137 na Dudziarskiej

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 14 lis 2007, 19:45

Eeee... pytanie przy okazji: kiedy "Olszynka Grochowska" stała się zwykłą "Olszynką" 8-( :?:
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 14 lis 2007, 19:47

TGM pisze:Eeee... pytanie przy okazji: kiedy "Olszynka Grochowska" stała się zwykłą "Olszynką" 8-( :?:
Jakoś tak... pamiętam jeszcze kilka lat temu, jak w tym samym czasie na linii 135 jeździły różne Jelcze z R10 i R13, i na jednych autobusach było "Olszynka" a na innych "Olszynka Grochowska".
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

kozioł

Post autor: kozioł » 14 lis 2007, 20:45

Jeszcze 3-4 lata temu na 523 jeździły w święta jelczozłomy krótkie.Również miały na wyświetlaczu Olszynka
Grochowska

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 14 lis 2007, 22:05

Pank pisze: Podzieli pewnie losy 305.
To raczej 305 powinno podzielić losy 137 pod względem taboru. Linia zapowiada się na całkiem sprawną - fakt ewidentnie brakuje przystanku między Aresztem Śledczym i Chełmżyńską oraz IMO na skrzyżowaniu Dudziarskiej i Chłopickiego :-k O 15:58 z Olszynki na pokładzie były nawet trzy fajne dziołchy :aloha:
Colony pisze:
Mario pisze:Czy kierowca 137 ma pokaźne ubezpieczenie na życie? Szokujące jest dla mnie, że przed ostatnim odjazdem z Dudziarskiej o 22:08, kiero spędza na odludziu pół godziny. Czy jest mu w jakiś sposób zapewnione bezpieczeństwo, czy też w ZTMie o tym nie pomyśleli?
Słuchaj mądralo, a ja byłem dziś tam na Dudziarskiej z samego rana i na pętli stało wiele osób (młodych i starych) cieszących się niezmiernie z nowej linii. Widziałem faceta, która w ramach samorządów zorganizował każdemu rozkłady do domów. Słyszałem dyskusje na temat sensowności trasy na Olszynkę... a nie bluzgi i noże wyciągnięte w stronę kierowcy. Tam mieszkają ludzie, a nie podludzie, niech to dotrze do wszystkich tępych, którzy uważają się za półbogów! #-o
](*,)
Podpisuję się pod słowami Colonego. Ludzie naprawdę cieszą się z tej linii - to widać. Notabene jeśli kierowca ma to na stałe - a pewnie ma - to powinien niebawem zaznajomić się z prawie wszystkimi mieszkańcami Koziej Górki i zapewne żyć z nimi w zgodzie.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 14 lis 2007, 22:07

R-11 Kleszczowa pisze:to powinien niebawem zaznajomić się z prawie wszystkimi mieszkańcami Koziej Górki i zapewne żyć z nimi w zgodzie.
A po polsku gada? ;)
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 14 lis 2007, 22:08

Prędzej mieszkańcy dowalą takiemu co zdemoluje autobus i/lub pobije kierowce, bo przecież przez to mogą stracić busa.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 14 lis 2007, 22:08

Piotrek pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:to powinien niebawem zaznajomić się z prawie wszystkimi mieszkańcami Koziej Górki i zapewne żyć z nimi w zgodzie.
A po polsku gada? ;)
Z tego co słyszałem to coś tam mówi 8-(
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 14 lis 2007, 22:11

solaris8315 pisze:Prędzej mieszkańcy dowalą takiemu co zdemoluje autobus i/lub pobije kierowce, bo przecież przez to mogą stracić busa.
Dokładnie tak =D> Bardzo dobrze, że ta linia powstała. Paradoksalnie może zmienić postrzeganie tego osiedla. Wiadomo, że dresy, które dziś totalnie wyśmiały na Olszynce autobus na Dudziarską, zdania nie zmienią, ale szereg osób gdy zobaczy, że tam kursuje autobus i nie ma ataków na kierowców może wreszcie przestanie tratować mieszkańców tamtego rejonu jako totalny margines =;
Albert Camus-"Dżuma"

Andrzej

Post autor: Andrzej » 14 lis 2007, 22:32

Bastian pisze:
Wolfchen pisze:Sorry, ale stare 137 jeździło już dosyć dawno
Jakie "dawno"? Dawno, to jeździło stare 168 albo 148.

