Bo tylko tacy pasażerowie jeżdżą 17.Paweł D. pisze:Szczególnie dla osób z wózkiem albo na wózku wygoda podziwiana miasta z poziomu 105-ki jest nieoceniona...
(!) Tramwajem na Tarchomin
Moderator: Wiliam
Myślę, że takie osoby są w pełni świadome tego, że miasto jeszcze nie pozbyło się wszystkich barier. A utrudnienia i tak będą zawsze, bo nikt nie buduje obok siebie 4 wind, nie robi miejsca w autobusach dla 4 wózków, nie wyposaża pociągów w 8 wejść dla niepełnosprawnych.Paweł D. pisze:Szczególnie dla osób z wózkiem albo na wózku wygoda podziwiana miasta z poziomu 105-ki jest nieoceniona...
ŁK
Moja uwaga tyczyła się wyłącznie patrzenia na obsługę wyłącznie przez pryzmat wygody podziwiania widoków przez okno.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tyle, ze Tramicusy tez maja siedzenia ukosne.marko80 pisze:swingi są do niczego, w stopiątce siedzi się wysoko przy dużej szybie i można wygodnie podziwiać miasto a w swinagach te siedzenia ustawione pod skosem do szyby są okropne, to już tramicusy są sto razy lepsze od swingów.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- fik
- Naczelne Chamidło
W ogóle to ja uwielbiam te skośne siedzenia w Swingach, jest gdzie plecak położyć bez ryzyka upierdolenia błotem z podłogi i zastawiania przejścia.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
tyle, że więcej siedzeń mają ustawionych prostopadle do szyby.Glonojad pisze:Tyle, ze Tramicusy tez maja siedzenia ukosne.marko80 pisze:swingi są do niczego, w stopiątce siedzi się wysoko przy dużej szybie i można wygodnie podziwiać miasto a w swinagach te siedzenia ustawione pod skosem do szyby są okropne, to już tramicusy są sto razy lepsze od swingów.
Pragnę wrócić do tematu i zaproponować kompleksowe rozwiązanie w postaci jak poniżej.
2: trasa bez zmian (4/6/7-8)
17: trasa bez zmian (8/12/15)
101: likwidacja
152: Tarchomin - ... - Świderska - Ćmielowska - Milenijna - Światowida - ... - Białołęka Dworska (10/15/15)
211: Buków - ... - Odkryta - Nowodworska - Mehoffera - Światowida - Ordonówny - Mehoffera - Majolikowa - ... - Żerań FSO (10/15/15)
314: likwidacja
509: Nowodwory - ... - Targowa - Kijowska - Dworzec Wschodni (Kijowska) (5/7-8/7-8)
516: likwidacja
518: Nowodwory - ... - Porajów - Myśliborska - Kuklińskiego - most Skłodowskiej-Curie - Zgrupowania AK "Kampinos" - Kasprowicza - Metro Młociny (5*/12/15)
*kursy jednokierunkowe - rano z Nowodworów na Młociny, popołudniu na odwrót, w przeciwpotoku połowa kursów, czyli co 10 minut
E-8: likwidacja
2: trasa bez zmian (4/6/7-8)
17: trasa bez zmian (8/12/15)
101: likwidacja
152: Tarchomin - ... - Świderska - Ćmielowska - Milenijna - Światowida - ... - Białołęka Dworska (10/15/15)
211: Buków - ... - Odkryta - Nowodworska - Mehoffera - Światowida - Ordonówny - Mehoffera - Majolikowa - ... - Żerań FSO (10/15/15)
314: likwidacja
509: Nowodwory - ... - Targowa - Kijowska - Dworzec Wschodni (Kijowska) (5/7-8/7-8)
516: likwidacja
518: Nowodwory - ... - Porajów - Myśliborska - Kuklińskiego - most Skłodowskiej-Curie - Zgrupowania AK "Kampinos" - Kasprowicza - Metro Młociny (5*/12/15)
*kursy jednokierunkowe - rano z Nowodworów na Młociny, popołudniu na odwrót, w przeciwpotoku połowa kursów, czyli co 10 minut
E-8: likwidacja
Myślę, że całodzienne E-1 (506?) na Gocławiu, a na Saskiej Kępie wzmocnione 117 i 507.Wiliam pisze:A co za 509 na Gocław i Saską Kępę?
Właśnie o to chciałem zapytać. Oczywiście wiadomo, że teraz ta relacja się nie sprawdza, ale po otwarciu Mostu Łazienkowskiego...
Do czasu otwarcia mostu Łazienkowskiego 509 może zostać na Kijowskiej, potem może niech wróci na Gocław.Georg pisze:Właśnie o to chciałem zapytać. Oczywiście wiadomo, że teraz ta relacja się nie sprawdza, ale po otwarciu Mostu Łazienkowskiego...
117 owszem, ale wyłącznie na zaproponowanej przez Ciebie trasie w połączeniu ze 123. Możesz ją tu przypomnieć, bo nie wiem, czy wszyscy ją pamiętają.Domas pisze:Myślę, że całodzienne E-1 (506?) na Gocławiu, a na Saskiej Kępie wzmocnione 117 i 507.Wiliam pisze:A co za 509 na Gocław i Saską Kępę?
Jak dowieziesz dzieci z Dąbrówki Wiślanej do szkoły na Grzymalitów? Relacja tak niezbędna, że aż nie chce mi się tego czytać.
Moje zdjęcia: Phototrans - WGKM
Kursami skróconymi, tak jak do tej pory.