Zgadzam się z tym, tramwaj na Gocławiu tylko pogorszyłby istniejąca komunikacje bo mielibyśmy rzadsze autobusy i wolniejszy od obecnego dojazd zarówno do Centrum jak i na Pragę. Po co wydawać pieniądze i marnowac tereny na cos co tylko pogorszy istniejący stan rzeczy a nie da żadnej wartosci dodanej?ZEA_R-0 pisze:Skoro zaprojektowanie i wybudowanie dobrej trasy tramwajowej/metra stanowi dla tych, którzy o tym decydują aż taką trudność to po co w ogóle budować? Tylko niepotrzebie wyrzucą grubą forsę w błoto... 411, 507 i 509 stanowią wg mnie obecnie bardzo dobre połączenie Gocławia z centrum (metrem), Pragą i betonową Białołęką. Jeśli nie można wymyśleś nic lepszego, niech zostanie tak jak jest.
Ja już swoje zdanie na temta tego jak powinna komunikacja na Gocławiu mam od dawna i na razie nic w nim nie zmieniam bo po prostu nie widziałem jak dotąd żadnej lepszej propozycji.
A z tym ograniczeniem to masz rację, Grzegorz.
Nowe trasy tramwajowe
Moderator: Wiliam
Po ch. spierać się czy przez Saską Kępę czy ogródki? O jakim budowaniu mowa? Chodzi o projektowanie. Jeżdżenie palcem po mapie, rysowanie kreseczek, linii itp. W tym mieście nic się nie buduje. Za to lekką rączką się wydaje kasę na kolejne projekty z których nic potem dla większości nie wynika.
Gdzie narysują kreseczkę jest mało ważne. Ważne, że kasę za to zgarną.
Gdzie narysują kreseczkę jest mało ważne. Ważne, że kasę za to zgarną.
Dokładnie. Gdyby tramwaje jeździły lepiej to ludzie by od nich nie uciekali i nie protestowali przeciwko nim.grzegorz pisze:Komunikację tramwajową sprowadzono do parteru.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Puste nie jeżdżąZEA_R-0 pisze:Gdyby tramwaje jeździły lepiej to ludzie by od nich nie uciekali
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Na ciągu Grójeckiej i al. Krakowskiej np. to praktycznie jedyna forma połączenia z centrum, więc nie kiedy to raczej z musu, chodź nie twierdzę, że wszystkie linie tramwajowe są be i ludzie od nich uciekają. Co już jest to tym jeżdżą, a na nowe patrzą niechętnie. Z nikąd się ta niechęć nie wzięła.
Ale z drugiej strony dlaczego jesy silny opór mieszkańców przed kasają dublującej 9 na 11 km linii 521 mimo to, że 9 jest częsta i jest do niej bezpośrednia przesiadka. I to na jej pętli gdzie tramwaj jest pusty. Ale ciekawi mnie czy 101 albo H jeżdżące z Okęcia na centrum cieszyłyby się dużą popularnością.
Ale z drugiej strony dlaczego jesy silny opór mieszkańców przed kasają dublującej 9 na 11 km linii 521 mimo to, że 9 jest częsta i jest do niej bezpośrednia przesiadka. I to na jej pętli gdzie tramwaj jest pusty. Ale ciekawi mnie czy 101 albo H jeżdżące z Okęcia na centrum cieszyłyby się dużą popularnością.
To se ne vrati. Nie ma co gdybać.ZEA_R-0 pisze:101 albo H jeżdżące z Okęcia
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
A propos linii na Okęcie: czy nie orientuje się ktoś, skąd tam na końcu ograniczenie do 30? Tory nowe, tylko latarnie niskie. Chyba jednak ,,nadświetlny'' tramwaj o nie nie zahaczy? A może podmuch z nisko lecącego samolotu grozi wykolejeniem?
[ Dodano: |10 Lip 2012|, 2012 09:19 ]
Nie chciałem już wspominać o zbędnych przystankach, bo to nie ten temat. W każdym razie te wszystkie spowalniacze zniechęcają do korzystania z tramwajów. Tak, można siłą zlikwidować autobusową konkurencję. O to chodzi?
[ Dodano: |10 Lip 2012|, 2012 09:36 ]
Tymczasem dzisiejsze ,,Metro'' publikuje ranking najbardziej zakorkowanych miast Europy. Warszawa wygrywa. TVN Waw też to ma
http://www.tvnwarszawa.pl/informacje,ne ... 51369.html
W 2010 byliśmy wiceliderem
http://www.egospodarka.pl/52120,Najbard ... ,39,1.html
Mam wrażenie, że tylko to trzyma tramwaje przy życiu i jakiej-takiej popularności. W normalnym mieście za remont torowiska w Al. Jerozolimskich powinny polecieć głowy. Teraz jest na końcu, jeśli chodzi o wprowadzanie priorytetów. Na W-Z obiecywali prędkość średnią 27,2 km/h (mylę się?)... itd.
[ Dodano: |10 Lip 2012|, 2012 09:19 ]
Nie chciałem już wspominać o zbędnych przystankach, bo to nie ten temat. W każdym razie te wszystkie spowalniacze zniechęcają do korzystania z tramwajów. Tak, można siłą zlikwidować autobusową konkurencję. O to chodzi?
[ Dodano: |10 Lip 2012|, 2012 09:36 ]
Tymczasem dzisiejsze ,,Metro'' publikuje ranking najbardziej zakorkowanych miast Europy. Warszawa wygrywa. TVN Waw też to ma
http://www.tvnwarszawa.pl/informacje,ne ... 51369.html
W 2010 byliśmy wiceliderem
http://www.egospodarka.pl/52120,Najbard ... ,39,1.html
Mam wrażenie, że tylko to trzyma tramwaje przy życiu i jakiej-takiej popularności. W normalnym mieście za remont torowiska w Al. Jerozolimskich powinny polecieć głowy. Teraz jest na końcu, jeśli chodzi o wprowadzanie priorytetów. Na W-Z obiecywali prędkość średnią 27,2 km/h (mylę się?)... itd.
-
Stary Pingwin
- Bastian
- Sułtan Maroka
Trzeba doczekać do emerytury. Nie mojej, paru takich urzędników.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow