Budowa meczetu na Ochocie

Moderator: Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 27 mar 2010, 17:56

No i gdzie tutaj widzisz wypowiedź: nie popieramy budowy meczetu przez tych drugich?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Rosa

Post autor: Rosa » 27 mar 2010, 17:58

Zależy dla kogo jest ten meczet.
Jak dla "naszych" muzułmanów to nie ma problemu, jeśli buduja go licząc na to że trafią do nas nowi imigranci to trzeba się tego wystrzegac za wszelką cenę żeby nie doszło u nas do sytuacji znanej z zachodniej europy czy skandynawii.

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 27 mar 2010, 18:00

fik pisze:Od kiedy muzułmanie są jakimś NARODEM?! Czy ty w ogóle masz CIEŃ pojęcia na temat, na który się wypowiadasz?!
A czy ty możesz wykazać się cieniem MYŚLENIA?!

To chyba OCZYWISTE i każdy mniej lub bardziej głupi by pojął uniwersalność przytoczonej przeze mnie zasady.
Chodzi w niej o naród czy np. też o grupę społeczną na terenie działalności innej grupy społecznej, a także o grupę osób o takich samych wierzeniach (lub bardzo zbliżonych), która osiedla się na terenie, gdzie zdecydowaną większość mają wyznawcy innych religii.

[ Dodano: |27 Mar 2010|, 2010 18:01 ]
Rosa pisze:Jak dla "naszych" muzułmanów to nie ma problemu, jeśli buduja go licząc na to że trafią do nas nowi imigranci to trzeba się tego wystrzegac za wszelką cenę żeby nie doszło u nas do sytuacji znanej z zachodniej europy czy skandynawii.
Właśnie!
Obecnie muzułmanów w Warszawie nie ma wielu i nie panoszą się jak zaraza. Tylko to się niestety może zmienić.

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 27 mar 2010, 18:01

MeWa pisze:No i gdzie tutaj widzisz wypowiedź: nie popieramy budowy meczetu przez tych drugich?
(...)odcinają(...)
(...)Z nowym meczetem nie mamy nic wspólnego.(...)
Gdzie napisałem że nie popierają budowy?

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 27 mar 2010, 18:03

BJ pisze: też o grupę społeczną na terenie działalności innej grupy społecznej, a także o grupę osób o takich samych wierzeniach (lub bardzo zbliżonych), która osiedla się na terenie, gdzie zdecydowaną większość mają wyznawcy innych religii.
Aha. To do jakich zasad panujących w Polsce mieliby się nie dostosować muzułmanie?
BJ pisze:Obecnie muzułmanów w Warszawie nie ma wielu i nie panoszą się jak zaraza.
Zdefiniuj 'panoszenie się jak zaraza'.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 27 mar 2010, 18:04

Ja też nie mam nic przeciwko budowie meczetu. Boję się tylko, że stanie się on obiektem agresywnych ataków, np. ze strony wszech"polaków".
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 27 mar 2010, 18:07

fik pisze:Zdefiniuj 'panoszenie się jak zaraza'.
Spójrz na sytuację w Skandynawii czy Europie Zachodniej.
fik pisze:Aha. To do jakich zasad panujących w Polsce mieliby się nie dostosować muzułmanie?
Choćby byłoby miło, gdyby nie wydawali niemalże wyroku śmierci na każdego, kto w jakiś sposób obrazi np. Mahometa albo nie obruszali się, gdy np. wprowadzono by zakaz noszenia chust na głowach.
To wszystko przykłady doświadczone przez Francuzów, Duńczyków i kilka innych narodów Europy.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 27 mar 2010, 18:10

BJ pisze:Spójrz na sytuację w Skandynawii czy Europie Zachodniej.
Chciałbym, abyś ujął to swoimi słowami, popierając konkretnymi przykładami.
BJ pisze:Choćby byłoby miło, gdyby nie wydawali niemalże wyroku śmierci na każdego, kto w jakiś sposób obrazi np. Mahometa albo nie obruszali się, gdy np. wprowadzono by zakaz noszenia chust na głowach.
Zieeeew. A coś poza skrajnymi przypadkami nagłośnionymi w mediach?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Rosa

Post autor: Rosa » 27 mar 2010, 18:25

fik pisze:
BJ pisze:Spójrz na sytuację w Skandynawii czy Europie Zachodniej.
Chciałbym, abyś ujął to swoimi słowami, popierając konkretnymi przykładami.
Lokalne społeczności ustępują miejsca mnożącym się, zamknietym środowiskom muzulmańskim które nie zamierzają przyjmować kultury tubylczej.
Dzielnica Itakeskus - Helsinki.

Jest tez inna strona medalu. Unia tępi KK, jeśli im sie to uda i do konca go wytępi to na to miejsce wejdzie islam i szczerze mowiąc z dwojga złego wolalbym aby moje wnuki żyły w już świecie islamu niż w swiecie w stylu "róba co chceta".

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 27 mar 2010, 18:27

fik pisze:Chciałbym, abyś ujął to swoimi słowami, popierając konkretnymi przykładami.
To akurat nie byłoby trudne - np. zamieszki we Francji. Ale ja to widzę raczej jako szerszy problem imigracji w dzisiejszym świecie. I Polska także będzie musiała przed nim stanąć . Trochę później, bo jest trochę biedniejsza od Europy Zachodniej czy USA, ale nadal znacznie bogatsza niż większość Afryki czy Azji. Tylko nie pozwalając im na budowę meczetów możemy tylko podsycić środowiska / poglądy skrajne.
W tym miejscu uważam, że żydowsko-amerykańska strategia pacyfikacji terroryzmu (Palestyna, Afganistan, Irak, Iran) jest błędna.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 27 mar 2010, 18:32

TGM pisze:Ten Miśkiewicz to na pewno Tatar.
No to teraz skompromitowałeś się do szczętu. Tomasz Miśkiewicz jest rodowitym Tatarem z Podlasia, współpracował z Planete przy kręceniu filmu dokumentalnego o polskich Tatarach, pokazywał tam ślady tatarskiej obecności w Polsce, a także bardzo ciekawie opowiadał o ceremonii ślubu w swojej społeczności.

Miśkiewicz i Sobolewski to dwa najczęstsze nazwiska tatarskie w Polsce. Chyba nie myślałeś, że od pojawienia się u nas w XIIIw. Tatarzy zachowali rodowite mongolskie nazwiska?
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 27 mar 2010, 18:38

Emdegger pisze:
TGM pisze:Ten Miśkiewicz to na pewno Tatar.
No to teraz skompromitowałeś się do szczętu. Tomasz Miśkiewicz jest rodowitym Tatarem z Podlasia, współpracował z Planete przy kręceniu filmu dokumentalnego o polskich Tatarach, pokazywał tam ślady tatarskiej obecności w Polsce, a także bardzo ciekawie opowiadał o ceremonii ślubu w swojej społeczności.
No przecież napisałem że Tatar :-s . Co z Wami, ludzie! Też Go w TV widziałem.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 27 mar 2010, 18:39

Chyba nie myślałeś, że od pojawienia się u nas w XIIIw. Tatarzy zachowali rodowite mongolskie nazwiska?
Nie sądzę, by w XIII wieku Tatarzy mieli jakiekolwiek rodowite nazwiska ;) Ale ogólnie masz rację, rzecz jasna.

EDIT A w ogóle, za Wikipedią, to potomkami polskich Tatarów są m.in. Aleksander Sulkiewicz (ten od ulicy koło Belwederu), Henryk Sienkiewicz i Charles Bronson :D
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 27 mar 2010, 18:47

BJ pisze:
Emdegger pisze:BJ, nie wiem dlaczego budowę meczetu łączysz z problemem imigracji w krajach zachodnich. Przecież jest on budowany dla obecnej wspólnoty wiernych, którym wilanowski dom modlitwy (bo ja raczej tego nie nazwałbym meczetem) po prostu nie wystarczy. Chrześcijanin też raczej nie chciałby wznosić modłów do Pana w drewutni.
Łączę, ponieważ to oznacza otwartość Polski na imigrantów z krajów muzułmańskich, a tego nie powinniśmy chcieć patrząc na sytuację i zachowania muzułmanów w zachodniej Europie.
Jak można łączyć prowadzenie celowej polityki zmieniającej strukturę etniczną z wszystkimi tego - dobrymi i złymi konsekwencjami - państwa z budową świątyni lokalnej społeczności, która zamieszkuje dany kraj od wieków?! Budowa, o której mówiono przed wojną jest Twoim zdaniem równoznaczna otwartością na przyjmowanie imigrantów muzułmańskich? :shock:

[ Dodano: |27 Mar 2010|, 2010 18:55 ]
Bastian pisze:Nie sądzę, by w XIII wieku Tatarzy mieli jakiekolwiek rodowite nazwiska ;)(
OK, zgoda, bo to były przecież przydomki ;)
TGM pisze:No przecież napisałem że Tatar :-s
Napisałeś w powątpiewającym tonie "na pewno", polemizując z kimś, kto uważa, budowę obiektu wspierają Tatarzy. Bez jaj.
KwZ pisze:W tym miejscu uważam, że żydowsko-amerykańska strategia pacyfikacji terroryzmu (Palestyna, Afganistan, Irak, Iran) jest błędna.
Przepraszam, ale czy ktoś do jasnej cholery zacznie pisać tu wreszcie na temat, a nie klepać o imigracji do Polski?

Temat o potencjalnej fali imigracji JUŻ JEST i nazywa się "Imigracja a sprawa polska". Przewiń sobie, zajrzyj, tam możesz swobodnie pisać swoje spostrzeżenia i uwagi. O muzułmanach też było.

Mogą też wpisać się wszyscy inni, którzy snują wizję zalania Polski Arabusami, mudżahedinami oraz somalijskimi piratami. Po to ten temat był właśnie przeze mnie założony.

Tak, słowo pisane wielką literą zaczynające się na literę A zostało przeze mnie specjalnie pozbawione cudzysłowu.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 27 mar 2010, 19:00

Emdegger pisze:
TGM pisze:No przecież napisałem że Tatar :-s
Napisałeś w powątpiewającym tonie "na pewno", polemizując z kimś, kto uważa, budowę obiektu wspierają Tatarzy. Bez jaj.
Wstawiłem cytat z "Gazety", potwierdzający że nie wspierają. W tym to cytacie są słowa Miśkiewicza, natomiast nie za bardzo z tego cytatu można się dowiedzieć że to Tatar. Dlatego dopisek pod spodem. Beż żadnego "tonu".

ODPOWIEDZ