I tak dobrze, że już obydwie linie zostały pocięte.zeus pisze:Oby przy tych cięciach ZTM nie zapomniał o 516 i 314. Pierwsze do natychmiastowej likwidacji, a drugie do pocięcia i skrócenia do tramwaju (w tym przypadku pewnie do pętli Tarchomin), o ile w ogóle ciąg Odkrytej musi mieć komunikację oddzielną, bo przecież można puścić tamtędy np 518, wtedy w ogóle udałoby się zlikwidować obie linie i odzyskać kilka brygad.
(!) Tramwajem na Tarchomin
Moderator: Wiliam
Jak dla mnie absurdem jest, że 516 i 101 mają taką samą częstotliwość
, ZTM przestaje racjonalnie myśleć. Czasem brakuje mi tych czasów, kiedy Modlińską śmigały 508 i 510 - obie co 6-8 min w szczycie (rozciągniętym w najlepszych czasach od 13 do 19)....
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
518 na Odkrytej oznacza zostawienie dwóch równoległych ciągów - Światowida i Świderska/Odkryta bez połączenia poprzecznego/skrośnego. Zakładacie, że każdy sobie dojdzie pieszo?
No ale 2 dojeżdża tylko do Mehoffera, tymczasem wszystko co jest dalej dostaje w pozaszczycie i DŚ mocno po dupie. Nie byłem nigdy zwolennikiem dawania Tarchodworom za dużo, ale IMO ścinanie 101 to lekka przesada.ashir pisze:A 2 co 4/6//7,5 to pies?
Może popyt się sam wygasił?Vilén pisze:Co się stało że tak radykalnie zmieniono do tego osiedla podejście?
ŁK
To tak naprawdę problem ma tylko ZP Nowodwory, z ZP Stefanika to sobie można spokojnie dojść do ZP Tarchomin Kościelny. Zresztą tak trudno czymkolwiek podjechać do/z Mehoffera?Vilén pisze:No ale 2 dojeżdża tylko do Mehoffera, tymczasem wszystko co jest dalej dostaje w pozaszczycie i DŚ mocno po dupie. Nie byłem nigdy zwolennikiem dawania Tarchodworom za dużo, ale IMO ścinanie 101 to lekka przesada.
To może by się tak pokusić o 101/E8 na trasie Nowodwory - Tarchomin Kościelny - co 4/5/5? Przynajmniej byłoby konsekwentnie "nie dublujemy szyny" i zgodnie z polityką transportową
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
Z jednej strony będzie marudzenie, że dowozówka do dowozówki, a z drugiej - chyba ludzie głosując nogami już tak właśnie jeżdżą.
Może nie tyle Nowodowory-tramwaj, co linię okrężną po Tarchodworach?
Może nie tyle Nowodowory-tramwaj, co linię okrężną po Tarchodworach?
Może po prostu:zeus pisze:To może by się tak pokusić o 101/E8 na trasie Nowodwory - Tarchomin Kościelny - co 4/5/5? Przynajmniej byłoby konsekwentnie "nie dublujemy szyny" i zgodnie z polityką transportową
101 → przez Świderską
152 → przez Odkrytą do pętli Nowodwory
518 → przez Milenijną i Ćmielowską
314, 516 → kasacja
?
Wtedy jeszcze bardziej to dublowanie się ograniczy i chyba trochę więcej zaoszczędzi, jednocześnie bez szkody dla wygody pasażerów Nowodworów.
Delikatnie mówiąc bez sensu dojeżdżać do dowozówki - poza szczytem albo w DS może Ci wyjść, że będziesz czekał 10 minut na autobus, którym podjedziesz 2-3 minuty - a i tak pierwsze, co przyjedzie, to będzie 101...ashir pisze:Zresztą tak trudno czymkolwiek podjechać do/z Mehoffera?![]()
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No właśnie, tych cokolwieków do podjechania nie za wiele.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Przypominam, że 17 to nie dowozówka, a ludzie już nogami zagłosowali.
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
-
Stary Pingwin
W 17 z Tarchomina miejsca leżące, przez cały dzień. Na Tarchomin to samo.
miłośnik 13N
Brakuje ci też czasów, gdy nie było mostu MSC?zeus pisze: Czasem brakuje mi tych czasów, kiedy Modlińską śmigały 508 i 510 - obie co 6-8 min w szczycie (rozciągniętym w najlepszych czasach od 13 do 19)....
-
Stary Pingwin
Jeżeli ktoś uczy się/pracuje na Pradze, to MSC jest mu zbędny.
miłośnik 13N