W starciu z autem macie mniej więcej takie same szanse jak ja ( kierowca blachosmroda ) w starciu z tramem .
Jadę wczoraj środkowym pasem Świętokrzyskiej ,dojeżdzam do Marszałkowskiej w którą będę chciał skręcić w prawo , wrzucam kierunek (prawy)i jadę powoli bo na prawym ktoś chce zaparkować , kawałek dalej ktoś wyjeżdża z parkingu ,przedemną już korek przed światłami ,ale w końcu jest miejsce i (cały czas mam włączony kierunek) zaczynam zjeżdżać na prawy pas i w tym momencie zza mnie wyjężdża motor I WYPRZEDZA MNIE Z PRAWEJ STRONY .
Kiedyś wjeżdzam w tunel
Po wyprzedzeniu zaczynam zmieniac pas i SŁYSZĘ sygnał .
Tuman na motorze chciał się wcisnąć między mnie a autobus .Dobrze że robiłem manewr powoli inaczej jak bym go trącił skończyłby pewnie pod autobusem .
Korek na trasie łazienkowskiej , jadę powoli środkowym pasem , słyszę motor warczy z lewej odsuwam mu się w prawo na skraj pasa i zerkam w prawo ,a z tej strony jest SKUTER .
W tych trzech przypadkach mnie raczej nie stałaby się krzywda ,chyba żę psychiczna .
Apel do kierowców jednośladów
Uważajcie na kierowców aut które mają włączone kierunki i uważajcie przy wyprzedzaniu aut stojących w korku , często widzę jazdę ponad 50 km/h .
Napisałem ten temat ze względu na zwiększającą się ilość motorów i skuterów , młodych wawkomowiczów z których pewnie wielu ma lub marzy o skuterze .
Nie jestem przeciwko jednośladom , ale przeciwko brakowi wyobrażni WSZYSTKICH uczestników ruchu .
[ Komentarz dodany przez: Bastian: |18 Cze 2009|, 2009 10:01 ]
Usunięto kropkę z tytułu.