A gdyby tak zlikwidować linie czerwone?
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
To jeszcze bym podarował, bo pewnie jak wróci Mangalia, to Tor Stegny zniknie. Ale Sobieskiego raczej nie zostanie już skasowane. Przypuszczam, że to ma być prewencja. Jak po wybudowaniu tramwaju pasażerowie będą żądać utrzymania ekspresu to im się pokaże, że tramwaj staje tam gdzie ekspres, więc Edward w końcu zakończy działalność.
-
Mangalii w stronę Wilanowa całkiem nie będzie?
Mogliby się już nie wygłupiać, dodać te kilka przystanków i uczernić te linie.
W stronę Wilanowa - biorąc pod uwagę zawieszenie Toru Stegny przed skrzyżowaniem dla 1xx - ostatni przystanek jaki pominie trójca to będzie DS RIVIERA.
To powinni mu jeszcze dodać Tor Stegny w stronę północną, Kostrzewskiego, a także Spacerową - bo tam tramwaje będą stawały.
Który zresztą 131 też pomija w jedną stronę...michael112 pisze: ↑11 lut 2023, 12:20Mogliby się już nie wygłupiać, dodać te kilka przystanków i uczernić te linie.
W stronę Wilanowa - biorąc pod uwagę zawieszenie Toru Stegny przed skrzyżowaniem dla 1xx - ostatni przystanek jaki pominie trójca to będzie DS RIVIERA.
Ale jeszcze Hożą pomijają też.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
JA z kolei nie rozumiem, czemu zwyklasy (w tym Z-4) nie obsługuja Riviery w obie strony - przecież to odpowiednik TRASY ŁAZIENKOWSKIEJ i słuzy przesiadce do autobusów...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Ja też nie rozumiem.
Od poniedziałku 401 dostaje Orzechową jako stały oraz Wynalazek jako NŻ do spółki z 402 i 504. Chyba czas zamienić 401 na 101.
-
- Kontakt:
A było na pocztówkach?
Może po prostu to przestały być puste przestrzenie i opuszczone fabryki, tylko powstały osiedla.Flash8222 pisze:Od poniedziałku 401 dostaje Orzechową jako stały oraz Wynalazek jako NŻ do spółki z 402 i 504. Chyba czas zamienić 401 na 101.
ŁK
-
- Kontakt:
Właściwie nie widzę powodu dla którego 401 ma być linią przyspieszoną. Zysk na całej trasie z tego to może minuta do dwóch, a trasa przecież nie przebiega przez niezamieszkiwane przez nikogo pustkowia. Pomijanie Instytutu Fizyki to żart (nie przynoszący żadnego zysku czasowego w dodatku), Astronautów i Radarowa mogłyby być nż (choć i tak praktycznie cały czas tam ktoś czeka), przy Orzechowej jest centrum handlowe generujące potok cały dzień, Przedpole jest nż także dla 189 tak samo zresztą jak Dojazdowa i Zapustna. Pomijanie Zapustnej jest szczególnie zabawne, zwłaszcza w kierunku Ursusa w godzinach szczytu. Co prawda autobus nie zatrzyma się na przystanku, ale za to aż 50 metrów dalej, w korku do świateł przy Dzieci Warszawy.
-
Pewnie znowu magia czerwonego numerka...
- ZielonyJamnik
Czyli po zmianach będzie omijać na skróconej trasie 5 przystanków, a na normalnej 8
Mkną po koleinach zielone jamniki...
Dzisiaj rano, jadąc do pracy, specjalnie obserwowałem, jakie będą wymiany na Orzechowej i Wynalazku na 401 i akurat na moim kursie z obydwu przystanków nie skorzystał nikt - ani nie wsiadł, ani nie wysiadł. Wiadomo - obserwacja jednostkowa - ale ciekawe, jak będzie dalej.
Podejrzewam, że większe zapotrzebowanie może mieć Orzechowa w kierunku Ursusa w szczycie popołudniowym.
Podejrzewam, że większe zapotrzebowanie może mieć Orzechowa w kierunku Ursusa w szczycie popołudniowym.
Pozdrawiam
A o której jechałeś?
Pytanie, czy przed 401 rudego nie było chwilę wcześniej 189?