Czasy przejazdu

Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 09 kwie 2010, 9:05

dzidek pisze:Na odcinku Płowiecka-M.Służew
Trochę to przykre, ale rozkład na TS powinien być ustawiony na 50 km/h. Ja już widywałem takich, co na odcinku Nowoursynowska-Gocław nadrabiali 8 minut spóźnienia.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

dzidek

Post autor: dzidek » 09 kwie 2010, 23:47

Dziś już kolejny raz miałem przyjemność jeździć na skróconym 521 i powiem szczerze osoba, która robiła czas przejazdu na skróconej trasie powinna uczyć resztę tworzenia znakomitego czasu przejazdu! Niemal cały czas o czasie (poza kilkoma półkursami gdzie opóźnienie było spowodowane przez spore korki ale i tak odjazdy z Falenicy o czasie). Na prawdę zarówno dojazd TŁ na Wiatrak jak i jazda do Falenicy i zjazd na zakład , przez całą zmianę czas przejazdu wyśmienity! Jedynie przyczepić się moża do wyjazdu z Zajezdni do GUSu i zjazdu na zakład od GUSu bo jest na to po 20 min i zarówno w dzień jak i późnym wieczorem jest go o dwa razy za dużo no ale to jest mało istotne przy całym czasie przejazdu! :) Jeszcze raz gratulację dla jego twórcy! =D>

Georg

Post autor: Georg » 13 kwie 2010, 18:42

Nie wiem, czy to tylko dziś, ale koło 18 jechałem 523 z Olszynki. Strasznie się wlókł. Dojechał na Os. Wolska punktualnie - 18.23. Na trasie łazienkowskiej wyprzedziło nas 382. =D> Czy tam są zazwyczaj takie korki, że są takie długie czasy na popołudnie? Czy nie zmienili rozkładu od czasu uruchomienia buspasa przy Trasie łazienkowskiej?

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 13 kwie 2010, 20:49

Żaden rozkłąd na TŁ nie uwzględniał tamtejszych korków. Wręcz buspas przywrócił realność tamtejszych rozkładów.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

195

Post autor: 195 » 13 kwie 2010, 22:55

Ja odnośnie 167 w weekendy :P czy tej linii nie da sie jakos przyspieszyc? Co weekend nia jezdze i musze przyznac ze slimaki nas wyprzedzaja czy to jest bus MZA czy ITS Michalczewskiego 8-(

Georg

Post autor: Georg » 14 kwie 2010, 7:57

Fakt. Niektóre czasy przejazdu na 167 są bajeczne. Np w dzień powszedni między Os.Wolska a PKP Kasprzaka inne linie mają 1 minutę (lub 1-2) a 167 ma 1-5. Ale tam czasem rano po 8 faktycznie są duże korki. 136 którym jeżdżę traci tam około 10 - 15 minut. Niemniej jednak zauważyłem że np. na OS.WOLSKA :arrow: CHOMICZÓWKA w międzyszczycie w DP autobusy przyjeżdżają często spóźnione (nawet do 3 minut). Ciekawe czemu, przy takich czasach?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 14 kwie 2010, 13:07

pawcio pisze:Żaden rozkłąd na TŁ nie uwzględniał tamtejszych korków. Wręcz buspas przywrócił realność tamtejszych rozkładów.
I to jest absurdalne w polityce ZTM.

I jak tu sprzedać pasażerom i niepasażerom poprawę po poszczególnych inwestycjach z jednej strony, a z drugiej - jak można wciskać ciemnotę, że "nasze pojazdy jeżdżą bardzo punktualnie"...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

dzidek

Post autor: dzidek » 24 kwie 2010, 0:08

Koło 18-20 czas przejazdu na 189 trochę zbyt długi ale rozkład (i postoje) i tak zdecydowanie lepszy niż jeszcze przed samymi zmianami jakie ostatnio miały miejsce. Natomiast późnym wieczorem z Sadyby na Os. Górczewska całkiem konkretny :)