Też bym temu cudowi nadał inny numer. Jest jedno "ale": domyślam się, że szybki tryb uruchomienia linii spowodował brak czasowej możliwości wyrobienia pozwolenia - więc ZTM skorzystał z pozwolenia na 137. Inna rzecz, że już chyba to 113 by było lepsze... :-k
A jak to jest dokładnie z tymi pozwoleniami?
137 oficjalnie skasowano w połowie września. Kiedy wygasa pozwolenie?

Od pl. Szembeka do Okularowej nowe 137 styka się ze swoją niedawną wersją. Uważam, że nie jest dobre dla, coraz bardziej nie ogarniających tych wszystkich zmian, pasażerów.

Ps. Podejrzewam, że 137 może być w szczycie nieźle napakowane przypadkowymi pasażerami dojeżdżającymi czymkolwiek na przesiadkę do Płowieckiej.

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 14 lis 2007, 22:37

Andrzej pisze:Od pl. Szembeka do Okularowej nowe 137 styka się ze swoją niedawną wersją. Uważam, że nie jest dobre dla, coraz bardziej nie ogarniających tych wszystkich zmian, pasażerów.

Ps. Podejrzewam, że 137 może być w szczycie nieźle napakowane przypadkowymi pasażerami dojeżdżającymi czymkolwiek na przesiadkę do Płowieckiej.
Dokladnie tak,minelo zbyt malo czasu, aby 137 dostało nowa obsade, zwlaszcza na odcinku,cześciowo pokrywajacym sie ze stara linią :-k
Chyba że wlasnie w ten sposób ZTM, chce zdobyć pasażerów :D

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 14 lis 2007, 22:38

Andrzej pisze:Ps. Podejrzewam, że 137 może być w szczycie nieźle napakowane przypadkowymi pasażerami dojeżdżającymi czymkolwiek na przesiadkę do Płowieckiej.
Dziś tak było o 8:50 na Okularowej w kierunku Olszynki, ale nie tak tragicznie.

Kowal22

Post autor: Kowal22 » 14 lis 2007, 23:08

R-11 Kleszczowa pisze: oraz IMO na skrzyżowaniu Dudziarskiej i Chłopickiego :-k
To pod warunkiem przesunięcia przystanków ARESZT ŚLEDCZY bliżej więzienia, bo na razie stoją trochę bez sensu, za daleko.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 14 lis 2007, 23:17

Kowal22 pisze:
R-11 Kleszczowa pisze: oraz IMO na skrzyżowaniu Dudziarskiej i Chłopickiego :-k
To pod warunkiem przesunięcia przystanków ARESZT ŚLEDCZY bliżej więzienia, bo na razie stoją trochę bez sensu, za daleko.
Przystanek w rejonie tego skrzyżowania byłby moim zdaniem ciekawym rozwiązaniem dla osób, które ze 137 chciałyby skorzystać tylko jako podjazd i dalej spacerem przemieścić sie na Olszynkę.
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 14 lis 2007, 23:54

groov pisze:poza tym można przeczytać na stronie ZTM
Wszystkie pojazdy będą wyposażone w system monitoringu. Kierowcy będą mieć także łączność radiową z Dyżurnym Ruchu ZTM. W przypadku jakiegokolwiek zagrożenia, będą mogli błyskawicznie wezwać pomoc.
:arrow: Błyskawicznie wezwać, a błyskawicznie ją otrzymać to dwie różne sprawy. Ale miejmy nadzieję, że mimo obaw, na Dudziarskiej nie będzie to konieczne.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 15 lis 2007, 1:57

Piotrek pisze:
A po polsku gada? ;)
Nie wiem, czy gada, ale dzieci strofował :) a później coś komuś tłumaczył :)
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

ODPOWIEDZ