Sygnalizacja świetlna (skrzyżowania z tramwajami bez priorytetów!)
Moderator: Wiliam
-
Stary Pingwin
- ZielonyJamnik
Co się dzieje na pl. Narutowicza. Ostatnio nie działa synchronizacja świateł, wręcz jest losowa kolejność świateł, zawracając na 191 przyjeżdżało się pod kościół na +1, teraz - 1/-2
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
Nie ma tam jakiegoś tymczasowego programu z powodu rozkopania BW1920?
- ZielonyJamnik
Wątpię sygnalizacja jest losowa. Raz jest po staremu, raz piesi przechodzący mają baaaardzo długo zielone, którzy przechodzą od strony uniwersyteckiej
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
-
Stary Pingwin
Zastanawia mnie sygnalizacja Spacerowa/Belwederska. Przejeżdża 11, następnie zielone mają piesi przez Spacerową, sprężam się do ruszenia i zonk. Dostaję zezwalające dopiero w następnym cyklu. Problem jest z miasta, w przeciwną stronę nie występuje. Kilka razy w ciągu zmiany, od początku stycznia. Wcześniej wszystko działało.
miłośnik 13N
Też to zauważyłem ale jadąc od Wilanowa też czasami się nie dostaje światła. Mam wrażenie że tam jest wykrywanie tramwajów i jak za późno się podjedzie to trzeba czekać cykl.

-
Stary Pingwin
Cały cykl? Stoję obok 11, ona przejeżdża, piesi przechodzą, a ja stoję, bo zezwalające dostaję w następnym cyklu.
miłośnik 13N
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ale czekaj, Ty jedziesz "11" czy "14/16" ?Stary Pingwin pisze: ↑06 lut 2025, 10:02Zastanawia mnie sygnalizacja Spacerowa/Belwederska. Przejeżdża 11, następnie zielone mają piesi przez Spacerową, sprężam się do ruszenia i zonk. Dostaję zezwalające dopiero w następnym cyklu. Problem jest z miasta, w przeciwną stronę nie występuje. Kilka razy w ciągu zmiany, od początku stycznia. Wcześniej wszystko działało.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
14/16 nie dostaje światła jak za późno podjedzie.

-
Stary Pingwin
14/16, podjeżdżam na tyle wcześnie, że 11 stojąca obok dopiero rusza, potem zielone mają piesi w poprzek i POWINNO być zielone dla 14/16. Nie zawsze się zapala. To nie jest jednostkowa obserwacja.
miłośnik 13N
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Podesłałem do TW. Na razie wiem tyle, że mnóstwo detektorów, które teoretycznie powinny byc podpięte, podpiętych nie jest.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Stary Pingwin
Dziękuję za interwencję. Był czas, że wszystko działało dobrze, a potem przyszły krasnoludki i nasikały do mleka.
miłośnik 13N
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na szczęście (w tym przypadku) do odbioru końcowego daleko, a gwaranacja 5-letnia. Będzie od kogo egzekwować naprawy.
-
Stary Pingwin
Jeżeli tylko będzie taka chęć, w co osobiście(chociaż z trudem),wierzę.
miłośnik 13N
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
+1, jak to mówią zetki.