KM po ukoĹczeniu budowy pierwszej linii Metra
Moderator: Wiliam
Wycofywanie 195 z Ursynowa to byłaby chyba największa głupota. Jeśli już coś będzie się działo z tą linią po skończeniu metra (a że się będzie działo, jest pewne), to na odcinku bielańskim. Tam 195 od Dw. Gdańskiego w istocie pokrywa się z metrem i pewnie odcinek ten zostanie amputowany. Hmm... Plac Piłsudskiego? Dworzec Gdański? Plac Wilsona?
ale ja pisałem aby ją skrócić do Ursynowa PŁN z Natolina a nie odwrotnieMihau pisze:Wycofywanie 195 z Ursynowa to byłaby chyba największa głupota.
a po drugie myśle że jak ma jeżdzić przez Trakt Królewski to najlepiej było by skierować ją do Konwiktorskiej lub poprowadzić do CH.Arkadia (połącznie CH z Traktem Królewskim
-
Dęboszczak
Wybacz, nie doczytałem195 pisze:ale ja pisałem aby ją skrócić do Ursynowa PŁN z Natolina a nie odwrotnieMihau pisze:Wycofywanie 195 z Ursynowa to byłaby chyba największa głupota.![]()
a po drugie na Trakcie Królewskim jest potrzebna więc myśle że najlepiej było by skrócić ją do Konwiktorskiej lub poprowadzić do CH.Arkadia (połącznie CH z Traktem Królewskim)
jestem ZA!!!!barluk pisze:701: ŁOMIANKI - METRO MŁOCINY
708: TRUSKAW - METRO MŁOCINY
726: SIERAKÓW - METRO MŁOCINY
ale wzamian......(bo sam jestem za tym aby w ogóle zlikwidować 114) można by uruchomić linię jakąś przyśpieszoną np:109 a o to proponowana przeze mnie jej trasa:Kra pisze:Nie przekonuje mnie kilka propozycji, tzn. wycofanie z Żeromskiego wielu linii 7xx i 114. Tam naprawdę bardzo dużo ludzi jeździ w relacjach lokalnych (szkoły przy Żeromskiego).
PL.WILSONA-Słowackiego-Żeromskiego-Przybyszewskiego-Kasprowicza-Sokratesa-Conrada-Al.Reymonta-Powstańców Śląskich-NOWE BEMOWO
Linia ta zastąpiłaby 114 i 7xx na najbardziej obciążonym odc, wspomogłaby też linię 106 na odc.Bemowo-<M>
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Bo normalnie tłumy nieziemskie będą z Bemowa na Młociny waliły 106 (a zwracam uwagę, że w ter relacji jest jeszcze ponad 1000 miejsc na godzinę szczytu w linii 13) 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
a na jakim odcinku objawiłoby się jej przyśpieszenie?195 pisze: ale wzamian......(bo sam jestem za tym aby w ogóle zlikwidować 114) można by uruchomić linię jakąś przyśpieszoną np:407 a o to proponowana przeze mnie jej trasa:
PL.WILSONA-Słowackiego-Żeromskiego-Przybyszewskiego-Kasprowicza-Sokratesa-Conrada-Al.Reymonta-Powstańców Śląskich-NOWE BEMOWO
Linia ta zastąpiłaby 114 i 7xx na najbardziej obciążonym odc, wspomogłaby też linię 106 na odc.Bemowo-<M>
No teraz to go nie mainż. Glonojad pisze:Bo normalnie tłumy nieziemskie będą z Bemowa na Młociny waliły 106 (a zwracam uwagę, że w tej relacji jest jeszcze ponad 1000 miejsc na godzinę szczytu w linii 13)
A tak w ogóle to 100 osób w wagonie tramwajowym to nieco ciasno.
poprawkapjok-79 pisze:a na jakim odcinku objawiłoby się jej przyśpieszenie?
[ Dodano: 2008-01-03, 16:59 ]
może i masz racje tylko że problem jest w tym że 13 nie wjeżdża w os.Chomiczówkainż. Glonojad pisze:Bo normalnie tłumy nieziemskie będą z Bemowa na Młociny waliły 106 (a zwracam uwagę, że w ter relacji jest jeszcze ponad 1000 miejsc na godzinę szczytu w linii 13)
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Za to 150 w przegubowcu to komfort i można capoeirę trenować?Kra pisze: A tak w ogóle to 100 osób w wagonie tramwajowym to nieco ciasno.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.