Służewiec i jego problemy

Moderator: Wiliam

dzidek

Post autor: dzidek » 07 sty 2008, 19:27

Na czas przebudowy wiaduktów na Marynarskiej myślę, że będzie to najlepsze rozwiązanie dla wielu kierowców ;)

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 07 sty 2008, 19:29

Czas jakiś temu Kleszczowa mówił mi, że w ramach budowy/przebudowy/dostosowania/zmiany organizacji ruchu/whatever (S-79? :D może wcelowałem) w niedalekiej przyszłości przejazd przez Marynarską "prosto" ma nie być możliwy, tj. mają być same prawoskręty... Więc od razu byłby problem z takim 301. Ale może źle zrozumiałem naszego specjalistę od dróg... 8-(
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 07 sty 2008, 19:31

Nie. Sam napisałeś, że z oferty skorzystaliby Ci, którzy jechaliby od południa i wschodu (w domyśle Piaseczno, Konstancin, Wilanów, Stegny i takie tam), a nie jadący od zachodu, a korki na Marynarskiej sięgają Sasanki i Żwirki i Wigury. W kierunku przeciwnym jest znacznie znacznie lepiej.
Marynarską na pewno natomiast odblokuje nieco wiadukt przy MDL - gorzej, że przez to totalnie stanie Wirażowa i póki co Poleczki.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 07 sty 2008, 19:32

R-9 Chełmska pisze:Czas jakiś temu Kleszczowa mówił mi, że w ramach budowy/przebudowy/dostosowania/zmiany organizacji ruchu/whatever (S-79? :D może wcelowałem) w niedalekiej przyszłości przejazd przez Marynarską "prosto" ma nie być możliwy, tj. mają być same prawoskręty... Więc od razu byłby problem z takim 301. Ale może źle zrozumiałem naszego specjalistę od dróg... 8-(
Przy okazji budowy S79 miało się zlikwidować wszelka relacje skrętne przecinające Marynarską, ale chyba w końcu będzie wiadukt w ciągu Postępu. Sytuacja będzie taka jak dziś na TŁ przy kładce.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

dzidek

Post autor: dzidek » 07 sty 2008, 19:33

R-11 Kleszczowa pisze:Nie. Sam napisałeś, że z oferty skorzystaliby Ci, którzy jechaliby od południa i wschodu (w domyśle Piaseczno, Konstancin, Wilanów, Stegny i takie tam), a nie jadący od zachodu, a korki na Marynarskiej sięgają Sasanki i Żwirki i Wigury. W kierunku przeciwnym jest znacznie znacznie lepiej.
Ale stoi się od GM a czasem i na Rzymowskiego.

R-11 Kleszczowa pisze:Marynarską na pewno natomiast odblokuje nieco wiadukt przy MDL - gorzej, że przez to totalnie stanie Wirażowa i póki co Poleczki.
Podobno ma też powstać jeszcze jeden wiadukt łączący 17 Stycznia z Cybernetyki.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 07 sty 2008, 19:35

R-11 Kleszczowa pisze:na TŁ przy kładce.
Ci dam kładkę! :devil:
R-11 Kleszczowa pisze:chyba w końcu będzie wiadukt w ciągu Postępu.
Też słyszałem taką wersję.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 07 sty 2008, 19:38

dzidek pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Nie. Sam napisałeś, że z oferty skorzystaliby Ci, którzy jechaliby od południa i wschodu (w domyśle Piaseczno, Konstancin, Wilanów, Stegny i takie tam), a nie jadący od zachodu, a korki na Marynarskiej sięgają Sasanki i Żwirki i Wigury. W kierunku przeciwnym jest znacznie znacznie lepiej.
Ale stoi się od GM a czasem i na Rzymowskiego.
Te korki nie mogą być porównywalne z tym co dzieje się od strony zachodniej. Zdarzało mi się już stać od Alei Krakowskiej....
dzidek pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Marynarską na pewno natomiast odblokuje nieco wiadukt przy MDL - gorzej, że przez to totalnie stanie Wirażowa i póki co Poleczki.[/color]
Podobno ma też powstać jeszcze jeden wiadukt łączący 17 Stycznia z Cybernetyki.
Wierzysz, że ten wiadukt powstanie w ciągu najbliższych ~10 lat :?: Ja nie.
pawcio pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:na TŁ przy kładce.
Ci dam kładkę! :devil:
:?: :niepewny:
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 07 sty 2008, 19:42

