Kto ma mozg wysiadzie tam gdzie ma 2 przesiadki. Zreszta juz teraz jest podobnie - obie linie dopiero od B-ka ratusz, wczesniej tylko jedna. Nie wiem kto bedzie lamentowac po 508. Mialem popatrzc czy tym ktos jezdzi (podejrzewam ze nikt) na skrecie z Modlinskiej w osiedle ale jakos zabraklo czasu. Dodatkowo sa do zebrania przesiadki z 705 i spolka, czyli z Konwaliowej albo Plochocinskiej. I to tu jest potrzebna dodtkowa podaz a nie na Henrykowie.ZEA_R-0 pisze:Ta zawrotka na Polfie to z ekonomicznego punktu widzenie najlepsze rozwiązanie bo najkrótsza trasa, czyli mniej wozów, ale z punktu widzenia pasażerów już nie za bardzo:
1. Ci z legionowskich siedemsetek i z 152 mogą wysiadać wcześniej aby pzesiąść się do 511 i nie będą sie mieścić
2. Zaraz będą pretense typu "dlaczego zabieracie 508 z wielkich osiedli i wywalacie do Polfy jakby tam pracowało tyle ludzi co w FSO w jej świetności.
Może rano jakieś jednokierunkowe kursy 511, które włączałyby się dopiero od Henrykowa, jechały do Marymontu a potem z powrotem PT Modlińską, Światowida, Milenijną, i znów włączenie od Henrykowa.
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach
Moderator: Wiliam
A czy tamtejsze ulice się nadają pod komunikację? Kołacińską się przejedzie (na początkowym odcinku), a reszta?
Zaś w przypadku Przylesia mogą być to równie dobrze wjazdy kieszeniowe - Czeremchowa też by na tym zyskała (swoją drogą, to właśnie ucho Mehoffera - Czeremchowa - Animuszu byłoby najlepsze, no ale Czeremhowa nie nadaje się do puszczenia tamtędy autobusów)...
Zaś w przypadku Przylesia mogą być to równie dobrze wjazdy kieszeniowe - Czeremchowa też by na tym zyskała (swoją drogą, to właśnie ucho Mehoffera - Czeremchowa - Animuszu byłoby najlepsze, no ale Czeremhowa nie nadaje się do puszczenia tamtędy autobusów)...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- tarantula01
- Kontakt:
Dla 101 nie ma 2:
http://radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2 ... zb-zal.jpg (jakich 2 przy tej pętelce Ordonówny - Odkryta - Dzierzgońska - Światowida: 1 brygady), a tu proszę po masowych wystąpieniach mieszkańców na E-6 się znalazły dodatkowe chyba 6 autobusów. Czyli jednak posiadamy rezerwy taborowe... Ale i zaraz na 101 dla tej pętelki będą masowe wystąpienia.
A E-6 rano w piku szczytu porannego było bardzo mocno zapchane.
http://radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2 ... zb-zal.jpg (jakich 2 przy tej pętelce Ordonówny - Odkryta - Dzierzgońska - Światowida: 1 brygady), a tu proszę po masowych wystąpieniach mieszkańców na E-6 się znalazły dodatkowe chyba 6 autobusów. Czyli jednak posiadamy rezerwy taborowe... Ale i zaraz na 101 dla tej pętelki będą masowe wystąpienia.
A E-6 rano w piku szczytu porannego było bardzo mocno zapchane.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Bo za to trzeba się mądrze zabierać a nie od d*** strony. Wiadomo, że jak się da jakiś E-x to będą o niego kwiki, a 101 będzie mieszało powietrze. Wystarczyło dać 101 co 3 minuty w szczycie i problem by się nie pojawił, bo odcinek byłby dobrze obsłużony.MichalJ pisze:E-6 ma rano tyle samo kursów, ile miały E-4 i E-8 razem. Coś komuś cięcie wakacyjne nie wyszło...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
No właśnie na okres wakacyjny by całkowite zawieszenie przeżyli.Georg pisze:Wtedy zadziałałaby magia czerwonego numerka - ludzie zaczęliby krzyczeć, że im się ekspres na wakacje zabiera i ZTM i tak by musiał szybko przywrócić E-4 i E-8.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
Jakie 6 autobusów? Tylko dodatkowe 3 brygady.tarantula01 pisze:(...)a tu proszę po masowych wystąpieniach mieszkańców na E-6 się znalazły dodatkowe chyba 6 autobusów.
