Komunikacja gminna z taryfą ZTM
Moderator: JacekM
- fik
- Naczelne Chamidło
Później będę to gdzieś musiał przenieść...
Na S9 jeżdżą trzy jednostki, każda ma 'swój' dedykowany kasownik; podczas zmiany czoła kierownik przenosi go z jednej służbówki do drugiej. W jednym od zmiany czasu nikt nie przestawił godziny, w drugim zrobiono to źle, na dodatek w ogóle nie czyta kart, trzeci za to działa perfekcyjnie, ale tylko z jednej strony - z drugiej w ogóle odmawia posłuszeństwa.
Na S9 jeżdżą trzy jednostki, każda ma 'swój' dedykowany kasownik; podczas zmiany czoła kierownik przenosi go z jednej służbówki do drugiej. W jednym od zmiany czasu nikt nie przestawił godziny, w drugim zrobiono to źle, na dodatek w ogóle nie czyta kart, trzeci za to działa perfekcyjnie, ale tylko z jednej strony - z drugiej w ogóle odmawia posłuszeństwa.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Czy to znaczy, że jest tam tzw. promocja 100%?fik pisze:Na S9 jeżdżą trzy jednostki, każda ma 'swój' dedykowany kasownik; podczas zmiany czoła kierownik przenosi go z jednej służbówki do drugiej. W jednym od zmiany czasu nikt nie przestawił godziny, w drugim zrobiono to źle, na dodatek w ogóle nie czyta kart, trzeci za to działa perfekcyjnie, ale tylko z jednej strony - z drugiej w ogóle odmawia posłuszeństwa.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
1. Kasownik ACS (Ascom) spotkasz prawie wszędzie, Macro-System w nowych SU12 Mob, Jelczach, Solinach, Alpinach, 14WE, tych pociągach wynajętych SKMWA przez SKM Trójmiasto. Może gdzieś jeszcze.
2. Kasownik musi mieć sterownik, przynajmniej w moim przekonaniu. Czy jest on w obu służbówkach, czy również jest przenoszony? Może oni mają taki typ, że nie potrzebuje sterownika?
Hint:
Sterownik ACS - komputer z dwulinijkowym zielonym wyświetlaczem kropkowym, duuużo klawiszy
Sterownik M-S: na zewnątrz objawia się ekranem dotykowym, który podpowiada również punktualność kierującego.
2. Kasownik musi mieć sterownik, przynajmniej w moim przekonaniu. Czy jest on w obu służbówkach, czy również jest przenoszony? Może oni mają taki typ, że nie potrzebuje sterownika?
Hint:
Sterownik ACS - komputer z dwulinijkowym zielonym wyświetlaczem kropkowym, duuużo klawiszy
Sterownik M-S: na zewnątrz objawia się ekranem dotykowym, który podpowiada również punktualność kierującego.
- humptyangel
- Kontakt:
Niestety tu grają role kosza okablowania jednostki i wyposażenia jej w kasowniki w każdych drzwiach - ok. 80 tyś zł.
Ad vocem - WKD w nowych składach w SIWZ przewidziała możliwość instalacji kasowników ZTM i całej reszty - producent ma przygotować uchwyty i kanały kablowe.
KM w ostatnich przetargach na EZT takiego wymogu literalnie zapisanego nie zamieścił. Za to pojawił się automat ze słodyczami.
Ad vocem - WKD w nowych składach w SIWZ przewidziała możliwość instalacji kasowników ZTM i całej reszty - producent ma przygotować uchwyty i kanały kablowe.
KM w ostatnich przetargach na EZT takiego wymogu literalnie zapisanego nie zamieścił. Za to pojawił się automat ze słodyczami.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
- fik
- Naczelne Chamidło
Dzisiaj się przyglądałem - niczego, co mogłoby służyć za sterownik kasowników, nie uwidziałem; jest tylko sterownik do wyświetlaczy przednich. Jeszcze będę badał temat, bo się zaintrygowałem sam - acz kasowniki magicznie zaczęły działać poprawnie, czyżby Sprawcza Moc Wawkomu?fik pisze: 2. Sterownik, jeśli jest, to w kabinie maszynisty.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
tu taka ciekawostka...
http://nadarzyn.pl/pliki/rozkladjazdykwiecien2010.pdf
Nie wiem czy UG będzie dopłacał ale szkoda ze nie da się tego przerobić na L, no i ta wspaniała lokalizacja przystanków...
Ja to jak grochem o ścianę w swoim UG by puścić Lxx do Pruszkowa bądź WKD a nadal pchają sie do Okęcia do którego dojazd jest bezsensowny.
http://nadarzyn.pl/pliki/rozkladjazdykwiecien2010.pdf
Nie wiem czy UG będzie dopłacał ale szkoda ze nie da się tego przerobić na L, no i ta wspaniała lokalizacja przystanków...
Ja to jak grochem o ścianę w swoim UG by puścić Lxx do Pruszkowa bądź WKD a nadal pchają sie do Okęcia do którego dojazd jest bezsensowny.
JKTpl pisze:...Macro-System w nowych SU12 Mob, Jelczach, Solinach, Alpinach, 14WE, tych pociągach wynajętych SKMWA przez SKM Trójmiasto.
Dobrze wiedzieć, jak nazywa się to gówno. Nie, żeby te Ascoma były super (daleko im do tego), ale te z Solinek zawsze mi - jako kontrolerowi - działały mocno na nerwy
Czyli to dotykowe urządzenie, w które wyposażeni są konduktorzy w KMkach i które pozwala m.in. na sprawdzanie ważności Karty Miejskiej, to jest właśnie ów Sterownik M-S?Sterownik M-S: na zewnątrz objawia się ekranem dotykowym, który podpowiada również punktualność kierującego.
Nieee, to jest komputer kierpocia do biletów KM i innych pierdół. Ten sterownik to mały dotykowy ekranik TFT wielkości większego GPSa.Pink pisze:Czyli to dotykowe urządzenie, w które wyposażeni są konduktorzy w KMkach i które pozwala m.in. na sprawdzanie ważności Karty Miejskiej, to jest właśnie ów Sterownik M-S?
Nawet błędnie używam słowa "sterownik", bo to tylko monitor z panelem dotykowym - komputer (pod kontrolą UNIXa) znajduje się w czeluściach autobusu.