R-11 Kleszczowa pisze:
pawcio pisze: Ci dam kładkę! :devil:
:?: :niepewny:
Kładkę to będziesz miał, jak we własnym pokoju celem ominięcia rozlanej wody na dwóch krzesłach położysz deskę do prasowania. Uważaj tylko na nośność (jak to na kładce) i na głowę, jak już będziesz z niej korzystał!
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

dzidek

Post autor: dzidek » 07 sty 2008, 19:44

R-11 Kleszczowa pisze:Te korki nie mogą być porównywalne z tym co dzieje się od strony zachodniej. Zdarzało mi się już stać od Alei Krakowskiej....
Raz z Zawiszy chciałem dojechać na Wołoską i wybrałem ... 504 :/ Zamiast na Rakowcu wysiaść i w 186 się przesiaść to pojechałem do końca 504. Odcinek Sasanki-Rzymowskiego pokonałem w 20 min! Ja się nie dziwię , że ludzie z Ursynowa niechętnie jeżdżą 504 ;)

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 07 sty 2008, 19:46

pawcio pisze:
R-11 Kleszczowa pisze: :?: :niepewny:
Kładkę to będziesz miał, jak we własnym pokoju celem ominięcia rozlanej wody na dwóch krzesłach położysz deskę do prasowania. Uważaj tylko na nośność (jak to na kładce) i na głowę, jak już będziesz z niej korzystał!
:co: :niewiem:
Albert Camus-"Dżuma"

TJ

Post autor: TJ » 07 sty 2008, 19:54

Co do samych korków to głównym powodem są fatalnie ustawione światła na Marynarskiej. Jadąc nawet w porach bezkorkowych np. o 3 czy 4 w nocy stoi się przynajmniej 2 razy między suwakiem/taśmową a postępu.
dzidek pisze:Podobno ma też powstać jeszcze jeden wiadukt łączący 17 Stycznia z Cybernetyki.
Ja o tym słyszę od zawsze i nic w tym kierunku się nie dzieje.

edit by R-11: poprawa cytowania

Lipa

Post autor: Lipa » 08 sty 2008, 13:09

TJ pisze:Co do samych korków to głównym powodem są fatalnie ustawione światła na Marynarskiej. Jadąc nawet w porach bezkorkowych np. o 3 czy 4 w nocy stoi się przynajmniej 2 razy między suwakiem/taśmową a postępu.
=D> Dokładnie tak jest. Te światła przy Taśmowej pomimo, że są stare (nie modernizowali ich podczas przebudowy Marynarskiej) to najdłużej jest tam wyświetlany zielony sygnał. O wiele krócej jest przy Wynalazku (te światła to porażka, zmieniają się nawet gdy nikt nie przechodzi ani nie skręca żadne auto) i przy Postepu. Dlatego od strony Żwirek jest taki korek. Samochody utykają za Taśmową i prze z to mimo zielonego sygnału wszyscy stoją. Później zapala się czerwone i tak w kółko.

Awatar użytkownika
groov

Post autor: groov » 08 sty 2008, 23:13

Prosiłbym o komentarze do projektu 182 i 3xx. Niby wiadukty są z tym powiązane, ale trochę dyskusja odbiegła od tematu.

Czyli:

182 :arrow: OKĘCIE - po trasie 301 - Most Łazienkowski - po trasie 182 - OS OSTROBRAMSKA

3xx :arrow: BOKSERSKA - Bokserska - Postępu - Konstruktorska - Racjonalizacji - Woronicza - Puławska - <M> WILANOWSKA

141 :arrow: Likwidacja trasy wariantowej
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 08 sty 2008, 23:42

Jedna rzecz. By 3xx dojeżdżało do Bokserskiej na jakiś przystanek, a nie tylko na pętlę, która nie jest przystosowana dla pasażerów, to 3xx i 141 powinny kółko wokół Centrum Targowego kręcić zawsze jednokierunkowo, wzajemnie przeciwbieżnie.

dzidek

Post autor: dzidek » 09 sty 2008, 9:13

groov pisze:Prosiłbym o komentarze do projektu 182 i 3xx. Niby wiadukty są z tym powiązane, ale trochę dyskusja odbiegła od tematu.

Czyli:

182 :arrow: OKĘCIE - po trasie 301 - Most Łazienkowski - po trasie 182 - OS OSTROBRAMSKA

3xx :arrow: BOKSERSKA - Bokserska - Postępu - Konstruktorska - Racjonalizacji - Woronicza - Puławska - <M> WILANOWSKA

141 :arrow: Likwidacja trasy wariantowej
3xx :arrow: BOKSERSKA - Bokserska - Postępu - Konstruktorska - Racjonalizacji - Woronicza - Niepodległości- <M> WILANOWSKA ;)

Jedyny istotny minus to pokrycie się części trasy 141 z 182 a poza tym same plusy o których wspomniałem kilka postów wyżej :P

ODPOWIEDZ