemeryczną częstotliwość i dubla w postaci 128.
Skoro 168 pojedzie Wołoską to można spokojnie wyciąć 210, które miało dowozić od metra do Szpitala MSWiA. Tylko nadal nie wiem jakim cudem 168 ma zastępować 318...
Ale w sumie, i tak mogło być gorzej...
- Bastian
- Sułtan Maroka
Pierwsze słyszę. Od strony północnej doskonale tę funkcję spełnia przecież 17. A od strony południowej to akurat 168 niczego nie zmieni.Autobus Czerwon pisze:Skoro 168 pojedzie Wołoską to można spokojnie wyciąć 210, które miało dowozić od metra do Szpitala MSWiA.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Z punktu widzenia ZP Czarnomorska to zmiany wychodzą na zero, a być może i niewielki plus. Zobaczy się to jeszcze w praktyce. 195 rzadziej niż 130, ale może bardziej punktualne skoro z Rakowieckiej startuje. No i daje nową relację (Ursynów), bo do Wilanowa już linie są. A do dalszej jazdy niż do Rakowieckiej właśnie raczej 130 się nie nadawało. Co nie zmienia faktu, że dla Ursynowa linia 195 jest teraz kompletnie bez sensu.
To coś nowego. Ale niedobrego.Krzysiek_S pisze:195 na Rakowiecką zamiast 130.
CiekaweKrzysiek_S pisze:156 do Wschodniego rzadziej. 140 out.
Kretynizmy to świetne słowo. Cięć w tym wszystkim nie ma. Linie co 30 min koordynowane w "silne" co 10. WTF??Glonojad pisze:gdzie indziej będą cięcia, by uwolnić brygady na kretynizmy Rady?
O to to. Zmiana bez sensu.TGM pisze:Co nie zmienia faktu, że dla Ursynowa linia 195 jest teraz kompletnie bez sensu.
Jak chcą koordynować linię co 15-20 z linią co 7,5? Totalny nonsens. A na południowej Żwirki będzie multum linii słabych. No lepiej się chyba nie dało.GW pisze:Autobusy 175 zostaną więc na dotychczasowej trasie z pl. Piłsudskiego przez Nowy Świat, Al. Jerozolimskie i al. Żwirki i Wigury, ale będą kursować rzadziej: co 15 minut w szczycie i co 20 minut poza szczytem. Na najbardziej uczęszczanym odcinku, między Rakowcem a Uniwersytetem Warszawskim, pasażerowie mogą liczyć na kursującą co 7-8 min linię 128 na nowej trasie ze Szczęśliwic do pl. Piłsudskiego.
Ze wszystkimi problemami zapełnienia. Takie coś to po otwarciu metra i wyprostowaniu 105.GW pisze:Do BUW-u i na Mariensztat ma docierać linia 127 wydłużona z pl. Trzech Krzyży przez Książęcą, Solec i Dobrą.
Rzeczywiście, nie widać związku pomiędzy 318 a 168.GW pisze:Dodatkowo na Mokotowie ZTM zlikwiduje linię 318. W zamian zostanie przedłużona trasa 168 - od Rakowieckiej przez al. Niepodległości, Madalińskiego i Wołoską na Spartańską.
O, 410 do likwidacji. Wreszcie coś potrzebnego. Nowe 320 brzmi ciekawie.GW pisze:Po likwidacji linii 410 powstanie lokalne połączenie między os. Groty a Boernerowem i Fortem Radiowo (nowa linia 320 tylko w dni powszednie zapewni uczniom dojazd do szkoły).
Fajne mi łączenie! Ale coraz więcej linii słabych...GW pisze:Linie 140 i 156, które pierwotnie miały być skrócone, zostaną połączone (156 co 30 minut
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Chyba niewiele brakowało.MichalJ pisze:Dobrze, że nie ma co drugiego kursu lewą jezdnią.
Dramatycznie pogorszy się komunikacja w okolicach BUW, spod którego zabierają akurat najbardziej zapełnione 128.
195 nie zapewni ani dojazdu na Trakt, ani sensownego dojazdu do przesiadki w 503 (co 30 min? WTF?), które pewnie w dodatku w wyniku zachowania 195 nie zostanie wzmocnione. Cały północny Ursynów zostaje więc bez sensownego dojazdu na Trakt Królewski - a można było przełożyć 185 i zlikwidować 195 i 210 (czyli zaoszczędzić 12 całek, które mogłyby częściowo trafić na wzmocnione 503). Ale zdecydowała magia numeru.
Poza tym pewnie i 128, i 175 pojadą w stronę pl. Piłsudskiego przez Królewską?
Przecież to będzie miało ponad godzinę przelotu w jedną stronę. Biorąc pod uwagę korki na Pradze w praktyce będzie jeździło jeszcze rzadziej...fraktal pisze:To niech od razu to skrócą z Bielan, bo będzie kompletnie bez sensu. Teraz przynajmniej można było dojechać jeden przystanek od stacji metra, jeśli będzie co pół godziny, to nikomu nie będzie się chciało czekać.
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
128 będzie kursowało co 7,5/10//10, a 175 co 15/20//20?KwZ pisze:Jak chcą koordynować linię co 15-20 z linią co 7,5?
Ostatnio nadzwyczaj dobrze jeździ 140 - mimo jego częstotliwość, można polegać na tej linii, zwykle są góra kilkuminutowe opóźnienia. A osobiście ta trasa mi się podoba bardziej niż z wcześniejszego wariantu, bo przynajmniej nowe 156 nadal będzie zaliczało cały Targówek Mieszkaniowy.Dantte pisze:Przecież to będzie miało ponad godzinę przelotu w jedną stronę. Biorąc pod uwagę korki na Pradze w praktyce będzie jeździło jeszcze rzadziej...