Most PĂłĹnocny - propozycje ZTM
Moderator: Wiliam
No właśnie nie będzie: 510 zastąpi 503 na odcinku Nowodwory-TK. Choć mogliby to nieco jaśniej napisać.Tranzystor pisze:Ja nie wiem, skąd oni te pomysły wzięli. A to 510 spokojnie zakrańcować na Pl. Wilsona. Dalej ciągnąć nie warto, bo jest i mam nadzieję, że będzie 503
Od tego miało być 128. Czyżby nie wystarczało?reserved pisze:odciążenie 175 na odcinku Krakowskie Przedmieście - Centrum.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
hamak pisze:- most Skłodowskiej-Curie - Trasa Mostu Północnego
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Myślę, że brakuje jeszcze odcinka przez Most Gdański na Dworzec Wschodni...508 - zmiana trasy
METRO MARYMONT - (...) - most Grota-Roweckiego - (...) - most Skłodowskiej-Curie -Trasa Mostu Połnocnego - METRO MŁOCINY
[ Dodano: |2 Sty 2012|, 2012 19:39 ]
Trasa Mostu X prowadząca do Mostu Y?!KwZ pisze:A co, źle?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Czekaj, ale potok na Modlińską z Młocin projektowany jest niemały? Tam miała być cała linia tramwajowa...Glonojad pisze:Myślę, że brakuje jeszcze odcinka przez Most Gdański na Dworzec Wschodni...
A nie? Brzmi groteskowo, ale o ile dobrze zrozumiałem, to zmienili nazwę mostu, a nie trasy dojazdowej do niego.Glonojad pisze:Trasa Mostu X prowadząca do Mostu Y?!
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Trasa, jeśli już. Linii w relacji Młociny - TMPimMSC - Modlińska nikt nie zakładał (a przynajmniej nic takiego nie ma w ogólnie dostępnych dokumentach. Relacja "na wprost" (o ile można tak powiedzieć o relacji przechodzącej z jednej strony TMP na drugą) byłaby wykorzystywana co najwyżej technicznie do czasu wydłużenia tramwaju wzdłuż TMP na wschód (co zresztą projekty TMP, wbrew dokumentom strategicznym, nie zawsze przewidują).KwZ pisze:Czekaj, ale potok na Modlińską z Młocin projektowany jest niemały? Tam miała być cała linia tramwajowa...Glonojad pisze:Myślę, że brakuje jeszcze odcinka przez Most Gdański na Dworzec Wschodni...
Tak czy siak jednak, dlaczego godzić tą relację akurat z relacją Modlińska - Most, bez szans na jej zapełnienie z obszarów na północ od TMP? Owszem, linie "U-kształtne" się zdarzają - zwykle jednak konstruuje się je tak, by w extremum był jakiś węzeł przesiadkowy - czy to ma być dowozówka do tramwaju wodnego na Kanale Żerańskim?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie wiem, czy zauważyliście, że ona by obsługiwała okolice ratusza, zresztą jako jedyna łącząc je z MłocinamiTak czy siak jednak, dlaczego godzić tą relację akurat z relacją Modlińska - Most, bez szans na jej zapełnienie z obszarów na północ od TMP?
EDIT: I jako jedyna łącząc z Młocinami siedemsetki.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
I wszystko to jeszcze lepiej zrobiłaby linia skręcająca przy Ratuszu z/na północ.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Może, ale na Aluzyjnej nie trzeba kolejnej linii, a innej pętli tam nie ma. Przecież nie Buków.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow