Spójrzmy na ten problem z innej perspektywy. Czy każde osiedle w Warszawie musi mieć połączenie z Cmentarzem PółnocnymBloom pisze: Żeby zapewnić dojazd do Cm Pónocnego z Targówka i Bródna wystarczy wydłużyć linię 156 z Huty przez Wólczyńską.
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
PoĹÄ czenia miÄdzycmentarne
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Połączenia między cmentarzami w sumie nie jest głupim rozwiązaniem. Jakby tak 409 z Północnego dać przez, którąś ze stacji metra, Powązki, Metro Dw. Gdański na Bródno tylko w DS
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Ano pewnie, że nie jest. Twoja koncepcja jest bardzo ciekawa, zwłaszcza że jak mi wiadomo na 409 też są zakusy
Oczywiście przez św. Wincentego. Połączenie takie jest nieco pokręcone, więc ograniczyłbym mu ilość przystanków do minimum na środkowym odcinku trasy (właściwie nie zatrzymałbym ani razu takiego busa od ronda Starzyńskiego do Powązek). Mnie się pomysł bardzo podoba.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
A Bastian nie wierzy, że Cię lubięemdegger pisze:internekropolitarnej, jakby jeden z użytkowników pewnie napisal
Ad rem: połączenia internekropolitarne (uff!) stałe IMHO nie są chyba niezbędne. Pisałeś już o darmowych przejazdach dla staruszków, więc przesiadki nie stanowią chyba problemu. Możnaby się natomiast zastanowić nad kształtem takich linii internekropolitarnych okazjonalnych, uruchamianych (jednak z zahaczeniem o najważniejsze węzły przesiadkowe w centrum, a to po to, aby spełniały one jednak także rolę adnekropolitarną, nie mniej przecież ważną
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
A ja bym zatrzymał. Nie na Starzyńskim, a przy Dworcu Gdańskimemdegger pisze:Ano pewnie, że nie jest. Twoja koncepcja jest bardzo ciekawa, zwłaszcza że jak mi wiadomo na 409 też są zakusyOczywiście przez św. Wincentego. Połączenie takie jest nieco pokręcone, więc ograniczyłbym mu ilość przystanków do minimum na środkowym odcinku trasy (właściwie nie zatrzymałbym ani razu takiego busa od ronda Starzyńskiego do Powązek). Mnie się pomysł bardzo podoba.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Ale ja wierzęDennis pisze:A Bastian nie wierzy, że Cię lubię![]()
Założenie, z którego wyszedłem jest takie, że potok cmentarny jest diametralnie od tego przemieszczającego się do kolejki, a już na pewno w DS (409), gdy konkurencyjność metra siada. Dla mnie to, że taki bus nie zahaczy o metro to żaden problem (nawet jeśli doskonale wszyscy wiedzą, że przesiadka z ciągu Andersa do metra jest katastrofą w przeciwieństwie do ciągu Słomińskiego). Wystarczy, że zabierze kogo się da z Pragi czy z Bielan. Oczywiście w przypadku Centrum śpiewałbym inaczej, ale Gdańskiemu daaaleko do niego.Możnaby się natomiast zastanowić nad kształtem takich linii internekropolitarnych okazjonalnych, uruchamianych (jednak z zahaczeniem o najważniejsze węzły przesiadkowe w centrum, a to po to, aby spełniały one jednak także rolę adnekropolitarną, nie mniej przecież ważną)
A ja nieR-11 Kleszczowa pisze:A ja bym zatrzymał. Nie na Starzyńskim, a przy Dworcu Gdańskim![]()
Odpowiedź powyżej.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Nie przekonujesz mnie. Taka linia nie powinna być atrakcyjna tylko w relacji cmentarz - cmentarz, ale także w relacji cmentarz - węzeł przesiadkowy. I dlatego ważne jest aby zahaczała o metro
Szczególnie, że nie będzie wielkiej straty czasowej jak zatrzyma się przy Dworcu Gdańskim - a może być zysk frekwencyjny.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Ale żeby węzeł przesiadkowy spełnil swoją właściwą rolę, przesiadka musi być naprawdę dogodna, a już zwłaszcza w przypadku osób starszych. Ci którzy będą dojeżdzać z linii mających poludnikowe układy tras przy takich warunkach na Andersa prędzej się pokaleczą i sami zamieszkają na cmentarzu niż gdziekolwiek sprawnie pojadą. Zaś 409 jechałoby właśnie w poprzek metra. Nie mam zamiaru się tak bardzo upierać, ale Dw. Gdański nie jest szczytem kumulacji pasażerskich. Dojeżdżający tam od strony Słomińskiego czynią to z reguły linii w relacji, które byłyby podobne do takiego 409 i z zespołów, które 409 jak najbardziej by obsługiwało. Chociaż może faktycznie idea "przyśpieszmy ludziom starszym drogę na cmentarz" nie brzmi nośnie
.
[ Dodano: 2007-05-04, 15:26 ]
.
[ Dodano: 2007-05-04, 15:26 ]
No też właśnie dlatego ja chcę zabrać ją tylko z Gdańskiego, coby zgrabny tranzycik byłDennis pisze:Mało tego, obawiam się, że to może być podstawa frekwencji na takiej linii![]()
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
O matko i córko - a Ty ciągle o jednym (rozumiem, że podjazdy na WMH i na Noktrunu aktualneDennis pisze:Ale dlaczego wogóle ograniczamy się do linii dziennych? Trzebaby opracować trasę dla sławetnego Bastianowego 666 (coby dziadek z Wólki mógł dojechać do babci na Bródnie)
Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. To raz. A dwa to z takiej linii internekropolitarnej korzystałby nie tylko osoby starsze. Co by nie mówić - musi się takie cudeńko zatrzymać przy Dworcu Gdańskimemdegger pisze: Ale żeby węzeł przesiadkowy spełnil swoją właściwą rolę, przesiadka musi być naprawdę dogodna, a już zwłaszcza w przypadku osób starszych.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Dobra, jeśli jakaś symulacja wykaże, że dworcogdańszczanie rozerwą veoliowe pierdzikółka, a w autobusie laska będzie się przez to odbijać od laski, to dam se siana i zgodzę się, by takie 409 stawało przy Gdańskim
Ale póki co zostanę raczej przy swoim zdaniu.
Sam jednak pomysł bez względu już na korale jest świetny
.
Sam jednak pomysł bez względu już na korale jest świetny
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
A dziękować za miłe słowaemdegger pisze:
Sam jednak pomysł bez względu już na korale jest świetny.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Spoko, ale nie zapominaj, że dla niektórych takie 409 będzie dublować "1" czy "2"
Toć Szyna_Jest_Najlepsza_Zawsze_i_Wszędzie.
Ale poważnie, naprawdę nie widzę żadnych przeciwskazań.
Ale poważnie, naprawdę nie widzę żadnych przeciwskazań.
Jest taka jedna wada tego pomysłu - wycofanie 409 z centrum, a sądzę, że jeździ tam ono nieprzypadkowo, bo w przeciwnym wypadku zawracałoby gdzieś przy pl. Wilsona. Potoki na cmentarz są jednak z całego miasta(wcześniej czy później), więc dobra przesiadka na metro to minimum.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى