Was już do reszty pokręciło. Żeby na Mazowszu postawić bramki to trzeba byłoby przebudować wszystkie stacje i przystanki.
Na Mazowszu to i tak niemal wszystkie dworce i stacje nadają się tylko do przebudowy
Początkowo wystarczyłoby zmodernizować warszawską strefę SKM, i dalekobiegi, potem stopniowo rozszerzać inwestycję o kolejne etapy - uwierz że znaleźliby się chętni do współpracy (np. władze lokalne które dostałyby miejsce na posterunek policyjny).
W dodatku ten "proceder" na dłuższa metę by się zwrócił (choćby w postaci czynszu za majem powierzchni usługowej na stacji).
I tak przed niczym by to nie uchroniło. Bramki można przeskoczyć. Tak samo jak barierki na przystankach.
Widze że nie bardzo znasz realia zamkniętych systemów komunikacji
Wtargnąc na peron to jedno, a być na nim tak długo żeby doczekać się pociągu to drugie. Jak chcesz możesz "skakać przez płotki" ale w momencie gdy na peronie znajdują się SOK-i lub inne służby paramilitarne - do tego "kręcą ci film" - to takie działania mijają się z celem - no chyba że jesteś wielbicielem kina akcji
Dostaniesz ze 3 razy "rachunek za zdjęcia" - w cenie biletu miesięcznego - i rzucisz ten sport... (ja to rzuciłem gdy na Pl. Wilusia w metrze miałem rozmowę z policjantami - i tak dobrze poszło bo skończyło się na pouczeniu - się było młodym i głupim
Poza tym jest jeszcze coś, system działa online - więc nawet jeśli dałbyś radę w jakiś cudowny sposób dostać się do pociągu to zawsze masz na głowie ekipę ze stacji docelowej, że o kontrolu w pociągu nie wspomnę.