E-6 ma rano 20 kursów/h, a łącznie E-4 i E-8 miało 21 kursów/h. Dużo obcięli, oj dużo.MichalJ pisze:E-6 ma rano tyle samo kursów, ile miały E-4 i E-8 razem. Coś komuś cięcie wakacyjne nie wyszło...
- tarantula01
- Kontakt:
Liczyłem: 16 minut w szczycie na przejazd Nowodwory - metro, 12 minut powrót (bez przystanków) i 17 minut postój wyrównawczy = razem 45 minut. Na kursy co 5 minut potrzeba 9 autobusów. Na kursy co 3 minuty potrzeba 15 autobusów.ashir pisze:Jakie 6 autobusów? Tylko dodatkowe 3 brygady.tarantula01 pisze:(...)a tu proszę po masowych wystąpieniach mieszkańców na E-6 się znalazły dodatkowe chyba 6 autobusów.
ashir pisze:Lepiej, E-6 ma rano 20 kursów/h, a łącznie E-4 i E-8 miały tylko 18 kursów/h.MichalJ pisze:E-6 ma rano tyle samo kursów, ile miały E-4 i E-8 razem. Coś komuś cięcie wakacyjne nie wyszło...
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Źle liczyłeś. Dla E-8 kółko trwało 45 minut, dla E-4 30 minut, a dla po południowego E-6 40 minut. Dla porannego starego E-6 45 minut, a dla nowego porannego E-6 trwa 36 minut.tarantula01 pisze:Liczyłem: 16 minut w szczycie na przejazd Nowodwory - metro, 12 minut powrót (bez przystanków) i 17 minut postój wyrównawczy = razem 45 minut. Na kursy co 5 minut potrzeba 9 autobusów. Na kursy co 3 minuty potrzeba 15 autobusów.
Co do tego ma 101? W przypadku tej linii częstotliwość nie uległa zmianie.tarantula01 pisze:A 2 brygad na 101 nie ma, choć potrzeba tylko 1.
Tak tu mój błąd, w przypadku E-4 policzyłem liczbę brygad, zamiast liczby kursów na godzinę.tarantula01 pisze:15 kursów E-8 i 6 kursów E-4 = 21 > 20 kursów E-6.
- tarantula01
- Kontakt:
Chodzi o to, że jednak dołożono 5 autobusów dla E-6, a jednego dla 101 nie było. Swoją drogą, to w sumie E-6 co 3 minuty rano to zbyt często. Co 4 minuty byłoby ok. Ewentualnie co 3-4 minuty.ashir pisze:Źle liczyłeś. Dla E-8 kółko trwało 45 minut, dla E-4 30 minut, a dla po południowego E-6 40 minut. Dla porannego starego E-6 45 minut, a dla nowego porannego E-6 trwa 36 minut.tarantula01 pisze:Liczyłem: 16 minut w szczycie na przejazd Nowodwory - metro, 12 minut powrót (bez przystanków) i 17 minut postój wyrównawczy = razem 45 minut. Na kursy co 5 minut potrzeba 9 autobusów. Na kursy co 3 minuty potrzeba 15 autobusów.Co do tego ma 101? W przypadku tej linii częstotliwość nie uległa zmianie.tarantula01 pisze:A 2 brygad na 101 nie ma, choć potrzeba tylko 1.
Co do E-6 to policzyłem przed zmianą (gdy jeździł już co 5 minut) i po zmianie (co 3 minuty). Czyli przy 36 minutowym kółku dołożono 5 autobusów, aby podnieść częstotliwość. A czemu to dla porannego E-8 kółko trwało 45 minut skoro dla E-6 (o 3 przystanki więcej) może trwać 36 minut? Dla E-8 powinno trwać 32-33 minuty. Światła nie powodują aż takich zatrzymań.
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl