Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych

Kampania wyborcza rozpoczęta...

Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 06 lis 2006, 16:08

Matusz pisze:
inż. Glonojad pisze:Hanna Gronkiewicz-Waltz ulicę Targową chciałaby zamknąć dla samochodów i zrobić z niej deptak.

a gdzie pośle samochody 8-[
Tzw. Nowojagiellońską. Tyle, że tej ulicy to już od dawien dawna w miejskich planach nie ma...

[ Dodano: 2006-11-06, 16:11 ]
A to jeszcze to dorzucę:
UMSt. Warszawy pisze: http://www.um.warszawa.pl/v_syrenka/new ... 9182&kat=3
Apel Prezydenta m.st. Warszawy do mieszkańców stolicy

W związku ze zbliżającym się okresem zimowym proszę wszystkich Warszawiaków, zarządców budynków, administratorów oraz gospodarzy domów o udzielanie pomocy wolno żyjącym kotom zapewniającym mieszkańcom naturalną ochronę przed gryzoniami.
Zwracam się do Państwa z prośbą o udostępnianie bezdomnym kotom schronień na terenie naszego miasta (piwnice, pakamery, nieeksploatowane pomieszczenia gospodarcze).
Wystarczy jedno otwarte okno, pojemnik z wodą i pokarmem, a pomożemy tym stworzeniom przetrwać najcięższą dla nich porę roku.

Prezydent m.st. Warszawy
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Dennis

Post autor: Dennis » 06 lis 2006, 16:24

Matusz pisze:
inż. Glonojad pisze:Hanna Gronkiewicz-Waltz ulicę Targową chciałaby zamknąć dla samochodów i zrobić z niej deptak.

Do diabła :!: :D :twisted:

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 06 lis 2006, 17:28

inż. Glonojad pisze:Tzw. Nowojagiellońską. Tyle, że tej ulicy to już od dawien dawna w miejskich planach nie ma...
Wiesz, plany jak są pieniądze, zawsze można zmienić.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 06 lis 2006, 17:34

Piotrek pisze:
inż. Glonojad pisze:Tzw. Nowojagiellońską. Tyle, że tej ulicy to już od dawien dawna w miejskich planach nie ma...
Wiesz, plany jak są pieniądze, zawsze można zmienić.
I zawsze można dodrukować... :twisted:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 06 lis 2006, 17:41

Dennis pisze:
Do diabła :!: :D :twisted:
Nie nie, do Targowej od Jagiellońskiej :p

A, nawiasem, nowojagiellońska w Studium Uwarunkowań się chyba znalazła. Chyba, bo opublikowanie wersji ostatecznie uchwalonej jak dotąd nie nastąpiło. ](*,)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Dennis

Post autor: Dennis » 08 lis 2006, 9:35

Witrualna Polska pisze: Występ w bikini i psalmy w kościele sposobem na kampanię PAP (00:50)

W niektórych gminach wyborcy nie narzekają na nudę - uważa "Metro". Kandydatka na radną w Radomiu pokazuje się w bikini, a kandydat na burmistrza Radzynia Podlaskiego śpiewa psalmy w kościele.

27-letnia absolwentka politologii Edyta Nędziak, postanowiła pokazać wyborcom wszystko, no, prawie wszystko. Kandydująca na radną w Radomiu umieściła na swoich plakatach zdjęcie z pokaźnym dekoltem. Na jej stronie internetowej www.edytanedziak.pl każdy może podziwiać piękną kandydatkę w kuszących pozach w bikini.

No cóż, sama brałam udział w projektowaniu plakatu i nie wydaje mi się, żeby było w nim coś niestosownego - mówi Nędziak. Chciałam pokazać ludziom, że jestem normalnym człowiekiem, a nie osobą zadufaną w sobie. Dlatego można obejrzeć tam moje zdjęcia z wakacji, m.in. z dziećmi przyjaciół - komentuje roznegliżowane fotki w Internecie.

Na równie oryginalny pomysł na kampanię wyborczą wpadł wójt Radzynia Podlaskiego Janusz Golec, aktualny kandydat na radnego powiatowego, w trzech lokalnych świątyniach zamówił msze w intencji mieszkańców.

Chciałem podziękować za to, co udało się nam zrobić w minionej kadencji. To takie wotum dziękczynienia za łaski, które dostaliśmy od Stwórcy. Nie należy łączyć tego z kampanią wyborczą - mówi dziennikowi Golec.

Jednak przy okazji zaprezentował się jako kandydat na radnego. Nie omieszkał pochwalić się tym, co już udało mu się osiągnąć, i tym, co jeszcze można zrobić. Na mszy ksiądz wywołał go do śpiewania psalmu - oczywiście anonsując, że modlić się będzie kandydat na radnego.

Nie mogliśmy odmówić, bo taka jest nasza praca - mówi ksiądz jednego z kościołów, w których odbyły się zamówione msze. Ale faktycznie niefortunnie to wyszło przed wyborami. Zapewniam, że modliliśmy się za wszystkich, także za kontrkandydatów - zaznacza rozmówca "Metra". (PAP)

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 08 lis 2006, 10:10

Witrualna Polska pisze:27-letnia absolwentka politologii Edyta Nędziak, postanowiła pokazać wyborcom wszystko, no, prawie wszystko. Kandydująca na radną w Radomiu umieściła na swoich plakatach zdjęcie z pokaźnym dekoltem. Na jej stronie internetowej www.edytanedziak.pl każdy może podziwiać piękną kandydatkę w kuszących pozach w bikini.
:arrow: A na jej plakatach na radomskich przystankach widziałem już domalowane męskie członki przy jej ustach i przerobione w związku z tym hasło wyborcze. W oryginale brzmi ono: "Jutro wschodzi już dziś", natomiast po zamalowaniu jednej litery jest: "Jutro wchodzi już dziś". No cóż, można było spodziewać się, że plakaty z dekoltem zainteresują wandali (zresztą zamazywanie plakatów to ostatnio prawie norma).

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 08 lis 2006, 10:16

Nie każdy :/

Kod: Zaznacz cały

KONTO ZAWIESZONE ADMINISTRACYJNIE

Właściciel serwera wirtualnego proszony jest o kontakt

z Serwisem lub Działem Płatności w celu wyjaśnienia powodu blokady konta.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Dennis

Post autor: Dennis » 08 lis 2006, 10:17

R-11 Kleszczowa pisze:Nie każdy :/

Kod: Zaznacz cały

KONTO ZAWIESZONE ADMINISTRACYJNIE

Właściciel serwera wirtualnego proszony jest o kontakt

z Serwisem lub Działem Płatności w celu wyjaśnienia powodu blokady konta.
Ależ wielki zawód bije z tego Twojego posta ;)

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 08 lis 2006, 10:20

Starałem się jak mogłem :D
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 08 lis 2006, 10:31

:arrow: Specjalnie dla zawiedzionego Maćka ;):
http://bi.gazeta.pl/im/7/3721/z3721697X.jpg

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 08 lis 2006, 10:34

Łe- miało być w bikini 8-[ ale tak czy siak thx :)

A co do zmieniania treści na plakatach. W 2000 roku Marian Krzaklewski miał hasło "Krzak Tak". Przy moim skrzyżowaniu ktoś dopisał kilka liter i powstał napis "w krzaki z takim" :D
Albert Camus-"Dżuma"

Dennis

Post autor: Dennis » 08 lis 2006, 10:37

R-11 Kleszczowa pisze:Łe- miało być w bikini 8-[ ale tak czy siak thx :)

A co do zmieniania treści na plakatach. W 2000 roku Marian Krzaklewski miał hasło "Krzak Tak". Przy moim skrzyżowaniu ktoś dopisał kilka liter i powstał napis "w krzaki z takim" :D
To akurat dobrze pamiętam, bo o mało nie spadłem z fotela w busie :rotfl2: To wisiało bodajże przy Dźwigowej, na wysokości Wałowickiej. Tyle, że napis brzmiał raczej: "W krzaki taki" :D Nieżleś się Kleszczu popisał ;)

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 08 lis 2006, 10:39

Dennis pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Łe- miało być w bikini 8-[ ale tak czy siak thx :)

To akurat dobrze pamiętam, bo o mało nie spadłem z fotela w busie :rotfl2: To wisiało bodajże przy Dźwigowej, na wysokości Wałowickiej. Tyle, że napis brzmiał raczej: "W krzaki taki" :D Nieżleś się Kleszczu popisał ;)
Wisiało przy Globusowej tuż przed Wałowicką. Dziś tam wisi reklama jakiejś pizzerii. I było w krzaki z takim napewno :P Wiem co pisałem- nie a na serio to nie było moje dzieło :-$
Albert Camus-"Dżuma"

Dennis

Post autor: Dennis » 08 lis 2006, 10:49

R-11 Kleszczowa pisze:(...) I było w krzaki z takim napewno :P Wiem co pisałem (...)
Fakt, co też mnie podkusiło, żeby sprzeczać się z autorem na temat treści :P

ODPOWIEDZ