Tramwaj do Wilanowa - układ po otwarciu
Moderator: Wiliam
Takie coś rozwala układ który będzie po oddaniu w przyszłym roku Bonifacego. Przecież z tego przystanku będzie bezpośredni tramwaj do dworca centralnego (19). Dla maruderów wystarczy.
- fik
- Naczelne Chamidło
I dopiero teraz odkrywamy prawdziwy sens relacji skrętnej na skrzyżowaniu Spacerowa/Belwederska/Gagarina - żeby linia z Wilanowa mogła zrobić wjazd kieszeniowy na Sielce.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Jak sam zauważyłeś to będzie dopiero w przyszłym roku. A autobus chcą teraz.
Trochę tego nie rozumiem, bo ja bym podjechał jakimkolwiek tramwajem do pl. Unii i tam łapał coś na Centralny. Ale wiem, że tak jak pisał reserved są pasażerowie, którzy nie lubią przesiadek, więc trzeba ich też zrozumieć.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No czyli nie zabierzemy 11 z Gagarina.
A w ogóle co to będzie za kilka(naście) lat, gdy 11 i 14 wylecą na Zachodni?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Skąd pomysł, że 11 pojedzie na Zachodni?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Jeśli zrobią trasę do Kasprzaka, to ma szansepawcio pisze:Skąd pomysł, że 11 pojedzie na Zachodni?
ŁK
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tak, chodzi mi oczywiście o połączenie z Wolą.
Ale właśnie! Przecież za jakiś czas 14 dowiezie na dworzec!
Ale właśnie! Przecież za jakiś czas 14 dowiezie na dworzec!
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
To wtedy obrońcy 131 przez Gagarina i 519 przez Sobieskiego znajdą kolejną wymówkę, choćby dowóz do Złotych Tarasów lub argument, że nie będę korzystać z innych dworców niż Centralny. Serio, znałem osobę mieszkającą na Bemowie (523 pod domem), której sugerując kiedyś dojazd do IC na Zachodni zamiast tłuc się do Centrala, powiedziała mi, że nie będzie wsiadać na podrzędnym dworcu, skoro może na tym głównym
To ta osoba raczej z podrzędnego miasta była, aniżeli z tego głównegoprimoż pisze: ↑30 lis 2024, 22:59To wtedy obrońcy 131 przez Gagarina i 519 przez Sobieskiego znajdą kolejną wymówkę, choćby dowóz do Złotych Tarasów lub argument, że nie będę korzystać z innych dworców niż Centralny. Serio, znałem osobę mieszkającą na Bemowie (523 pod domem), której sugerując kiedyś dojazd do IC na Zachodni zamiast tłuc się do Centrala, powiedziała mi, że nie będzie wsiadać na podrzędnym dworcu, skoro może na tym głównym
Nawet nie była z miasta
-
BTW. kiedyś przecież 523 jeździło koło centrala. Może ona walczyła o zachowanie tamtej trasy?
I zmiany literki na K, byle stawało na każdym przystankumichael112 pisze:BTW. kiedyś przecież 523 jeździło koło centrala. Może ona walczyła o zachowanie tamtej trasy?
ŁK
Z drugiej strony wydaje mi się, że to się tak skończy, bo 16 długo nie pociągnie sama, a taka 11 zamieniona z 14 by trochę 16 odciążyła. Do 19 nie doczekamy, a pewnie część potoku 14 jest do Politechniki i/lub Nowowiejskiej.
ŁK
A 19 to kiedy ma ruszyć? Oczywiście orientacyjnie.