Żegnaj, tramwaju do Winnicy i na Wilanów...Wolfchen pisze:Pytanie, jakim kosztem? Ile ważnych i potrzebnych inwestycji zostanie zatrzymanych, żeby zrealizować M2?MeWa pisze:Myślę jednak, że będzie parcie, by zrealizować II linię w pełnym wymiarze.
Druga linia metra - dalsze plany rozbudowy
Moderator: JacekM
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
- a/p TALENT
Mój osobisty, subiektywny pogląd - dociągnąć II linię metra do końcówki Górczewskiej / pętla tramwajowa i autobusowa / do końca 2020. I basta. Dalej do Mor na powierzchni / jak U2 w Aspern / - ale to futurystyka. W zasadzie, to "metrotezy" Osy w ostatnim A.Cz. są ok.
ZUS fundatorem emigracji
Powiedz to tym ludziom...
https://www.facebook.com/ochotanatramwaj
https://www.facebook.com/ochotanatramwaj
A producent Inspiro potwierdził, że wagony mogą być używane do jazd po powierzchni??a/p TALENT pisze:Dalej do Mor na powierzchni
Winnica może tak, ale Wilanów przesądzony nie jest.winnux8 pisze:Żegnaj, tramwaju do Winnicy i na Wilanów...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- a/p TALENT
W W-wie Siemens, w Wiedniu Siemens/ nowe wagony/. W Wiedniu metro zalicza powierzchnię bez sensacji.
ZUS fundatorem emigracji
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
O ile dobrze pamietam, siwz przewidywał do 10 minut jazdy na powierzchni.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- vernalisadonis
A czemu mogą tak krótko jeździć na powierzchni?
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wagony blacharsko nieprzygotowane do warunków atmosferycznych, brak odprowadzenia wody opadowej etc. To wszystko wpływa na cenę.Wiliam pisze:Brak ogrzewania?
-
Aż dziwne, że go plandeką nie przykryli w trakcie podróży do Warszawy
miłośnik 13N
Gazeta Stołeczna: C.d. II linii metra jednocześnie na Bródno i Białołękę?
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
I to są dwa zdania oddające sens tej informacji. Pierwsze jest nierealne, a drugie pokazuje rzeczywiste plany.GW pisze:"Transprojekt Gdański stwierdził, że nawet jeśli we wschodniej Białołęce będzie mieszkać 120 tys. osób, to jest sens wybudować tam drugą linię"
"Wojciechowicz już zastrzega, że ratusz nie chce rezygnować z budowy linii metra do Rembielińskiej"
Poza tym - jestem zaskoczony niemile nierzetelnością artykułu, bo opracowanie Transprojektu wskazuje na coś zgoła innego - na to, że tamte rejony powinny obsługiwać tramwaje, a nie metro...:
Transprojekt Gdańsk pisze:"Zdaniem autorów, w przypadku scenariusza 1 (120tys), wariant 0 (obecny) zapewnia odpowiednią obsługę dla prognozowanych potoków pasażerskich, które mieszczą się w możliwościach przewozowych komunikacji tramwajowej, i wydaje się być rozwiązaniem optymalnym zapewniającym obsługę przy względnie niskich kosztach realizacji."
I teraz pogrążymy się w 8 latach studiów, zamiast 8 latach budowy... Poza tym nie wierzę, żeby można było zrobić rozwidlenie na stacji Kondratowicza.
Ma ktoś przedmiotowe opracowanie?
Nierealne jest mieszkanie 120 tys. osób?
Ma ktoś przedmiotowe opracowanie?
Nierealne jest mieszkanie 120 tys. osób?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Urzekła mnie wizja metra na Białołęce na wiaduktach.
Obstawiam, że przed wyborami samorządowymi nikt nie podejmie żadnej decyzji, aby nie zrazić do siebie wyborców/aby wodzić wyborców za nos...
Obstawiam, że przed wyborami samorządowymi nikt nie podejmie żadnej decyzji, aby nie zrazić do siebie wyborców/aby wodzić wyborców za nos...