Ciekawe czy rzeczywiście ktoś dał 7 tys zł za tego ikara...Aha i ikar #1, peerki #4 i 10 sprzedane w 2009 roku.
Tabor KMŁ
Szykuje się przełom w łomiankowskiej komunikacji - Rada Gminy zdecydowała o zakupie 9 nowych autobusów, na które przeznaczone zostanie około 6,5 miliona złotych,
uzyskanych przez zaciągniecie przez KMŁ pożyczki. Gmina będzie corocznie
dokapitalizowywała spółkę, a z kwoty dokapitalizowania spółka będzie spłacać kredyt.
Autobusy pojawią się w KMŁ przed wyborami samorządowymi...
A przy okazji witamy "nowy" nabytek we flocie - melona z Krakowa po naprawie w Solcu pod numerem 37.
uzyskanych przez zaciągniecie przez KMŁ pożyczki. Gmina będzie corocznie
dokapitalizowywała spółkę, a z kwoty dokapitalizowania spółka będzie spłacać kredyt.
Autobusy pojawią się w KMŁ przed wyborami samorządowymi...
A przy okazji witamy "nowy" nabytek we flocie - melona z Krakowa po naprawie w Solcu pod numerem 37.
Czyli zakup nowych autobusów pozwoli na skasowanie wszystkich Jelczy PR110M. Zobaczymy, co za cudaki kupią, wcale bym się nie zdziwił jakby to był Autosan M12LE...alojzy pisze:Szykuje się przełom w łomiankowskiej komunikacji - Rada Gminy zdecydowała o zakupie 9 nowych autobusów, na które przeznaczone zostanie około 6,5 miliona złotych.
To chyba raczej mało prawdopodobne, biorąc pod uwagę, że przetarg ma być ogłoszony wkrótce, tak by nowe autobusy pojawiły się we wrześniu, a Autosan nadal nie ma homologacji. Ale rzeczywiście kwota na jeden autobus jest niewielka (720 tys. zł). Raczej widziałbym tu solbusa, ew. solarisa lub mercedesa conecto w bardzo zubożonej wersji, lub - o zgrozo! MAZa (ktoś tu już grafikę umieszczał).SławekM pisze:Czyli zakup nowych autobusów pozwoli na skasowanie wszystkich Jelczy PR110M. Zobaczymy, co za cudaki kupią, wcale bym się nie zdziwił jakby to był Autosan M12LE...alojzy pisze:Szykuje się przełom w łomiankowskiej komunikacji - Rada Gminy zdecydowała o zakupie 9 nowych autobusów, na które przeznaczone zostanie około 6,5 miliona złotych.
Nie sądzę. Nie uważam (przynajmniej na chwilę obecną), że KMŁ miałby nabyć niemal prototypową serię autobusów jakimi byłyby Autosany M12LE. Prędzej uwzględniłbym pojazdy wymienione przez Alojzego (chociaż nie sądzę, by wybór padł na MAZa) - Solarisa lub Mercedesa. Solbus byłby inwestycją dosyć ryzykowną, Solcity ma opinię mocno dyskusyjną. Jednak KMŁ ma wieloletnie doświadczenie z Solcem, więc kto wie, kto wie...pawcio pisze:Zostałeś nie tylko wiedźmem rzucającym klątwy, ale także prorokiem?
15/12/2005-12/7/2019
-
prosper5250
Mam zgoła inne niż stricte tematyczne pytanie (może ktoś to przerzuci we właściwe miejsce o ile dyskusja się rozwinie): jaką władzę otrzymał Zarząd nad KMŁ od 1 marca? Czy NR ZTM będzie dokonywał kontroli punktualności, wykorzystania brygad i innych? Czy KMŁ będzie raportowało np. kursy wadliwe itd?
Dla mnie tak mała firma jak KMŁ to i tak ma dużo lepszy tabor niż nie jedna ciut większa firma w Polsce.
Tabor na dzień dzisiejszy:
Autosan H6 - 3, 37
120M - 19, 20, 23, 24, 25, 26, 32
M121M - 27, 30, 33, 34, 35
M181M - 36
NL202 - 28, 29, 31
I PR110M które mają iść na żyletki 5, 6, 9, 11, 12, 13, 15, 21 daje 8 sztuk więc uważam że ze dwie na rezerwę i tak zostawią. Do tej pory kasowali sztukę za sztukę.
Autosan H6 - 3, 37
M181M - 36
NL202 - 28, 29, 31
I PR110M które mają iść na żyletki 5, 6, 9, 11, 12, 13, 15, 21 daje 8 sztuk więc uważam że ze dwie na rezerwę i tak zostawią. Do tej pory kasowali sztukę za sztukę.
Karierowicze mają się dobrze w firmie która sama promuje kierowników nieudaczników i pozwala im zatrudniać nieudaczników życiowych..... przez to jest jak jest.
Nie powiedziałbym, że tabor taki świetny, biorąc pod uwagę, że gros to dwudziestoletnie peery, jelcze po remontach i kilkunastoletnie MANy. Tylko pięć wozów ma mniej niż 10 lat (!).beni pisze:Dla mnie tak mała firma jak KMŁ to i tak ma dużo lepszy tabor niż nie jedna ciut większa firma w Polsce.
Autosan H6 - 3, 37
M181M - 36
NL202 - 28, 29, 31
Piątki już od lata zeszłego roku nie ma , za to do kasacji typowałbym też 19 i 23.
Wcześniej raczej mniej kasowali, niż dostawali.
Mnie się wydaje, że 19 trzyma się lepiej niż np. 30 czy Many.alojzy pisze:do kasacji typowałbym też 19 i 23.
Była taka tendencja, jednak w zeszłym roku zamienili 2 solówki i przeguba na 1 solówkę i przeguba; bilans -1. Mogą teraz nie chcieć zmniejszać ilostanu taboru, zwłaszcza że jeśli tegoroczne zakupy dojdą do skutku to pewnie przez kilka następnych lat nic nowego nie kupią.alojzy pisze:Wcześniej raczej mniej kasowali, niż dostawali.
A skasowany Ikar...sorry chyba odstawiony do sprzedaży. Poza tym dla ciekawych taki mały OT że 36 jeździ na pełną zmianę na Ł.
Na zawsze w mojej pamięci Jelcz M180/Volvo B10MA/Steyr SG18 MZA #7370 1993-2009 
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.