Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
PoĹÄ czenia miÄdzycmentarne
Moderator: Wiliam
Ale to nie musi być przecież 409. Tak swoją drogą to ZTM chyba o niej zapomniał, wydłużono ją do Politechniki jak metra nie było w centrum, a teraz można skrócić do Wilsona a jak nie to spokojnie do centralnego, nie wiem po co to jezdzi aż na Politechnikę?Tm pisze:Jest taka jedna wada tego pomysłu - wycofanie 409 z centrum,
Linią internekropolitarną może być inna linia na trasie Cm Północny brama zach - brama główna - Wólczyńska - Cm Wawrzyszewski - Reymonta - Kochanowskiego - Powązkowska - Słomińskiego - Starzyńskiego - Św Wincentego - Cm Bródnowski, tylko gdzie pętlę zrobić?
284 też by się przydałosolaris8315 pisze:Proponuję uruchomić linie 211, 213, 214 w weekendy
[ Dodano: 2007-05-05, 20:02 ]
Zaraz, zaraz czemu linia cmentarna ma iść z Północnego na Bródnowski ? Innych cmentarzy nie ma ? Może niech ta linia z Północnego poleci PS, Wolską koło Cm. Wolskiego i dopiero później na Bródnowski ??
Bo na tej trasie zaliczy oprócz Północnego i Bródnowskiego także Wawrzyszewski, Wojskowy i Stare Powązki.dzidek pisze:Zaraz, zaraz czemu linia cmentarna ma iść z Północnego na Bródnowski ? Innych cmentarzy nie ma ? Może niech ta linia z Północnego poleci PS, Wolską koło Cm. Wolskiego i dopiero później na Bródnowski ??
Hmm...
Może tak?
Cm. Płn. Br.Zach.-...Wólczyńska- Conrada-Kochanowskiego-Perzyńskiego-Maczka-Powązkowska-Okopowa-Słomińskiego-Most Gdański-Rondo Starzyńskiego-Starzyńskiego-Rondo Żaba-Św.Wincentego-Kondratowicza-Chodecka-Bródno Podgrodzie
Nie wiem, czy to dobre rozwiązanie. Nie kręci aż tak strasznie długo do metra, a mamy trochę więcej zalet...
Warte rozważenia, ocencie sami
Może jakieś poprawki, ale pewna idea jest...
W takżym razie przystanki nie za często bym stawiał, co wiadome, tylko w ważniejszych miejscach.
Zyskujemy bezpośredni i dość szybki dojazd do Cm. Wawrzyszewskiego, Powązek i Cm. Bródnowskiego od Cm.Płn. czyli jednym słowem linia łączy najważniejsze północnowarszawskie cmentarze.
Może tak?
Cm. Płn. Br.Zach.-...Wólczyńska- Conrada-Kochanowskiego-Perzyńskiego-Maczka-Powązkowska-Okopowa-Słomińskiego-Most Gdański-Rondo Starzyńskiego-Starzyńskiego-Rondo Żaba-Św.Wincentego-Kondratowicza-Chodecka-Bródno Podgrodzie
Nie wiem, czy to dobre rozwiązanie. Nie kręci aż tak strasznie długo do metra, a mamy trochę więcej zalet...
Warte rozważenia, ocencie sami
Może jakieś poprawki, ale pewna idea jest...
W takżym razie przystanki nie za często bym stawiał, co wiadome, tylko w ważniejszych miejscach.
Zyskujemy bezpośredni i dość szybki dojazd do Cm. Wawrzyszewskiego, Powązek i Cm. Bródnowskiego od Cm.Płn. czyli jednym słowem linia łączy najważniejsze północnowarszawskie cmentarze.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ameryki nie odkryłeś
Jeno pomyliłeś Rudnickiego z Perzyńskiego
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Fakt, nazwa tematu jest wynikiem lekkiego pokpiwania sobie z frazeologii Dennisa, ale, jak sądzę całą sprawę należy przemyśleć. Jakie są Twoje argumenty przeciwko uruchamianiu takiego newralgicznego połączenia?Piotrek pisze:Jezu, co to za temat. Jakieś głupoty straszne sprowokowane gazetą, która pod tym względem nie wiedziała co pisze![]()
Mnie nie chodzi o połączenie Targówka z Północnym sensu stricto, tylko o to, czy przez wzgląd na głupotę autora tego artykułu jesteś przeciw połączeniu "internekropolitarnemu" 
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
Bardziej miałem na względzie właśnie artykuł z tej gazety, jak i to, że nie ma sensu na siłę wymyślać jakiś połączeń internekropolitarnych, gdyż te co są moim zdaniem zupełnie wystarczają. A w weekend listopadowy mamy wtedy takich połączeń dużo i również jest dobrze. Także projekty typu 103 na Targówek, ażeby miał połęczenie całotygodniowe bez przesiadki z Północnym kompletnie do mnie nie przemawiają.emdegger pisze:czy przez wzgląd na głupotę autora tego artykułu jesteś przeciw połączeniu "internekropolitarnemu"
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.