Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Komunikacja Miejska w rejonie Grodziska
Moderator: Wiliam
-
Dęboszczak
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja bym tam puścił 2.Piotrek pisze:Będą narzekać, tak jak już ostatnio ludzie narzekali, że nie będzie połączenia Bielan z Dw.Wschodnim. Ogólnie pomysł niezły.Bastian pisze:103 Cm. Pn. - Targówek
Inna rzecz, że ZTM się upiera, że 103 musi łączyć Wólkę z DWW. IMHO bez większej potrzeby - jakie to są, u licha, potoki?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Czyli z Nowodworów prez OrdonównyDęboszczak pisze:A tak na marginesie, Ma ruszyć w tym roku nowa linia z Białołęki (5xx) obsługująca nowe osiedla na Tarchomienie, (te co 144 obsługuje). linia ma kursować przez Mehoffera, ale niestety nie wiem gdzie docelowo (pewnie do Metra lub na Wolę)
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Zanim to nastąpi też trzeba jakoś żyćR-11 Kleszczowa pisze:Aczkolwiek linia taka jak i duża większośc linii czerwonych na Tarchominie straci rację bytu po wybudowaniu Mostu Północnego
Wracając do tematu: kraniec na Białołęce mogą zrobić na Dąbrówce, jednocześnie puszczając 144 i 511 prosto przez Modlińską; tylko ten brak lewoskrętu w Aluzyjną... A znowu trzecia linia na Buków to trochę za dużo...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Trzecia dzienna. Nocnej nie policzyłem dlatego, że nie spotka się jednocześnie ze 144 i 511... Wogóle to Buków nie generuje wielkich potoków. Na Aluzyjnej dopiero autobus się porządniej zapełnia... No, ale żeby była obsługa Aluzyjnej, to trzeba daną linię wysłać na Buków.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Ale 2 tam nie pojedzie, gdyż pętla w pobliżu Dw. Wschodniego nie jest przystosowana do zawracania regularnej linii, TW nie chcą zaś finansować przebudowy zawrotki, gdyż w perspektywie kilku lat kolidowałaby z przebiegającą tamtędy Trasą Tysiąclecia (oficjalne stanowisko ZTM).Bastian pisze:Ja bym tam puścił 2.Piotrek pisze: Będą narzekać, tak jak już ostatnio ludzie narzekali, że nie będzie połączenia Bielan z Dw.Wschodnim. Ogólnie pomysł niezły.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
a co jej brakuje? zwrotnica ze sterowaniem to kwestia jednej nocy i tylezaciszanin pisze:Ale 2 tam nie pojedzie, gdyż pętla w pobliżu Dw. Wschodniego nie jest przystosowana do zawracania regularnej linii
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Torowisko na pętli wymaga generalnej naprawy gdyż nie było modernizowane od wielu lat. Zaniechano tego ze względu na przebieg Trasy Tysiąclecia (oficjalne stanowisko TW).Tm pisze:a co jej brakuje? zwrotnica ze sterowaniem to kwestia jednej nocy i tyle
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
-
Krzysiek_S
W lato był remont pętli.zaciszanin pisze:Torowisko na pętli wymaga generalnej naprawy gdyż nie było modernizowane od wielu lat. Zaniechano tego ze względu na przebieg Trasy Tysiąclecia (oficjalne stanowisko TW).Tm pisze:a co jej brakuje? zwrotnica ze sterowaniem to kwestia jednej nocy i tyle
I chyba wymienili torowisko i podkłady?.
Często tam przejeżdzałem to widziałem, jak robili to z 2 tygodnie.
Ale nadal nie ma chodnika na przystanek i dojścia do owego przystanku.
Takowe zadanie spełnia linia 186 jeśli chodzi o wolę... a do metra to nie wiem czy to dobry pomysł... dublowało by się na dużym odcinku z innymi liniamiDęboszczak pisze:A tak na marginesie, Ma ruszyć w tym roku nowa linia z Białołęki (5xx) obsługująca nowe osiedla na Tarchomienie, (te co 144 obsługuje). linia ma kursować przez Mehoffera, ale niestety nie wiem gdzie docelowo (pewnie do Metra lub na Wolę)
- R-9 Chełmska
ciężko jest czytać takie bezsensowne posty. Jest pomysł puszczenia linii 5xx przez osiedla obsługiwane wyłącznie przez 144 i to dla tych osiedli ma powstać ta linia, a nie dla odcinka wspólnego z innymi pośpiechami.djmc100 pisze:Takowe zadanie spełnia linia 186 jeśli chodzi o wolę... a do metra to nie wiem czy to dobry pomysł... dublowało by się na dużym odcinku z innymi liniamiDęboszczak pisze:A tak na marginesie, Ma ruszyć w tym roku nowa linia z Białołęki (5xx) obsługująca nowe osiedla na Tarchomienie, (te co 144 obsługuje). linia ma kursować przez Mehoffera, ale niestety nie wiem gdzie docelowo (pewnie do Metra lub na Wolę)
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- Petroniusz