Plany remontowe Tramwajów Warszawskich
Moderator: Wiliam
Super. A wiesz, czy zostaną upublicznione, czy będą tajne aż do początku sezonu remontowego?
Nie wiem. Ale zwykle były publikowane z jakimś tam wyprzedzeniem.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Aha, fajnie.
Chyba nie oczekiwałeś ode mnie tutaj więcej informacji. Ale kto by bardzo poszperał, to pewne informacje mógłby już wykopać.
Kilka dni temu w social mediach spółka informowała ze wkrótce zaprezentuje opinii publicznej plan remontów na bieżący 2026 rok.

- AdamKlocusky
- Kontakt:
Od tego roku "Aleja"
- AdamKlocusky
- Kontakt:
Wyremontowany ma być węzeł Kino Femina wraz z peronami przystankowymi, ale bez zmiany układu torowego i lokalizacji przystanków.
A to już wystarczy żeby rozpierdzielic cale miastoKM pisze:Wyremontowany ma być węzeł Kino Femina wraz z peronami przystankowymi, ale bez zmiany układu torowego i lokalizacji przystanków.
ŁK
1. Hmmm.... czy nie robili wschodniego wylotu Feminy jakoś niedawno?
2. Hmmm... CZY TO CO NAPISAŁEŚ NIE JEST ŚMIERTELNĄ TAJEMNICĄ, którą powinieneś zabrać ze sobą do grobu (o ile zejdziesz w najbliższych dniach)?
A miałem nadzieję, że Aleje Jerozolimskie rozpadną się same - jak niektóre trasy tramwajowe w innym, znamienitym mieście KongresówkiAdamKlocusky pisze: ↑14 sty 2026, 12:55To ja powiem, że w ramach remontów tramwajowych często będą używane frazy aleja i Aleje![]()
-
gfedorynski
Ja to pamiętam jeszcze poprzedni remont Jerozolimskich w latach 80’. Ciekawe czy 32 wróci zamiast 25. I 196! Ono już niestety nie 
W porównaniu do tamtych czasów jest metro od Daszyńskiego (pełna jedynka na Okęcie pewnie), Pl.Starynkiewicza (jakaś siódemka, o ile będzie czynny), pociągi w cenie WTP, może jakaś nakładka stopniowo przesuwana. 9 przez Śląsko-Dąbrowski pewnie też jak wtedy <3
Pamiętacie może, o co chodziło z likwidacją 9 w 1993? Trasbus mówi, że wydłużyli 29, ale co ma jedno do drugiego? Tam jakieś cięcia były oszczędnościowe?
W porównaniu do tamtych czasów jest metro od Daszyńskiego (pełna jedynka na Okęcie pewnie), Pl.Starynkiewicza (jakaś siódemka, o ile będzie czynny), pociągi w cenie WTP, może jakaś nakładka stopniowo przesuwana. 9 przez Śląsko-Dąbrowski pewnie też jak wtedy <3
Pamiętacie może, o co chodziło z likwidacją 9 w 1993? Trasbus mówi, że wydłużyli 29, ale co ma jedno do drugiego? Tam jakieś cięcia były oszczędnościowe?
ŁK
Wschodniego. Po jednej zwrotnicy najazdowej i zjazdowej. Obie nie dotrwały do tegorocznego remontu.gfedorynski pisze: ↑14 sty 2026, 14:22To była chyba tylko awaryjna wymiana samego rozjazdu, który nie wytrzymał objazdów.
(A nie południowego?)