Tak.Bastian pisze:Na Fejsie chyba nie można rozbudować struktury albumów (w sensie albumpodalbum itp.), prawda?
Kącik porad komputerowych
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
- R-9 Chełmska
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Walas, czy ty właśnie przyznałeś się do pójścia na łatwiznę i poinformowałeś świat, że ambitnym zawodnikiem nie jesteś?Walas pisze:Dlatego zacząłem robić w Wordzie i nawet dobrze mi idzie.pawcio pisze:W Wordzie to nie problem. Ambitni zawodnicy powinni startować w Notatniku.

- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Zwłaszcza, że obsługa MS Painta to podstawa zajęć z "informatyki" w podstawówcehafilip84 pisze:Czyżbyś był jednym z tych, którzy zdjęcia mejlem przesyłają jako obrazek wklejony do worda?Czego do tej pory nie mogę pojąć... I mean, jak to działa, że ktoś potrafi wysłać .doc, a nie potrafi .jpg?

Edit: Pytanie z zakresu głośników - czy opłaca się inwestować w coś tego typu czy poprzestać na wariancie oszczędnościowym? Przeznaczenie - ogólne, żeby oglądać filmiki z YT i słyszeć melodyjkę z CiV

Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
Nie bierz Geniusów pod żadnym pozorem. Żadnych. Rozpadają się najdalej po dwóch miesiącach, a przez ten czas straszą beznadziejnym wykończeniem. Już lepiej kupić Modecom. Jakość też nie powala, ale za to chce to jako tako działać.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- fik
- Naczelne Chamidło
Zdecydowanie i stanowczo protestuję. Od prawie roku posiadam Geniusy (fakt, że z nieco wyższej półki niż prezentowane przez Daniela) i nie mam najmniejszych zastrzeżeń do wykończenia.Poc Vocem pisze:Nie bierz Geniusów pod żadnym pozorem. Żadnych. Rozpadają się najdalej po dwóch miesiącach, a przez ten czas straszą beznadziejnym wykończeniem.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W Wordzie masz opcję "wyślij jako załącznik". W Paint poniżej W7 - nie (właśnie odkryłem, że w W7 a i owszemhafilip84 pisze: I mean, jak to działa, że ktoś potrafi wysłać .doc, a nie potrafi .jpg?

Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- hafilip84
- Jego Gryząca Albumowość
Ale że aż tak? 
A teraz z tej samej beczki co zawsze: problemy nietypowe i upierdliwe... Mam skoroszyt w Excelu, w którym są pewne dane w trzech arkuszach... Powiedzmy, że to listy zakupów... Jedna z kolumn w każdym arkuszu, to rodzaj sklepu, a sklepy te powtarzają się we wszystkich arkuszach... W kolumnie tej ustawiłem sobie filtr widoku i usunąłem go z obszaru drukowania...
Potrzebuję teraz wydruków niejako krzyżowych: pierwszy rodzaj sklepu z pierwszego arkusza, pod spodem z drugiego i pod spodem z trzeciego. I to na jednej kartce... Ewentualnie z jakimiś nagłówkami, ale niekoniecznie... JAK?!
Bo z dalszą automatyzacją, żeby mi wydrukował kolejne strony, czyli dla kolejnych sklepów, to sobie poradzę...
I od razu kolejna rzecz: będę się na początku przyszłego miesiąca przymierzał do kupna komputera stacjonarnego... Gdzie można poczytać o aktualnym sprzęcie? Bo mniej więcej mogę powiedzieć do czego komputer będzie używany, ale totalnie wysiadam jeśli chodzi o aktualne informacje... Przede wszystkim chodzi mi o karty graficzne - czy nadal jest tak, że niektóre karty przeznaczone właściwie do gier można poczęstować innymi sterownikami i nagle AutoCAD stwierdzi, że to właściwie są karty z tzw. półki pro? A jak się zachowują gry na kartach pro?

A teraz z tej samej beczki co zawsze: problemy nietypowe i upierdliwe... Mam skoroszyt w Excelu, w którym są pewne dane w trzech arkuszach... Powiedzmy, że to listy zakupów... Jedna z kolumn w każdym arkuszu, to rodzaj sklepu, a sklepy te powtarzają się we wszystkich arkuszach... W kolumnie tej ustawiłem sobie filtr widoku i usunąłem go z obszaru drukowania...
Potrzebuję teraz wydruków niejako krzyżowych: pierwszy rodzaj sklepu z pierwszego arkusza, pod spodem z drugiego i pod spodem z trzeciego. I to na jednej kartce... Ewentualnie z jakimiś nagłówkami, ale niekoniecznie... JAK?!
Bo z dalszą automatyzacją, żeby mi wydrukował kolejne strony, czyli dla kolejnych sklepów, to sobie poradzę...
I od razu kolejna rzecz: będę się na początku przyszłego miesiąca przymierzał do kupna komputera stacjonarnego... Gdzie można poczytać o aktualnym sprzęcie? Bo mniej więcej mogę powiedzieć do czego komputer będzie używany, ale totalnie wysiadam jeśli chodzi o aktualne informacje... Przede wszystkim chodzi mi o karty graficzne - czy nadal jest tak, że niektóre karty przeznaczone właściwie do gier można poczęstować innymi sterownikami i nagle AutoCAD stwierdzi, że to właściwie są karty z tzw. półki pro? A jak się zachowują gry na kartach pro?
-
Mam problem. Mój niezawodny do tej pory netbook zaczął świrować. Łączę się ze stroną, wyświetla się początek i wywala komunikat- "strona nie odpowiada, odzyskaj stronę web". Odzyskuję i komunikat się powtarza. Bez problemu łączę się z Wawkomem, ale trwa to wiele dłużej. Sygnał jest mocny i do końca limitu daleko. Prośba o pomoc.
miłośnik 13N