SĹuĹźewiec i jego problemy
Moderator: Wiliam
Zastanawiam się kiedy 182 stanie się linią okresową a 301 przekształci w całotygodniową. Poza tym albo należy zwiększyć częstotliwość 301 w szczycie albo ostatnie solówki zamienić na wozy wielkopojemne bo to co się dzieje rano w solówkowych 301 w już na przystanku Novotel-> M. Racławicka to ciężko opisać. 182 może tylko pomarzyć o takiej samej frekwencji jaką ma 301 
Mi się podoba połączenie 301 i 182 w jedną linię na trasie
182
OKĘCIE - po trasie 301 - Czerniakowska - Most Łazienkowski - po trasie 182 - OS OSTROMBRAMSKA
Ale zostaje wtedy problem racjonalizacji, bo 107 samo sobie nie poradzie
182
Ale zostaje wtedy problem racjonalizacji, bo 107 samo sobie nie poradzie
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.
Always
...and never.
Ale czy na Racjonalizacji wystarczyłaby linia 3xx zamiast 182 czy powinna to być zwykła?
[ Dodano: 2008-01-07, 12:30 ]
Tak sobie pomyślałem, że możnaby
182
OKĘCIE - po trasie 301 - Czerniakowska - Most Łazienkowski - po trasie 182 - OS OSTROMBRAMSKA
Dokładamy 4 brygady (z 182) do obecnej puli linii 301 i mamy zachowaną częstotliwość co 12 min w szczycie.
301 Bokserska - Bokserska, Postępu, Konstruktorska, Racjonalizacji, Woronicza, Niepodległości, np. do krańca Rakowiecka Kościół
Dzięki krótkiej trasie wystarczy 6 pozostałych brygad z 182 do uruchomienia tej linii a częstotliwość byłaby lepsza niż w tej chwili. Ewentualna zaoszczędzona brygada mogłaby pójść na nowe 182 w celu poprawy częstotliwości w porannym szczycie do 10 min.
Nowe 301 ominęłoby gigantyczne korki na Marynarskiej a więc byłoby bardziej punktualne co więcej przywróconoby połączenie ZP Postępu z Bokserską. Mieszkańcy przy ZP Racjonalizacji mieliby autobus do Metra Wierzbno. W DS chyba 118, 122 i 107 wystarczą.
[ Dodano: 2008-01-07, 12:30 ]
Tak sobie pomyślałem, że możnaby
182
Dokładamy 4 brygady (z 182) do obecnej puli linii 301 i mamy zachowaną częstotliwość co 12 min w szczycie.
301 Bokserska - Bokserska, Postępu, Konstruktorska, Racjonalizacji, Woronicza, Niepodległości, np. do krańca Rakowiecka Kościół
Dzięki krótkiej trasie wystarczy 6 pozostałych brygad z 182 do uruchomienia tej linii a częstotliwość byłaby lepsza niż w tej chwili. Ewentualna zaoszczędzona brygada mogłaby pójść na nowe 182 w celu poprawy częstotliwości w porannym szczycie do 10 min.
Nowe 301 ominęłoby gigantyczne korki na Marynarskiej a więc byłoby bardziej punktualne co więcej przywróconoby połączenie ZP Postępu z Bokserską. Mieszkańcy przy ZP Racjonalizacji mieliby autobus do Metra Wierzbno. W DS chyba 118, 122 i 107 wystarczą.
Mniej więcej coś takiego:
3xx Bokserska - Bokserska - Postępu - Konstruktorska - Racjonalizacji - Woronicza - Puławska - <M> Wilanowska
Wtedy 141 nie miałoby wariantowej trasy
3xx Bokserska - Bokserska - Postępu - Konstruktorska - Racjonalizacji - Woronicza - Puławska - <M> Wilanowska
Wtedy 141 nie miałoby wariantowej trasy
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.
Always
...and never.
Podsumowując:
182
OKĘCIE - po trasie 301 - Czerniakowska - Most Łazienkowski - po trasie 182 - OS OSTROMBRAMSKA częstotliwość w DP 10/20/12 w DS 20 min.
301
Bokserska - Bokserska, Postępu, Konstruktorska, Racjonalizacji, Woronicza, Puławska - M.Wilanowska
częstotliwość co 10-15 min.
141 - trasa bez wariantów.
Plusy zmian:
Szybsze połączenie Okęcia, Włoch z Trasą Łazienkowską (nawet bez korków 301 jedzie szybciej na Torwar niż 182).
Całotygodniowa trasa 301 po lewej stronie Wisły z obsługą przez wozy wielkopojemne.
Częstsze kursowanie linii łączacej Os.Ostrobramska z Trasą Ł zarówno w DP jak i DS
Kasacja słabej linii 182 po lewej stronie Warszawy.
Pojawiająca się o czasie dowozówka dla mieszkańców ZP Racjonalizacji i Zajezdnia Woronicza do tramwajów i metra.
Połączenie ZP Postępu z Bokserską.
Uproszenie trasy 141.
Połączenie bezpośrednią linią autobusową między P&R na Wilanowskiej a biurowcami na Służewcu.
182
301
Plusy zmian:
Szybsze połączenie Okęcia, Włoch z Trasą Łazienkowską (nawet bez korków 301 jedzie szybciej na Torwar niż 182).
Całotygodniowa trasa 301 po lewej stronie Wisły z obsługą przez wozy wielkopojemne.
Częstsze kursowanie linii łączacej Os.Ostrobramska z Trasą Ł zarówno w DP jak i DS
Pojawiająca się o czasie dowozówka dla mieszkańców ZP Racjonalizacji i Zajezdnia Woronicza do tramwajów i metra.
Uproszenie trasy 141.
Połączenie bezpośrednią linią autobusową między P&R na Wilanowskiej a biurowcami na Służewcu.
W DS się nie zamykasz brygadowo. I trzeba by policzyć, jak by to wyszło z częstotliwością 301, bo w więcej niż 15 raczej bym nie inwestował. A do tego spore zyski na całkach.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
co do trasy 182 nie mam żadnych zastrzeżeń, ale częstotliwość to przesada, jak ja myślałem nad częstotliwością 182 (bo też myślałem nad takim połączeniem 182 z 301) to mi wyszło:15/20/15 w DP a w DŚ 30.....po co częściejdzidek pisze:182 OKĘCIE - po trasie 301 - Czerniakowska - Most Łazienkowski - po trasie 182 - OS OSTROMBRAMSKA częstotliwość w DP 10/20/12 w DS 20 min.
301 Bokserska - Bokserska, Postępu, Konstruktorska, Racjonalizacji, Woronicza, Puławska - M.Wilanowska
a co do 301 .....
Czyli nowe 182 kursowałoby również co 30 min. (może co 25 udałoby się) ale lepsze to niż nic.
Nowe 301 będzie pokonywać odcinek od Bokserskiej do Wilanowskiej w +/- 20 min. Czyli gdyby miało jeździć co 15 min to mamy zysk 1-2 brygad.
[ Dodano: 2008-01-07, 14:37 ]
Odnośnie DS to linia co 30 min będzie słabo wykorzystywana ale zapewne lepiej niż w tej chwili 182. Może udałoby się ułożyć taki czas przejazdu aby 182 kursowało co 25 min.
Odnośnie nowego 301 to jak już pisano na forum ZP Racjonalizacji potrzebuje w DP czegoś więcej niż 107 i 301 w zupełności wystarczyłoby.
Nowe 301 będzie pokonywać odcinek od Bokserskiej do Wilanowskiej w +/- 20 min. Czyli gdyby miało jeździć co 15 min to mamy zysk 1-2 brygad.
