Modernizacja Al. Jerozolimskich (R. Zesłańców - Łopuszańska)

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 26 kwie 2006, 23:24

No tak, ale to będzie chyba tak, że to skończą i od razu tamto zaczną?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 27 kwie 2006, 0:04

Zamiast robić równocześnie... ](*,)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 27 kwie 2006, 13:32

Chyba tak nie będzie. A jaki piekny sajgon będzie jak zaczną przebudowywać skrzyżowanie Łopuszańska/ Aleje Jerozolimskie. :mrgreen:

Ale po wybudowaniu węzłow własnie przy Łopuszańskiej i przy Rondzie Dudajewa wreszcie autobusy z/ do Ursusa będa mogły pojechać szybciej. Mam nadzieje, ze zliwkwidują wtedy przystanek 517 przy Popularnej i linia będzie mogła pojechac wiaduktem [-o<
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 27 kwie 2006, 13:39

Bastian pisze:Zamiast robić równocześnie... ](*,)
2 lata na to, 2 lata na tamto ;) w sumie 4 lata ;)
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 27 kwie 2006, 13:40

MeWa pisze:
Optymista.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Plesim

Post autor: Plesim » 28 kwie 2006, 12:16

MeWa pisze:
Kolejny odcinek to od wiaduktu do Łopuszańskiej. Dopiero następnym zadaniem będzie wiadukt lewoskręt w Łopuszańską. Czyli dwa+dwa+dwa. ;-)

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 28 kwie 2006, 20:26

Plesim pisze:wiadukt lewoskręt w Łopuszańską.
Nie. Z Alej w Łopuszańską planowany jest tunel (byle nie za niski :twisted: ), natomiast powstanie estakada z Łopuszańskiej w Jerozolimskie w kierunku od wiaduktu nad WKD do Pruszkowa.
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Plesim

Post autor: Plesim » 28 kwie 2006, 21:50

Przejrzałem wszystkie znane mi żródła (polecam SISKOM), ale nie znalazłem nigdzie wzmianki o o jakimkolwiek tunelu na tym skrzyżowaniu. Rzeczywiście na jednym z planow jest lewoskręt (o finezyjnym kształcie) z Łopuszńskiej w aleje (Pruszków), ale w innych planach jest właśnie waidukt, lewoskręt z alej w Łopuszańską, tak jak opisałem. Prawdopodobnie jest wiele koncepcji, ale nie ma jeszcze osttecznego rozwiązania.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 28 kwie 2006, 22:09

Plesim pisze:Przejrzałem wszystkie znane mi żródła (polecam SISKOM), ale nie znalazłem nigdzie wzmianki o o jakimkolwiek tunelu na tym skrzyżowaniu. Rzeczywiście na jednym z planow jest lewoskręt (o finezyjnym kształcie) z Łopuszńskiej w aleje (Pruszków), ale w innych planach jest właśnie waidukt, lewoskręt z alej w Łopuszańską, tak jak opisałem. Prawdopodobnie jest wiele koncepcji, ale nie ma jeszcze osttecznego rozwiązania.

Bardzo prawdopodobne. Ja znam własnie wersję z finezyjną jak napisałes estakadą i tunelem, a Ty z estakadą w lewo. Jedno jest pewne- będzie się działo w czasie budowy węzła ;-)
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Plesim

Post autor: Plesim » 28 kwie 2006, 22:14

Najśmieszniejsze w tym jest to, że jak skończą to skrzyżowanie to wracają w aleje na odcinek Śmigłowca - wiadukt aby zbudować węzeł z trasą NS. :dance:

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 28 kwie 2006, 22:18

Zupełnie o tym zapomniałem :-$ A już się zaczynałem cieszyć, że wreszcie bedę mógł się autobusem w cywilizowany sposób do centrum dostac 8-[
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Plesim

Post autor: Plesim » 28 kwie 2006, 22:23

To i tak masz szczęście. Ursus będzie miał prze...chlapane. Im dzojdzie jeszcze węzeł z NowoLazurową. ;-)

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 28 kwie 2006, 22:27

Plesim pisze:To i tak masz szczęście. Ursus będzie miał prze...chlapane. Im dzojdzie jeszcze węzeł z NowoLazurową. ;-)
Racja. :mrgreen: Pocieszłes mnie. Dzięki :dance:
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 02 maja 2006, 8:26

A ja w trasę NS nie wierzę :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 02 maja 2006, 10:10

inż. Glonojad pisze:A ja w trasę NS nie wierzę :p

Trasa N-S jest potrzebna. Szczególnie jak zbuduja szosę Salomea - Wolica. I sądze, ze prędzej czy później powstanie. Choć już teraz ludzi prostestują przeciw niej- konkretniej miszkańcy nowych osiedli przy Włodarzewsiej, którzy podobno nie zostali przez developera poinformowani o przebiegu Trasy N-S. Cóz- pożyjemy zobaczymy.
Albert Camus-"Dżuma"

ODPOWIEDZ