Boże Narodzenie 2015 - rozkłady jazdy
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
A wiesz że w Niemczech to całkiem często spotykane zjawisko? A szpitale tam raczej też mają.
Sam swego czasu lansowałem teorie by przejść na sieć nocną z ewentualnymi uzupełnieniami ale do tego trzeba odważnej decyzji politycznej.
Sam swego czasu lansowałem teorie by przejść na sieć nocną z ewentualnymi uzupełnieniami ale do tego trzeba odważnej decyzji politycznej.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
A w Wielkiej Brytanii 25 grudnia nie jeździ NIC.
Zwłaszcza, że komunikacja nocna naprawdę się w ostatnich latach rozrosła.pawcio pisze: Sam swego czasu lansowałem teorie by przejść na sieć nocną z ewentualnymi uzupełnieniami ale do tego trzeba odważnej decyzji politycznej.
Ja pierdziu. O czym w ogóle ta dyskusja? Każdy wybrał sobie pracę taką, jaką wybrał, więc powinien się liczyć z tym, że będzie się kręcił na tej karuzeli w świątek, piątek czy niedzielę... 
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
O to to to. Chociaż jak patrzę na niektórych kolegów, słucham ich miauczenia i łączę to z brakiem ludzi w drugiej połowie grudnia, bo epidemia wszystkiego się nagle pojawia, to chyba nie wszyscy mają takie podejście 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
UK generalnie nie jest wzorcem zbiorkomu, do ktorego nalezy dazyc.MichalJ pisze:A w Wielkiej Brytanii 25 grudnia nie jeździ NIC.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Nieprawda, a zresztą Glonojad ma rację.MichalJ pisze:A w Wielkiej Brytanii 25 grudnia nie jeździ NIC.
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Cala idea nowoczesnegp transportu w duzym mieście jest taka, by mieszkancy NIE byli skazani na posiadanie auta. Ja jeszcze go nie mam, ale naprawdę niewiele brakuje (winę za co ponosi głównie polityka ztm budowy układu komunikacyjnego pod kątem emerytow, a nie młodych, pracujacych ludzi). To byłaby kropla przepelbiajaca czarę.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
To z czym się mogę zgodzić z Michael112 to fakt, że w tym roku w Wigilię będzie jeździło dużo więcej tramwajów, niż jest to niezbędne. Zostają linie, które są w zasadzie kompletnie nikomu niepotrzebne, a ich relacje mogą być zapewnione przez jedną przesiadkę (choćby 13, czy 25). Zdziwiło mnie zawieszenie 7 i 24, zamiast 9, 13 i 25 oraz zostawienie 11 czy 22.
Przecież 25 nie będzie wcale, dlatego zawieszanie 7 powinno być zastąpione zawieszeniem 13. Po 17 z Jerozolimskich na Pragę na północ od Waszyngtona będzie jeździło tylko 517 i 22.
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
Zapomniałem o 25. Przepraszam.Dantte pisze:Przecież 25 nie będzie wcale, dlatego zawieszanie 7 powinno być zastąpione zawieszeniem 13. Po 17 z Jerozolimskich na Pragę na północ od Waszyngtona będzie jeździło tylko 517 i 22.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Postulowanie zwieszenia 9 czy 11 to jakis glupi zart ma byc, czy co? Aczkolwiek 11 moglaby, pod jednym warunkiem, byz zawieszona - skierowanie 10 na Mlociny. Tylko te zolwie z R3 to by chyba szlag trafil.
Nie. Nie głupi żart. Zawieszenie 11 oczywiście za 10 do Młocin. Natomiast 9 byłaby zastąpiona przez 7 w relacji Okęcie-Centrum, 521 w relacji Bitwy-Gocławek i ewentualnie 24 w relacji Gocławek-Centrum.Glonojad pisze:Postulowanie zwieszenia 9 czy 11 to jakis glupi zart ma byc, czy co? Aczkolwiek 11 moglaby, pod jednym warunkiem, byz zawieszona - skierowanie 10 na Mlociny. Tylko te zolwie z R3 to by chyba szlag trafil.
Zawiesić najsilniejszą linię w mieście (9), żeby jeździł sobie socjal (521)
Nie, powinno być dokładnie odwrotnie 
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Tyle że 521 w porównaniu do 9 jest nieusuwalne.