Miejskie autobusy pod lupą drogówki

Moderatorzy: JacekM, Dantte

Awatar użytkownika
Jamnik

Post autor: Jamnik » 12 paź 2008, 20:53

R-1marcint5 pisze:gorzej jak bedzie gonił to ( o czasie ) i wyladuje na drzewie lub słupie
No niestety. Dlatego potrzebna jest przy tym rozwaga i umiejętności.

R-1marcint5

Post autor: R-1marcint5 » 12 paź 2008, 22:03

Jamnik pisze:
R-1marcint5 pisze:gorzej jak bedzie gonił to ( o czasie ) i wyladuje na drzewie lub słupie
przy gonieniu czasu - rozwaga i umiejętności ??? o czym Ty piszesz :ranting:
zero zasad BHP w tej Twojej mózgownicy !!!
Można mnie spotkać w 8710

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 12 paź 2008, 22:33

Jamnik pisze:Niektórym kierowcom zależy, żeby zakończyć pracę zgodnie z harmonogramem
Po trupach do celu? Kosztem przepisów?
Jamnik pisze:Nie należy ich za to winić
Należy. Winię ich za to z całą stanowczością :mlotek: .
PS. Wiem, jak jeździ Twój idol, Janek. Ale do tego ma dobry wóz i duże doświadczenie na drodze :!: A jak jest korek to i tak stoi, bo 5254 jeszcze skrzydeł nie ma ;-)

Awatar użytkownika
Jamnik

Post autor: Jamnik » 12 paź 2008, 22:39

R-1marcint5 pisze: przy gonieniu czasu - rozwaga i umiejętności ???
Oczywiście. Bo bez tego może się skończyć tak jak opisywałeś wcześniej. Proste?
levar pisze:Po trupach do celu?
Przeczytaj jeszcze raz moją poprzednią wiadomość.
levar pisze:Wiem, jak jeździ Twój idol, Janek.
Bez przesady. Choć faktem jest, że dobry z niego kierowca. :grin:
levar pisze:Ale do tego ma dobry wóz i duże doświadczenie na drodze :!:
Dlatego właśnie pisałem o rozwadze i umiejętnościach! Powtórzyłeś mojego posta. :p
levar pisze:A jak jest korek to i tak stoi, bo 5254 jeszcze skrzydeł nie ma ;-) .
Nieraz i na to znajdzie się rada. ;)

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 12 paź 2008, 23:01

Jamnik pisze:Przeczytaj jeszcze raz moją poprzednią wiadomość.
OK.
Jamnik pisze:Choć faktem jest, że dobry z niego kierowca. :grin:
Chciałbym mieć takie doświadczenie w tym zawodzie jak on... :buja w oblokach:

jgas

Post autor: jgas » 12 paź 2008, 23:05

Czy ta kontrola już się definitywnie skończyła?
Dziś miałem przyjemność jechać mostem Grota, na którym pan kiero wciskał gaz prawie do dechy. =D>

Awatar użytkownika
Jamnik

Post autor: Jamnik » 12 paź 2008, 23:16

jgas pisze:Czy ta kontrola już się definitywnie skończyła?
Dziś miałem przyjemność jechać mostem Grota, na którym pan kiero wciskał gaz prawie do dechy. =D>
Jeszcze się na dobre nie zaczęła. :grin:
Swoją drogą, ciekawe w jaki sposób policjanci będą sprawdzać niektóre wykroczenia. Na przykład przekraczanie prędkości. Chyba nie będą stać przy kabinie i patrzeć na prędkościomierz autobusu. :grin: Zresztą to żaden dowód. ;)

Awatar użytkownika
Tymesz
Zbanowany

Post autor: Tymesz » 12 paź 2008, 23:17

Witam, jakaś para gamoni w osobówce WW 04xxF/L przy PKP Ursus stojąc prawie na przejściu dla pieszych.
Jamnik pisze:
Jeszcze się na dobre nie zaczęła. :grin:
Swoją drogą, ciekawe w jaki sposób policjanci będą sprawdzać niektóre wykroczenia. Na przykład przekraczanie prędkości. Chyba nie będą stać przy kabinie i patrzeć na prędkościomierz autobusu. :grin: Zresztą to żaden dowód. ;)
Zainwestuj w CymBał, usłyszysz co gdzie i jak.
Memento mori

120503141125010703240322100835281205031411251309040905112611040811

Awatar użytkownika
Janek1236
(viper1983)

Post autor: Janek1236 » 12 paź 2008, 23:18

Dziś jest niedziela, więc pewnie i drogówki było dzisiaj mniej..