Volwi

Post autor: Volwi » 29 kwie 2010, 19:03

dzidek pisze:Dziś już kolejny raz miałem przyjemność jeździć na skróconym 521 i powiem szczerze osoba, która robiła czas przejazdu na skróconej trasie powinna uczyć resztę tworzenia znakomitego czasu przejazdu!
Jedyne zastrzeżenie jakie mam to takie że w kierunku Wiatracznej jest ok. 2 minuty za dużo. Nawet jeśli trafi się dłuższa kolejka do wjechania na rondo przy Marsa i na Płowieckiej jest się -1 czy -2 to na Wiatraczną i tak dojeżdża się co najmniej na +1. Według mnie te 2 minuty możnaby spokojnie uciąć na odcinku Płowiecka-Gocławek (1 zamiast 2) oraz Pl. Szembeka-Wiatraczna (4, a tak od ok. 18 może nawet i 3 :-k zamiast 5). I w moim przypadku wyglądało to tak, że zajeżdżałem na Wiatraczną +2, w pewnych godzinach dochodziła jeszcze minuta postoju (czy jest ona konieczna?) i konsekwencją było to, że przez 3 minuty blokowałem przystanek Wiatraczna 22...

drapka

Post autor: drapka » 06 maja 2010, 10:15

To 136 to jednak ma za dużo szczęścia, przynajmniej we wczesnym szczycie B. Jazda przez wcale nie puste ulice między Służewcem i Ursynowem w tempie zamiatarki nakazywałaby się zastanowić nad korektą, bo w wakacje ludzie będą woleli na piechotę chodzić, bo szybciej będzie.
Popatrz, jaka franca!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 06 maja 2010, 18:12

218 ma ciężki żywot. Przejechałem się od Wilanowskiej do Królikarni: przyjechał i od razu odjechał. Frekwencja przyzwoita - trochę ludzi jechało np. spod GM na Wyględów, niemało z Wyględowa do metra - generalnie siedzące zajęte (z wyjątkiem końcówki, rzecz jasna). Przejazd od ZAJEZDNI do WORONICZA zajął mu 9 minut, zamiast rozkładowych dwóch, odcinka CURTIS PLAZA do WORONICZA 17 minut zamiast 6. Cała podróż - 35 minut (rozkładowo 20 minut). Do KRÓLIKARNI dotarł 17 minut po przyjeździe, 14 po odjeździe...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Dęboszczak

Post autor: Dęboszczak » 06 maja 2010, 18:44

Bastian pisze:218 ma ciężki żywot. Przejechałem się od Wilanowskiej do Królikarni: przyjechał i od razu odjechał. Frekwencja przyzwoita - trochę ludzi jechało np. spod GM na Wyględów, niemało z Wyględowa do metra - generalnie siedzące zajęte (z wyjątkiem końcówki, rzecz jasna). Przejazd od ZAJEZDNI do WORONICZA zajął mu 9 minut, zamiast rozkładowych dwóch, odcinka CURTIS PLAZA do WORONICZA 17 minut zamiast 6. Cała podróż - 35 minut (rozkładowo 20 minut). Do KRÓLIKARNI dotarł 17 minut po przyjeździe, 14 po odjeździe...
dzisiaj wszystko stało bardziej niż normalnie...

dzidek

Post autor: dzidek » 12 maja 2010, 13:57

W tym temacie był poruszany wątek czasu przejazdu na 172 ale muszę przyznać, że dziś rano i w międzyszczycie aż tak źle nie było. Ewentualnie możnaby poskracać trochę rano czas między przystankami na Mokotowie i Ochocie ale i tak nie jest źle ;)

desert_eag

Post autor: desert_eag » 12 maja 2010, 15:24

Przejedź się w DS ;-] Ostatnio miałem znów i podtrzymuję zdanie.

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 15 maja 2010, 16:22

Bastian pisze:218 ma ciężki żywot. Przejechałem się od Wilanowskiej do Królikarni: przyjechał i od razu odjechał. Frekwencja przyzwoita - trochę ludzi jechało np. spod GM na Wyględów, niemało z Wyględowa do metra - generalnie siedzące zajęte (z wyjątkiem końcówki, rzecz jasna). Przejazd od ZAJEZDNI do WORONICZA zajął mu 9 minut, zamiast rozkładowych dwóch, odcinka CURTIS PLAZA do WORONICZA 17 minut zamiast 6. Cała podróż - 35 minut (rozkładowo 20 minut). Do KRÓLIKARNI dotarł 17 minut po przyjeździe, 14 po odjeździe...
No to trafiłeś na szczyt ;-) .

Zablokowany