Remonty 2008

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 17 gru 2007, 12:05

„Nie” dla rozkopywania ulic tuż po remoncie
Konrad Majszyk 16-12-2007, ostatnia aktualizacja 16-12-2007 15:19

Szef GDDKiA na Mazowszu Wojciech Dąbrowski powiedział „Rz”, że rozpocznie w 2008 roku budowę łącznika ul. Marynarskiej z lotniskiem Okęcie.

Źródło : Rzeczpospolita
Szczerze wątpię.
Ekolodzy: nie poszerzać dróg do centrum
śmik2007-12-16, ostatnia aktualizacja 2007-12-16 22:03

Działacze stowarzyszenia narzekają też, że miasto nie buduje planowanych od lat tras tramwajowych - do Wilanowa, a także z Żerania wzdłuż Modlińskiej na Tarchomin.

Źródło: Gazeta Wyborcza Stołeczna
To już się ZM odwidziało? Niedawno przedstawiciel tej organizacji kwestionował budowe tej nitki tramwaju, gdyż po co miałaby ona być, skoro tramwaj budowany już jest wzdłuż TMP.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 17 gru 2007, 19:39

Bastian pisze:Ale tym razem mają sporo racji.
Zdecydowanie. Rzadko kiedy zgadzam się z szeroko rozumianymi zielonymi, ale w tym przypadku mają rację. Zamiast poszerzać ulice i upraszczać dostanie się do śródmieścia kolejnym autom należy inwestować w rozwój sieci komunikacyjnej.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 17 gru 2007, 21:25

R-11 Kleszczowa pisze:
Bastian pisze:Ale tym razem mają sporo racji.
Zdecydowanie. Rzadko kiedy zgadzam się z szeroko rozumianymi zielonymi, ale w tym przypadku mają rację. Zamiast poszerzać ulice i upraszczać dostanie się do śródmieścia kolejnym autom należy inwestować w rozwój sieci komunikacyjnej.
Dokładnie, tylko co ma się zmienić w tej kwestii, skoro naczelnym hasłem poprawy komunikacji w mieście głoszonym przez ratusz jest "metro i drogi". Jeśli ta "pseudosieć metra" projektowana przez miasto ma całkowicie zaspokoić potrzeby komunikacyjne na długie lata to gratuluję im poczucia humoru. Kto może to do metra, a reszta to samochodami tak?

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 30 kwie 2008, 12:37

Trwa remont Chrobrego... Dawno takiej głupoty nie widziałem ](*,) Na całej długości powstają wysepki na środku jezdni (pal licho - to jest jeszcze do przeżycia). Dodatkowo przed skrzyżowaniem ze Szczerą ulica zostanie zwężona, a w pasie obecnej jezdni powstaje parking :shock: ](*,) ](*,) Wolę nie myśleć jakie będą korki po zakończeniu remontu =; Co za idiota to wymyślił ](*,) ](*,)
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Solaris U10

Post autor: Solaris U10 » 13 maja 2008, 19:20

Korki na Chrobrego jak są tak były. Ulica jest teraz tak wąska, że np. autobus nie ma możliwości wyprzedzenia roweru. Pół biedy jeśli taki rowerzysta jedzie 30 km/h, ale jak trafi się jakiś dziadek jadący 15km/h...

Co ciekawe nie położono jeszcze wierzchniej warstwy asfaltu, więc chyba się szykuje kolejne zamknięcie.

Awatar użytkownika
Jamnik

Post autor: Jamnik » 22 maja 2008, 20:14

Solaris U10 pisze:Korki na Chrobrego jak są tak były. Ulica jest teraz tak wąska, że np. autobus nie ma możliwości wyprzedzenia roweru. Pół biedy jeśli taki rowerzysta jedzie 30 km/h, ale jak trafi się jakiś dziadek jadący 15km/h...
Otóż to. Trzeba jeździć slalomem od wysepki do wysepki. A roweru oczywiście nie ma szans wyprzedzić. Ktoś powinien odpowiedzieć za ten pomysł z wysepkami. ](*,)

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 22 maja 2008, 20:27

Chyba, że ten co wymyślił właśnie chodziło o spowolnienie ruchu i "zwiększenie bezpieczeństwa"...

Awatar użytkownika
Jamnik

Post autor: Jamnik » 22 maja 2008, 20:31

solaris8315 pisze:Chyba, że ten co wymyślił właśnie chodziło o spowolnienie ruchu i "zwiększenie bezpieczeństwa"...
Tam jeszcze dojdzie do tragedii, jak ktoś przeceni swoje możliwości przy wyprzedzaniu roweru.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 22 maja 2008, 22:49

Jamnik pisze:
Solaris U10 pisze:Korki na Chrobrego jak są tak były. Ulica jest teraz tak wąska, że np. autobus nie ma możliwości wyprzedzenia roweru. Pół biedy jeśli taki rowerzysta jedzie 30 km/h, ale jak trafi się jakiś dziadek jadący 15km/h...
Otóż to. Trzeba jeździć slalomem od wysepki do wysepki. A roweru oczywiście nie ma szans wyprzedzić. Ktoś powinien odpowiedzieć za ten pomysł z wysepkami. ](*,)
Rozmawiałem ostatnio z jednym z radnych i również nie zostawił suchej nitki na osobie odpowiedzialnej za tak przeprowadzony remont.
Albert Camus-"Dżuma"

mariow

Post autor: mariow » 22 maja 2008, 23:08

PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 22 maja 2008, 23:12

Jeszcze żeby ten debilny parking zlikwidowali ](*,)
Albert Camus-"Dżuma"

NR
(tygrys)

Post autor: NR » 23 maja 2008, 10:32

W telegazecie TVP3 jest mowa o zamknięciu Poniatowskiego ,z tym że całość jednocześnie
Był Chrobry, teraz Poniatowski a gdzie reszta?

NR
(tygrys)

Post autor: NR » 24 maja 2008, 10:04

Szczęśliwice i Wolski do remontu
http://www.ztm.waw.pl/przetargi.php

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 24 maja 2008, 10:15

Oprócz remontów pętli SZCZĘŚLIWICE i CM. WOLSKI planowane są jeszcze remonty pętli: WIATRACZNA i ŻERAŃ FSO (w ograniczonym zakresie).
Polityka złym doradcą w pracy!

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 24 maja 2008, 13:56

marzenie ściętej głowy: żeby wraz z remontem zadaszyć wszystko, wprowadzić tablice świetlne itp...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Zablokowany