Bierut

Post autor: Bierut » 13 paź 2008, 8:30

Jamnik pisze:
A pamiętacie wypadek na Poniatowskim, bodajże z zeszłego roku ? Wtedy m.in. stwierdzono przekroczenie prędkości przez kierującego autobusem. Przypuszczam, że kierowca też był doświadczony. Ale po wypadku stwierdzenie przekroczenia prędkości nawet o 10 km/h może zasądzić o przyszłości kierowcy (i jego rodziny). Tak więc nie dajcie się ponieść emocjom, bo w razie wypadku wszyscy się na was wypną i żadne tłumaczenia nie pomogą. A wtedy kto utrzyma rodzinę i wytłumaczy dzieciom, gdzie jest tata ?

[ Dodano: Pon 13 Paź, 2008 08:31 ]
No, ale to nie oznacza, że jechał więcej niz 50 km/h. (-o<

Awatar użytkownika
tadeo

Post autor: tadeo » 13 paź 2008, 10:08

Glonojad pisze:...Nie ma możliwości likwidacji tzw. korków. Nie ma i koniec...
pomiędzy Twoimi powyższymi słowami a moimi, które tu raz jeszcze powtarzam i podkreślam wytłuszczając
tadeo pisze:stwierdziłem oczywisty fakt:
tadeo pisze:...udrożnić radykalnie ruch autobusów poprzez likwidację "korków" co jak dotychczas jest nazbyt trudnym zadaniem dla władz miasta...
ponieważ faktycznkie tak jest a rozwiązanie tego zadania należy do władz Warszawy...
brak jest jakichkolwiek sprzeczności.
zarówno Ty jak i ja zakładamy lenistwo władz miasta w rozwiązaniu tego problemu chociaż piszemy o tym z różnych pozycji.
dlatego gdybyś głębiej się nad tym zastanowił nie pisałbyś o sobie w drugiej osobie o czym świadczy ten cytat :[quote="Glonojad"]...Skończ więc gadać bzdury.[/quote]
.

jgas

Post autor: jgas » 13 paź 2008, 12:14

bierut pisze: No, ale to nie oznacza, że jechał więcej niz 50 km/h. (-o<
Znacznie więcej i to przy zjeździe z mostu, gdzie jest ograniczenie do 40. Dlatego byłem tak zdziwiony.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 13 paź 2008, 14:51

tadeo pisze:
Glonojad pisze:...Nie ma możliwości likwidacji tzw. korków. Nie ma i koniec...
pomiędzy Twoimi powyższymi słowami a moimi, które tu raz jeszcze powtarzam i podkreślam wytłuszczając
tadeo pisze:stwierdziłem oczywisty fakt:ponieważ faktycznkie tak jest a rozwiązanie tego zadania należy do władz Warszawy...
brak jest jakichkolwiek sprzeczności.
zarówno Ty jak i ja zakładamy lenistwo władz miasta w rozwiązaniu tego problemu chociaż piszemy o tym z różnych pozycji.
dlatego gdybyś głębiej się nad tym zastanowił nie pisałbyś o sobie w drugiej osobie o czym świadczy ten cytat :[quote="Glonojad"]...Skończ więc gadać bzdury.
.[/quote]
Nie będę powtarzał się z PW, więc daruj sobie osobiste wyjazdy.

W skrócie - jakby się władze miasta nie spięły i tak by korków nie zlikwidowały. I kuniec.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
tadeo

Post autor: tadeo » 13 paź 2008, 15:01

na szczęście użytkowniku "Glonojad" jest to nieprofesjonalne forum, na którym piszą ludzie od lat 12 do ponad 60-ciu. piszą to co mają do napisania. tak więc Ty pisz swoje a ja bedę pisał swoje niezależnie od Twojej profesjonalności. nie muszę i nie mam obowiązku moich postów podpierać liczbami. Ty nie musisz i nie masz obowiązku reagować na moje słowa zwłaszcza gdy wywołują one u Ciebie gwałtowne reakcje.
.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 13 paź 2008, 15:09

Nie przypominam sobie gwałtownej reakcji na Twoje słowa. Z rady wytłuszczonej natomiast chętnie skorzystam, chociaż zastrzegam sobie prawo do reagowania na wypowiedzi, które innych dyskutantów mogą wprowadzić w błąd.

Wystarczy, że FAKT czy inny SUPER EKSPRES napisze "system zarządzania ruchem nie zlikwidował korków".
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

ODPOWIEDZ