Tak, ale to jest ciąg, z którego korzysta wielu przyjezdnych i dla nich sporym ułatwieniem byłaby bardziej logiczne nazewnictwo przystanków vide:
-Al.NMP/ Kościuszki
-Plac Biegańskiego
-Al.NMP/ Popiełuszki
[CzÄstochowa] Remont Alej NMP
Moderator: JacekM
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- MeWa
- Cukiereczek
Ja tylko napiszę, która nazwa na jakim odcinku obowiązuje:
- I Aleja od pl. Daszyńskiego do wiaduktu kolejowego,
- II Aleja od wiaduktu kolejowego do pl. Biegańskiego,
- III Aleja od pl. Biegańskiego do parków pod Jasną Górą.
[ Dodano: 2006-03-12, 16:28 ]
- I Aleja od pl. Daszyńskiego do wiaduktu kolejowego,
- II Aleja od wiaduktu kolejowego do pl. Biegańskiego,
- III Aleja od pl. Biegańskiego do parków pod Jasną Górą.
[ Dodano: 2006-03-12, 16:28 ]
Sam przyznałeś, że statystycznemu turyście i tak by to nie pomogłoR-11 Kleszczowa pisze:Tak, ale to jest ciąg, z którego korzysta wielu przyjezdnych i dla nich sporym ułatwieniem byłaby bardziej logiczne nazewnictwo przystanków vide:
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Napisałem to parę postów wcześniej
A nazwy te powinny być jaśniejsze przez to, że jest to główny ciag z Dworca PKP na Jasną Górę.
A nazwy te powinny być jaśniejsze przez to, że jest to główny ciag z Dworca PKP na Jasną Górę.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- MeWa
- Cukiereczek
Proponuję nie uszczęśliwiać innych na siłę - pomysły racjonalizatorskie pozostawić dla włodarzy i mieszkańców Częstochowy, bo bez ich akceptacji i tak zmiana nie miałaby racji bytu. Poza tym u siebie też mamy trochę mylących nazw: pętla Okęcie i lotnisko Chopina. Czemu nikt o tym nie pisze?MZ pisze:No to niech sobie tak dalej mówią. Przecież nikt im nie zabrania. Niech tylko pamiętają, że nazwy są też dla turystów, na których notabene sporo zarabiają.MeWa pisze:Nie, ale używanie I, II i III Aleja w nazwach przystanków jest przede wszystkim ułatwieniem dla częstochowian.
[ Dodano: 2006-03-12, 16:38 ]
turystów nie obchodzą pośrednie przystanki do Jasnej Góry, zresztą wielu i tak na własnych nogach pokonuje ten dystans.R-11 Kleszczowa pisze:A nazwy te powinny być jaśniejsze przez to, że jest to główny ciag z Dworca PKP na Jasną Górę.[/color]
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
Tylko dopóki ktoś nie zwróci im na to uwagi, to sami na to nie wpadną, bo im to wydaje się oczywiste. Albo niech oficjalnie podzielą Aleje na trzy aleje, albo niech nie używają oficjalnie potocznego nazewnictwa.MeWa pisze:Proponuję nie uszczęśliwiać innych na siłę - pomysły racjonalizatorskie pozostawić dla włodarzy i mieszkańców Częstochowy, bo bez ich akceptacji i tak zmiana nie miałaby racji bytu.