[Hydepark] Tramwaje Warszawskie
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Nie otwierałem klap i nie zaglądałem mu do wnętrzności. Wagon wydaje dźwięki jak eNka i to jest fakt.
To po co piszesz bzdury o silnikach?Autobus Czerwon pisze:Nie otwierałem klap i nie zaglądałem mu do wnętrzności.
Z naszych stołecznych każda eNka wydaje inne w zależności od zużycia zębów i łożysk przekładni.Autobus Czerwon pisze:Wagon wydaje dźwięki jak eNka i to jest fakt.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
To jest czepianie się słówek. Napisałem że chyba wsadzili mu silnik od eNki bo w środku jest głośno i podczas ruszania i hamowania dźwięk jest dokładnie taki sam jak w eNce, jak jedzie na wybiegu to nie słychać owego dźwięku. Zwykły pasażer nie będzie wnikał czy to hałasują silniki, czy przykładnia. Mu będzie w środku po prosto głośno.
Za to wagon po NGIII, o ile dobrze pamiętam #1460, też lepszy nie jest. Drzwi nieszczelne, wieje do środka. Rurki zimne jak w 13N. O szarpaniu nie wspomnę.
Za to wagon po NGIII, o ile dobrze pamiętam #1460, też lepszy nie jest. Drzwi nieszczelne, wieje do środka. Rurki zimne jak w 13N. O szarpaniu nie wspomnę.
-
Stary Pingwin
Autobus Czerwon pisze:To jest czepianie się słówek.
Nie podpieraj się rzeczami o których nie masz pojęcia i będzie git.
Ale zgłosiłeś to gdzie trzeba?Autobus Czerwon pisze:Za to wagon po NGIII, o ile dobrze pamiętam #1460, też lepszy nie jest. Drzwi nieszczelne, wieje do środka. Rurki zimne jak w 13N. O szarpaniu nie wspomnę.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Miło wiedzieć że Tramwaje Warszawskie nawet nie wiedzą jakie wozy wysyłają na trasy. Co ile te wagony przechodzą przegląd?
Przykro mi poinformowac, ale mimo usilnych staran, TW nadal nie potrafia przewidywac awarii. I stad tez trudno dociec co i gdzie sie stentegowalo 
-
Stary Pingwin
Jeżeli uszczelkę drzwi stwardniałą na mrozie nazywasz awarią, to trudno z Tobą dyskutować.
miłośnik 13N
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Nie chodzi o stwardniałą uszczelką nad drzwiami tylko o to że jej nie było. Z 3 centymetry dziury. Palca bym tam wsadził.
Potwierdzam informacje o 1468. Wagon (nie, nie wiem, czy silnik, czy przekładnia, czy pantograf, piszę z perspektywy zwykłego pasażera, nie znawcy budowy tramwaju) jest o wiele głośniejszy niż pozostałe.
+ jechałem dzisiaj 1244 - nie wiem, czy to motorowy, czy awaria, ale nie działało ogrzewanie. W takiej temperaturze nie idzie jechać.
+ jechałem dzisiaj 1244 - nie wiem, czy to motorowy, czy awaria, ale nie działało ogrzewanie. W takiej temperaturze nie idzie jechać.
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
Wagony przechodzą przeglądy zgodnie z harmonogramem producentów i zaleceniami w DTR.Autobus Czerwon pisze:Miło wiedzieć że Tramwaje Warszawskie nawet nie wiedzą jakie wozy wysyłają na trasy. Co ile te wagony przechodzą przegląd?
Skąd wiesz czy czasem jakiś bezstresowo wychowany gimnazjalista jej 3 przystanki wcześniej scyzorykiem nie wyciął?Autobus Czerwon pisze:Nie chodzi o stwardniałą uszczelką nad drzwiami tylko o to że jej nie było. Z 3 centymetry dziury. Palca bym tam wsadził.
Mógł przepalić się bezpiecznik od grzałek. Wystarczyło to powiedzieć motorowemu to na pętli problem by został rozwiązany.Dantte pisze:jechałem dzisiaj 1244 - nie wiem, czy to motorowy, czy awaria, ale nie działało ogrzewanie. W takiej temperaturze nie idzie jechać.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
I z tego powodu że gimnazjalista, w dodatku w pierwszym wagonie, w godzinach szczytu, wyciął uszczelkę scyzorykiem, ludzie do 23:00 mają jechać w temperaturze nie wiele większej niż na dworze? Ciekawa logika.Skąd wiesz czy czasem jakiś bezstresowo wychowany gimnazjalista jej 3 przystanki wcześniej scyzorykiem nie wyciął?
Przeciętnemu pasażerowi jak i mi nic takie słowa nie powiedzą. Przeciętny pasażer nie będzie wgłębiał się w to co się stało. Bezpiecznik się przepalił, a może motorniczy nie włączył, a może gimnazjalista wyciął uszczelki scyzorykiem. Pasażerowi będzie po prostu zimno.Wagony przechodzą przeglądy zgodnie z harmonogramem producentów i zaleceniami w DTR
I nieprawdą jest, że dach przeciekał, szczególnie że prawie nie padało.
Niejedno widziałem. I to pod kamerą - nic mnie nie zdziwi. Ręczę ci, że jak zaczniesz ciachać nożem uszczelkę drzwiową w godzinach szczytu to nikt ci nic nie powie.Autobus Czerwon pisze:I z tego powodu że gimnazjalista, w dodatku w pierwszym wagonie, w godzinach szczytu, wyciął uszczelkę scyzorykiem, ludzie do 23:00 mają jechać w temperaturze nie wiele większej niż na dworze? Ciekawa logika.
To pisze skargę na właściwy adres, a nie kwiczy po forach. Więc napisz skargę i nie bij piany.Autobus Czerwon pisze:Przeciętny pasażer nie będzie wgłębiał się w to co się stało. Bezpiecznik się przepalił, a może motorniczy nie włączył, a może gimnazjalista wyciął uszczelki scyzorykiem. Pasażerowi będzie po prostu zimno.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Odpowiedz mi więc na pytanie. Co ile robi się w TW przeglądy tramwajów. Nie oczekuję odpowiedzi że jest to zapisane w jakimś dokumencie, tylko oczekuję daty.