O spółce PKP Intercity
Moderator: JacekM
No wiesz - ostatnio raczej mało śledzę ,,Wawkom'' poza tematami kolejowymi. Widać przegapiłem 
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
- fik
- Naczelne Chamidło
Z Bydgoszczy? Tak, jest szybciej przez Dęblin niż zmieniać czoło i przez Warkę.MichalJ pisze: No tak, bo do Radomia to jest po drodze przez Dęblin...
Nie, skończyłem szkołę podstawową i umiem dzielić liczby wymierne.rufio198 pisze: Hmmm... czyżbyś podjął pracę na kolei, a dokładniej w PKP IC?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
No to masz przecież trochę TLK z Radomia i Kielc do Krakowa, więc w czym problem?Wolfchen pisze:Tak, bo to jest logiczny korytarz dla pociągów między Warszawą a Krakowem - skomunikujesz w ten sposób jakiś milion potencjalnych pasażerów mieszkających w zasięgu stacji na ósemce. A po CMK komunikujesz tylko Warszawę i Kraków - czyli skazujesz mieszkańców wzdłuż linii 8 na tłuczenie się osobakami ze sryliardem przesiadek albo korzystanie z busów... Bo chyba nie wyobrazasz sobie sytuacji, że ktoś z Radomia będzie się tłukł do Warszawy tylko po to, żeby wsiadać w posiąg do Krakowa (choć z dojazdem do Łodzi już się tak zdarza)...
Dla zadowolenia radomian i kielczan chcesz skazać warszawiaków i krakowian na podróżowanie ponad 5h zamiast niecałe 3h? Błagam no...
Ale czemu od razu z Bydgoszczy. Z kilku innych miejscowości można tak jechać.fik pisze:Z Bydgoszczy?
A z Bydgoszczy do Radomia w ogóle bym jechał inaczej, ale to już moje fantazje (no bo kto by pomijał Warszawę).
Na razie warszawiacy i krakowianie mają do wyboru w podobnych godzinach obie wersje, więc skazani nie sąBJ pisze:Dla zadowolenia radomian i kielczan chcesz skazać warszawiaków i krakowian na podróżowanie ponad 5h zamiast niecałe 3h?
A w drugą stronę? Cokolwiek nocnego na wybrzeże na przykład?BJ pisze:No to masz przecież trochę TLK z Radomia i Kielc do Krakowa, więc w czym problem?
Jakie znowu skazywanie... Komercyjne pociągi po CMK, zaś socjale przez ósemkę i po kłopocie...BJ pisze:Dla zadowolenia radomian i kielczan chcesz skazać warszawiaków i krakowian na podróżowanie ponad 5h zamiast niecałe 3h?
Oprócz Łodzi mam niewiele pomysłów...przewoz pisze:A z Bydgoszczy do Radomia w ogóle bym jechał inaczej, ale to już moje fantazje (no bo kto by pomijał Warszawę).
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Dla Ciebie 200 tysięcy mieszkańców to 'mniejsze miasto'?Adam G. pisze:Na całym świecie z mniejszych miast trzeba dojechać do większych, by tam się przesiąść. Dlaczego u nas miałoby być inaczej?
Ale rozumiem, że zgodnie z Twoją wizją, to Rzeszów czy Zielona Góra (o Kołobrzegu czy Zakopanem nie wspomnę) nie powinny mieć bezpośrednich połączeń, tylko dowózki do huba?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Solaris U10
- Bastian
- Sułtan Maroka
No ale coś jednak mówi...MeWa pisze:Po pierwsze liczba mieszkańców nie równa się liczbie potencjalnych pasażerów
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow