Bezpieczeństwo na linii do Tłuszcza
Moderator: JacekM
Faktycznie - w czerwcu będzie taki nocny pociąg do Łochowa. Po co i dla kogo? Nie wiem. Chyba po to żeby do końca zdewastowali wszystkie składyrufio198 pisze:Nowe w tym pociagu jest to ze bedzie jezdzil do Lochowa ( tak wnioskuje po numerze ). Do tej pory jezdzil do Tluszcza z piatku na sobote i w sobote na niedziele.
www.linia29.cal.pl Linia 29 Tłuszcz-Ostrołęka
Euro 2012 czy coś podobnego się zaczyna. Nie tylko do Łochowa będzie w czerwcu nocny pociąg - zerknij na inne rozkłady na stronie KM
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mimo wszystko wątpię, żeby rzesze kibiców jeździły tym pociągiem.
Wiesz - profilaktycznie woli władza się zabezpieczyć.
Strefa kibica jakoś do 23 czy nawet do północy chyba będzie czynna - potem trzeba ludzi rozwieść.
Strefa kibica jakoś do 23 czy nawet do północy chyba będzie czynna - potem trzeba ludzi rozwieść.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
Był taki pomysł, żeby na czas EURO część pociągów z Małkini pojechała do Gdańskiej, od Tłuszcza przez Krusze i Legionowo. Ostatecznie na planach się skończyło. Pewnie gdyby do tego doszło - uciechę mieliby tylko MK, wątpliwe byłoby zainteresowanie pasażerów z Radzymina i Nieporętu na okoliczność wprowadzenia połączeń tylko na kilka tygodni...
Może chodziło o to, żeby odciążyć Wileński a ludzi do pracy z Małkini dowieźć na Gdańską. Ale sądzę, że ci pasażerowie opuszczali by w Tłuszczu pociąg na W-wę Gdańską, by za 5 minut przesiąść się w pierwszy lepszy do Wileńskiej.
http://www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/arti ... /120819852
Rozbój w pociągu. Dwaj mężczyźni pobili i okradli kobietę
Kilka minut po tym jak ruszył pociąg Wyszków - Tłuszcz, do 30-letniej kobiety, podróżującej samotnie, w jednym z przedziałów podeszło dwóch mężczyzn. Jeden z nich zablokował drzwi przedziału, drugi zaś uderzył kilkakrotnie kobietę i wyrwał jej plecak, w którym znajdował się między innymi portfel z dokumentami oraz klucze.
Na najbliższej stacji, w Grzegorzewie, sprawcy wysiedli z pociągu. Pokrzywdzona natychmiast powiadomiła policję. Policjanci udzieli pomocy poszkodowanej i na podstawie jej zeznań ustalili rysopis sprawców. 40 minut później, w trakcie patrolu w sąsiedniej miejscowości Mostówka, funkcjonariusze zatrzymali pod sklepem spożywczym dwóch mężczyzn odpowiadających rysopisowi.
Przy jednym z nich znaleźli komplet kluczy i kartę bankomatową należącą do napadniętej kobiety. Zatrzymanych osadzono w pomieszczeniu dla osób zatrzymanych wyszkowskiej komendy. Obaj sprawcy byli nietrzeźwi. Za rozbój grozi kara pozbawienia wolności do lat 12.
Rozbój w pociągu. Dwaj mężczyźni pobili i okradli kobietę
Kilka minut po tym jak ruszył pociąg Wyszków - Tłuszcz, do 30-letniej kobiety, podróżującej samotnie, w jednym z przedziałów podeszło dwóch mężczyzn. Jeden z nich zablokował drzwi przedziału, drugi zaś uderzył kilkakrotnie kobietę i wyrwał jej plecak, w którym znajdował się między innymi portfel z dokumentami oraz klucze.
Na najbliższej stacji, w Grzegorzewie, sprawcy wysiedli z pociągu. Pokrzywdzona natychmiast powiadomiła policję. Policjanci udzieli pomocy poszkodowanej i na podstawie jej zeznań ustalili rysopis sprawców. 40 minut później, w trakcie patrolu w sąsiedniej miejscowości Mostówka, funkcjonariusze zatrzymali pod sklepem spożywczym dwóch mężczyzn odpowiadających rysopisowi.
Przy jednym z nich znaleźli komplet kluczy i kartę bankomatową należącą do napadniętej kobiety. Zatrzymanych osadzono w pomieszczeniu dla osób zatrzymanych wyszkowskiej komendy. Obaj sprawcy byli nietrzeźwi. Za rozbój grozi kara pozbawienia wolności do lat 12.
Dziś poc nr. 70144 - wydłużony postój na stacji Zielonka z powodu zerwania hamulca w peronie przez kilku pijanych młodych jegomościów. Po opuszczeniu składu zaczęli rzucać szklanymi butelkami od piwa w pudło wagonu (na szczęście nie trafiając w żadną szybę), a na koniec zepchnęli wózek z Kauflanda (który wieźli pociągiem od Słonecznej) z końca peronu wprost pod ruszający pociąg. Na szczęście ten zdążył się zatrzymać w porę unikając zderzenia z koszykiem..
Dnia 20.04.2014, godzina 20:46, stacja Łochów, poc. Nr 91729 relacji: W-wa Wileńska - Małkinia nie dojechał do stacji docelowej... na peronie stacji Łochów wybito 47 szyb, obrzucając ten skład kamieniami...
KREW już była.... potrzebny jest teraz TRUP
KREW już była.... potrzebny jest teraz TRUP