Most Północny - propozycje ZTM

Moderator: Wiliam

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 02 sty 2012, 19:14

Ten cały projekt jest bez sensu...

Awatar użytkownika
Lukasz436
Kontakt:

Post autor: Lukasz436 » 02 sty 2012, 19:15

Tranzystor pisze:Ja nie wiem, skąd oni te pomysły wzięli. :shock: A to 510 spokojnie zakrańcować na Pl. Wilsona. Dalej ciągnąć nie warto, bo jest i mam nadzieję, że będzie 503
W jakim celu 503 dalej jak Konwiktorska?? Najważniejszy odcinek zastąpi właśnie nowe 510.

reserved

Post autor: reserved » 02 sty 2012, 19:18

Tranzystor pisze:Dalej ciągnąć nie warto, bo jest i mam nadzieję, że będzie 503
No ale przecież 503 ma być skrócone wg tego projektu. :-s

Jesli chodzi o 510 to ja dla siebie jedynie widzę jedną zaletę - odciążenie 175 na odcinku Krakowskie Przedmieście - Centrum.

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 02 sty 2012, 19:22

Tranzystor pisze:Ja nie wiem, skąd oni te pomysły wzięli. :shock: A to 510 spokojnie zakrańcować na Pl. Wilsona. Dalej ciągnąć nie warto, bo jest i mam nadzieję, że będzie 503
No właśnie nie będzie: 510 zastąpi 503 na odcinku Nowodwory-TK. Choć mogliby to nieco jaśniej napisać.
reserved pisze:odciążenie 175 na odcinku Krakowskie Przedmieście - Centrum.
Od tego miało być 128. Czyżby nie wystarczało?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 02 sty 2012, 19:35

hamak pisze:
- most Skłodowskiej-Curie - Trasa Mostu Północnego
:smiech:
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 02 sty 2012, 19:36

A co, źle?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 02 sty 2012, 19:38

508 - zmiana trasy

METRO MARYMONT - (...) - most Grota-Roweckiego - (...) - most Skłodowskiej-Curie -Trasa Mostu Połnocnego - METRO MŁOCINY
Myślę, że brakuje jeszcze odcinka przez Most Gdański na Dworzec Wschodni... #-o

[ Dodano: |2 Sty 2012|, 2012 19:39 ]
KwZ pisze:A co, źle?
Trasa Mostu X prowadząca do Mostu Y?!
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 02 sty 2012, 19:46

Glonojad pisze:Myślę, że brakuje jeszcze odcinka przez Most Gdański na Dworzec Wschodni... #-o
Czekaj, ale potok na Modlińską z Młocin projektowany jest niemały? Tam miała być cała linia tramwajowa... :-k
Glonojad pisze:Trasa Mostu X prowadząca do Mostu Y?!
A nie? Brzmi groteskowo, ale o ile dobrze zrozumiałem, to zmienili nazwę mostu, a nie trasy dojazdowej do niego.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 02 sty 2012, 19:47

SławekM pisze:Ten cały projekt jest bez sensu...
Nie bardziej niż takie posty, serio.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 02 sty 2012, 19:53

KwZ pisze:
Glonojad pisze:Myślę, że brakuje jeszcze odcinka przez Most Gdański na Dworzec Wschodni... #-o
Czekaj, ale potok na Modlińską z Młocin projektowany jest niemały? Tam miała być cała linia tramwajowa... :-k
Trasa, jeśli już. Linii w relacji Młociny - TMPimMSC - Modlińska nikt nie zakładał (a przynajmniej nic takiego nie ma w ogólnie dostępnych dokumentach. Relacja "na wprost" (o ile można tak powiedzieć o relacji przechodzącej z jednej strony TMP na drugą) byłaby wykorzystywana co najwyżej technicznie do czasu wydłużenia tramwaju wzdłuż TMP na wschód (co zresztą projekty TMP, wbrew dokumentom strategicznym, nie zawsze przewidują).

Tak czy siak jednak, dlaczego godzić tą relację akurat z relacją Modlińska - Most, bez szans na jej zapełnienie z obszarów na północ od TMP? Owszem, linie "U-kształtne" się zdarzają - zwykle jednak konstruuje się je tak, by w extremum był jakiś węzeł przesiadkowy - czy to ma być dowozówka do tramwaju wodnego na Kanale Żerańskim? :>

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 02 sty 2012, 20:03

Dobra, sprawdziłem. Zdawało mi się, że ma tam być więcej osób.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 02 sty 2012, 20:07

Tak czy siak jednak, dlaczego godzić tą relację akurat z relacją Modlińska - Most, bez szans na jej zapełnienie z obszarów na północ od TMP?
Nie wiem, czy zauważyliście, że ona by obsługiwała okolice ratusza, zresztą jako jedyna łącząc je z Młocinami :-k

EDIT: I jako jedyna łącząc z Młocinami siedemsetki.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 02 sty 2012, 20:19

I wszystko to jeszcze lepiej zrobiłaby linia skręcająca przy Ratuszu z/na północ.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 02 sty 2012, 20:23

Glonojad pisze:I wszystko to jeszcze lepiej zrobiłaby linia skręcająca przy Ratuszu z/na północ.
511? :)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 02 sty 2012, 20:24

Może, ale na Aluzyjnej nie trzeba kolejnej linii, a innej pętli tam nie ma. Przecież nie Buków.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

ODPOWIEDZ