[ Dodano: 2008-01-07, 14:37 ]
Obecne 301 co 12 min to niezbędne minimum więc po przekształceniu w 182 musiałoby zachować częstotliwość albo nawet poprawić ją do 10 min bo co tyle jeździ w tej chwili 182 z Os.Ostrobramska. więc albo 12/20/12 albo 10/20/12195 pisze:co do trasy 182 nie mam żadnych zastrzeżeń, ale częstotliwość to przesada, jak ja myślałem nad częstotliwością 182 (bo też myślałem nad takim połączeniem 182 z 301) to mi wyszło:15/20/15 w DP a w DŚ 30.....po co częściejdzidek pisze:182 OKĘCIE - po trasie 301 - Czerniakowska - Most Łazienkowski - po trasie 182 - OS OSTROMBRAMSKA częstotliwość w DP 10/20/12 w DS 20 min.
301 Bokserska - Bokserska, Postępu, Konstruktorska, Racjonalizacji, Woronicza, Puławska - M.Wilanowska
częstotliwość co 10-15 min.![]()
![]()
a co do 301 .....
Odnośnie DS to linia co 30 min będzie słabo wykorzystywana ale zapewne lepiej niż w tej chwili 182. Może udałoby się ułożyć taki czas przejazdu aby 182 kursowało co 25 min.
Odnośnie nowego 301 to jak już pisano na forum ZP Racjonalizacji potrzebuje w DP czegoś więcej niż 107 i 301 w zupełności wystarczyłoby.
możnaby też ewentualnie zamiast tego wydlużyc 118dzidek pisze:301 Bokserska - Bokserska, Postępu, Konstruktorska, Racjonalizacji, Woronicza, Puławska - M.Wilanowska
a jezeli juz miałoby to byc rzeczywiscie jako dowoz biur do P+R Wilanowska to nie trzeba przez Pulawską - szybciej wyjdzie przez Niepodleglosci; ale generalnie jazda na WIlanowską przez Woronicza to niezbyt duzy popyt na to widze skoro prosto jest Domaniewska
PURA VIDA!
Już lepiej 118 na Wilanów...mariow pisze:tego wydlużyc 118
[ Dodano: 2008-01-07, 17:19 ]
Very good.dzidek pisze:Podsumowując:
182OKĘCIE - po trasie 301 - Czerniakowska - Most Łazienkowski - po trasie 182 - OS OSTROMBRAMSKA częstotliwość w DP 10/20/12 w DS 20 min.
301Bokserska - Bokserska, Postępu, Konstruktorska, Racjonalizacji, Woronicza, Puławska - M.Wilanowska
Plusy zmian:
Uproszenie trasy 141.
[ Dodano: 2008-01-07, 17:22 ]
Ale nadal pozostaje problem dolnej części Al. Wilanowskiej...
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Zły chłopiec i troll pozdrawia
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ciężko byłoby zabrać taki socjal ze Spartańskiej.mariow pisze:możnaby też ewentualnie zamiast tego wydlużyc 118dzidek pisze:301 Bokserska - Bokserska, Postępu, Konstruktorska, Racjonalizacji, Woronicza, Puławska - M.Wilanowska
częstotliwość co 10-15 min.![]()
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Faktycznie niedopatrzenie. Oczywiście przez Niepodległości.mariow pisze:a jezeli juz miałoby to byc rzeczywiscie jako dowoz biur do P+R Wilanowska to nie trzeba przez Pulawską - szybciej wyjdzie przez Niepodleglosci
Ale różnica czasowa będzie niewielka czy autobus pojedzie Domaniewską czy Woronicza a 301 przy 107 napewno kursowałoby częsciej .mariow pisze:ale generalnie jazda na WIlanowską przez Woronicza to niezbyt duzy popyt na to widze skoro prosto jest Domaniewska
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
To nie spowoduje odkorokowania Marynarskiej - co nie znaczy, że pomysł jest zły.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"