Daję:)rufio198 pisze:Daj linka
http://www.plk-sa.pl/fileadmin/pdf/OFER ... w1.0_p.pdf
poz. 1003 (str. 18)
Moderator: JacekM
Daję:)rufio198 pisze:Daj linka
Dziękihumptyangel pisze:Daję:)rufio198 pisze:Daj linka
http://www.plk-sa.pl/fileadmin/pdf/OFER ... w1.0_p.pdf
poz. 1003 (str. 18)
Niekoniecznie - godz pracy nie przekroczone, szlak pewnie maszyniści będą zapoznawać- zresztą jak będzie jechał od strony Skierek to zawsze można podmianę w Skierkach zrobić. Gniazdo drużyn jest , maszyniści mogą pasażerem dojechać.Wolfchen pisze:Przy tym wariancie można zrobić niektórym postój w Mszczonowie - z Żyrardowa dojazd w kilkanaście minut, a na pewno jakiś techniczny będzie niezbędny.Tm pisze:A Czachówek?
Nie powinno być wielkich problemów z "upchnięciem", o ile obydwa tory będą czynne i nie będzie remontów. Jedynie martwiłbym się o przeploty z łącznicy płn- zach...rufio198 pisze:Pytanie czy zmieszczą się wszystkie te pociągi na linii radomskiej.![]()
Poczytaj ten wykaz do którego jest link parę postów wyżej. Okęcie maja zamykać.Wolfchen pisze:... i nie będzie remontów...
Musiałem przeoczyć, mało tego nie jest...rufio198 pisze:Poczytaj ten wykaz do którego jest link parę postów wyżej. Okęcie maja zamykać.
Łączyć z pośpiechami kieleckimi i dzielić w Czachówku. Tak, wiem, niedasię.Wolfchen pisze:Musiałem przeoczyć, mało tego nie jest...rufio198 pisze:Poczytaj ten wykaz do którego jest link parę postów wyżej. Okęcie maja zamykać.![]()
No to mamy problem, bo poznańskiej przeładować za bardzo też nie można. Chyba, że część na poznańską, a część na radomską...
Z Warszawy to jeszcze jakoś by to wyglądało- gorzej do Warszawy.fik pisze:..Łączyć z pośpiechami kieleckimi i dzielić w Czachówku. Tak, wiem, niedasię.
No tak, u nas niedasię wjechać ze szlaku na sygnał manewrowy na zajęty tor, połączyć w dwie minuty składów i pojechać dalej. Rozmarzyłem się zbytnio...rufio198 pisze:Z Warszawy to jeszcze jakoś by to wyglądało- gorzej do Warszawy.fik pisze:..Łączyć z pośpiechami kieleckimi i dzielić w Czachówku. Tak, wiem, niedasię.