SĹuĹźewiec i jego problemy
Moderator: Wiliam
- R-9 Chełmska
Czas jakiś temu Kleszczowa mówił mi, że w ramach budowy/przebudowy/dostosowania/zmiany organizacji ruchu/whatever (S-79?
może wcelowałem) w niedalekiej przyszłości przejazd przez Marynarską "prosto" ma nie być możliwy, tj. mają być same prawoskręty... Więc od razu byłby problem z takim 301. Ale może źle zrozumiałem naszego specjalistę od dróg... 
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Nie. Sam napisałeś, że z oferty skorzystaliby Ci, którzy jechaliby od południa i wschodu (w domyśle Piaseczno, Konstancin, Wilanów, Stegny i takie tam), a nie jadący od zachodu, a korki na Marynarskiej sięgają Sasanki i Żwirki i Wigury. W kierunku przeciwnym jest znacznie znacznie lepiej.
Marynarską na pewno natomiast odblokuje nieco wiadukt przy MDL - gorzej, że przez to totalnie stanie Wirażowa i póki co Poleczki.
Marynarską na pewno natomiast odblokuje nieco wiadukt przy MDL - gorzej, że przez to totalnie stanie Wirażowa i póki co Poleczki.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Przy okazji budowy S79 miało się zlikwidować wszelka relacje skrętne przecinające Marynarską, ale chyba w końcu będzie wiadukt w ciągu Postępu. Sytuacja będzie taka jak dziś na TŁ przy kładce.R-9 Chełmska pisze:Czas jakiś temu Kleszczowa mówił mi, że w ramach budowy/przebudowy/dostosowania/zmiany organizacji ruchu/whatever (S-79?może wcelowałem) w niedalekiej przyszłości przejazd przez Marynarską "prosto" ma nie być możliwy, tj. mają być same prawoskręty... Więc od razu byłby problem z takim 301. Ale może źle zrozumiałem naszego specjalistę od dróg...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Ale stoi się od GM a czasem i na Rzymowskiego.R-11 Kleszczowa pisze:Nie. Sam napisałeś, że z oferty skorzystaliby Ci, którzy jechaliby od południa i wschodu (w domyśle Piaseczno, Konstancin, Wilanów, Stegny i takie tam), a nie jadący od zachodu, a korki na Marynarskiej sięgają Sasanki i Żwirki i Wigury. W kierunku przeciwnym jest znacznie znacznie lepiej.
Podobno ma też powstać jeszcze jeden wiadukt łączący 17 Stycznia z Cybernetyki.R-11 Kleszczowa pisze:Marynarską na pewno natomiast odblokuje nieco wiadukt przy MDL - gorzej, że przez to totalnie stanie Wirażowa i póki co Poleczki.
Ci dam kładkę!R-11 Kleszczowa pisze:na TŁ przy kładce.
Też słyszałem taką wersję.R-11 Kleszczowa pisze:chyba w końcu będzie wiadukt w ciągu Postępu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Te korki nie mogą być porównywalne z tym co dzieje się od strony zachodniej. Zdarzało mi się już stać od Alei Krakowskiej....dzidek pisze:Ale stoi się od GM a czasem i na Rzymowskiego.R-11 Kleszczowa pisze:Nie. Sam napisałeś, że z oferty skorzystaliby Ci, którzy jechaliby od południa i wschodu (w domyśle Piaseczno, Konstancin, Wilanów, Stegny i takie tam), a nie jadący od zachodu, a korki na Marynarskiej sięgają Sasanki i Żwirki i Wigury. W kierunku przeciwnym jest znacznie znacznie lepiej.
Wierzysz, że ten wiadukt powstanie w ciągu najbliższych ~10 latdzidek pisze:Podobno ma też powstać jeszcze jeden wiadukt łączący 17 Stycznia z Cybernetyki.R-11 Kleszczowa pisze:Marynarską na pewno natomiast odblokuje nieco wiadukt przy MDL - gorzej, że przez to totalnie stanie Wirażowa i póki co Poleczki.[/color]
pawcio pisze:Ci dam kładkę!R-11 Kleszczowa pisze:na TŁ przy kładce.![]()
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Kładkę to będziesz miał, jak we własnym pokoju celem ominięcia rozlanej wody na dwóch krzesłach położysz deskę do prasowania. Uważaj tylko na nośność (jak to na kładce) i na głowę, jak już będziesz z niej korzystał!R-11 Kleszczowa pisze:pawcio pisze: Ci dam kładkę!![]()
![]()
Raz z Zawiszy chciałem dojechać na Wołoską i wybrałem ... 504R-11 Kleszczowa pisze:Te korki nie mogą być porównywalne z tym co dzieje się od strony zachodniej. Zdarzało mi się już stać od Alei Krakowskiej....
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
pawcio pisze:Kładkę to będziesz miał, jak we własnym pokoju celem ominięcia rozlanej wody na dwóch krzesłach położysz deskę do prasowania. Uważaj tylko na nośność (jak to na kładce) i na głowę, jak już będziesz z niej korzystał!R-11 Kleszczowa pisze:![]()
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Co do samych korków to głównym powodem są fatalnie ustawione światła na Marynarskiej. Jadąc nawet w porach bezkorkowych np. o 3 czy 4 w nocy stoi się przynajmniej 2 razy między suwakiem/taśmową a postępu.
edit by R-11: poprawa cytowania
Ja o tym słyszę od zawsze i nic w tym kierunku się nie dzieje.dzidek pisze:Podobno ma też powstać jeszcze jeden wiadukt łączący 17 Stycznia z Cybernetyki.
edit by R-11: poprawa cytowania
TJ pisze:Co do samych korków to głównym powodem są fatalnie ustawione światła na Marynarskiej. Jadąc nawet w porach bezkorkowych np. o 3 czy 4 w nocy stoi się przynajmniej 2 razy między suwakiem/taśmową a postępu.
Prosiłbym o komentarze do projektu 182 i 3xx. Niby wiadukty są z tym powiązane, ale trochę dyskusja odbiegła od tematu.
Czyli:
182
OKĘCIE - po trasie 301 - Most Łazienkowski - po trasie 182 - OS OSTROBRAMSKA
3xx
BOKSERSKA - Bokserska - Postępu - Konstruktorska - Racjonalizacji - Woronicza - Puławska - <M> WILANOWSKA
141
Likwidacja trasy wariantowej
Czyli:
182
3xx
141
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.
Always
...and never.
Jedna rzecz. By 3xx dojeżdżało do Bokserskiej na jakiś przystanek, a nie tylko na pętlę, która nie jest przystosowana dla pasażerów, to 3xx i 141 powinny kółko wokół Centrum Targowego kręcić zawsze jednokierunkowo, wzajemnie przeciwbieżnie.
3xxgroov pisze:Prosiłbym o komentarze do projektu 182 i 3xx. Niby wiadukty są z tym powiązane, ale trochę dyskusja odbiegła od tematu.
Czyli:
182OKĘCIE - po trasie 301 - Most Łazienkowski - po trasie 182 - OS OSTROBRAMSKA
3xxBOKSERSKA - Bokserska - Postępu - Konstruktorska - Racjonalizacji - Woronicza - Puławska - <M> WILANOWSKA
141Likwidacja trasy wariantowej
Jedyny istotny minus to pokrycie się części trasy 141 z 182 a poza tym same plusy o których wspomniałem kilka postów wyżej