Coś im długo ten montaż idzie, albo Chińczyk pojedynczo rowerem je z Chin przywozi
Autobusy dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
Pamiętam jak przedstawiciele Autosana mówili, że autobusy są już gotowe, tylko trzeba jakieś elementy silnika z Chin dostarczyć i w drogę.
Coś im długo ten montaż idzie, albo Chińczyk pojedynczo rowerem je z Chin przywozi
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
No to były gotowe, ale to chyba chodziło o te z pierwszego kontraktu. Jakby Autosan miał tyle zamówień co Pesa to pewnie by je realizował do końca następnej perspektywy unijnej. 
-
Michalk001
Zauważyliście że nowe Solarisy serii 52 i 54 mają błąd oprogramowania przycisków drzwi? Teoretycznie przycisk po wciśnięciu podświetla się na czerwono, a po aktywowaniu CG na zielono, nie wciśnięty nie podświetla się. Wczoraj zauważyłem to w 5443, a dziś w 5209 - czasem w momencie domknięcia drzwi przyciski od razu świecą na czerwono (tak jakby były wciśnięte pomimo że nikt nawet nie stał w pobliżu drzwi). Co ciekawe drzwi pomimo podświetlenia nie otwierają się przy aktywacji CG. Jedynie podświetlenie zmienia się na zielone, a po wyłączeniu CG znów na czerwone. Trwa to do momentu aż ktoś otworzy drzwi, potem po zamknięciu gasną aż po kilku przystankach problem powraca.
ashir pisze:A ostatnie Sancity dla EEC to się chyba w bólach rodzą, jest A291 to czekamy już tylko na A292, A293, A294, A295 i A296, czyli już tylko na 5 z 32 sztuk zamówionych?
Nie pij EEC ma komplet od A261 do A292 razem 32 sztuki.
Karierowicze mają się dobrze w firmie która sama promuje kierowników nieudaczników i pozwala im zatrudniać nieudaczników życiowych..... przez to jest jak jest.
Jakby miało komplet to by nie trzeba było dalej za nich robić zastępstw, przewoźnik nie byłby taki głupi, żeby płacić kary i celowo nie przejmować ostatnich brakujących brygad.
A co do numeracji to w końcu A261-A276 i A281-A296 czy zakres ciągły od A261 do A292, bo najpierw przyszły do A276, a później zaczęły od A281? 
Wpierw było A262 - A276 i pierwszy A281, potem A281 zmienił się na A261 zaś kolejna transza poszła od A277 do A292. Ot i tyle. A czemu są zastępstwa nie wiem może kierowców brak za takie głodowe stawki.....ashir pisze:Jakby miało komplet to by nie trzeba było dalej za nich robić zastępstw, przewoźnik nie byłby taki głupi, żeby płacić kary i celowo nie przejmować ostatnich brakujących brygad.A co do numeracji to w końcu A261-A276 i A281-A296 czy zakres ciągły od A261 do A292, bo najpierw przyszły do A276, a później zaczęły od A281?
Karierowicze mają się dobrze w firmie która sama promuje kierowników nieudaczników i pozwala im zatrudniać nieudaczników życiowych..... przez to jest jak jest.
A281 zmienił numer na A261 od razu jak przyszły kolejne Sancity. I nie obraź się, ale jesteś mało wiarygodny. Dziwnym trafem wozów: A277, A278, A279 i A280 jakoś nikt nie może spotkać na mieście (A292 pewnie jako świeżynka się niedługo pojawi) i jakoś dziwnym trafem wozy przychodziły transzami do A276 (akurat na zakontraktowane 15 brygad + 1 rezerwa), później była przez miesiąc przerwa i pojawiły się od A281. I za każdym razem jak przewoźnik dostawał kolejne Autosany to od razu były kierowane na linie, żeby jak najmniejsze były kary. Więc chętnie posłucham od bardziej wiarygodnych forumowiczów co z kilkoma ostatnimi Sancity, obojętnie od tego jakie numery będą nosiły. 
Pierwsza transza:
A261 - A276 > rejestracje od WY 7801H do WY 7816H za rejestrowane w okresie od 25.08.2015 do 26.08.2015
Druga transza:
A277 - A292 > rejestracje od WY 9013H do WY 9028H za rejestrowane w okresie od 20.10.2015 do 21.10.2015
Tyle wiem ja. Również wiem że wozy A277, A279 i A280 mają jakieś problemy i są na gwarancji. A278 i A292 gniją na Dworcu Zachodnim od 20.12.2015r.
Boże i Mobilis chce Autosany brać..... ponoć.
A261 - A276 > rejestracje od WY 7801H do WY 7816H za rejestrowane w okresie od 25.08.2015 do 26.08.2015
Druga transza:
A277 - A292 > rejestracje od WY 9013H do WY 9028H za rejestrowane w okresie od 20.10.2015 do 21.10.2015
Tyle wiem ja. Również wiem że wozy A277, A279 i A280 mają jakieś problemy i są na gwarancji. A278 i A292 gniją na Dworcu Zachodnim od 20.12.2015r.
Boże i Mobilis chce Autosany brać..... ponoć.
Czyli z 4-miesięcznym opóźnieniem wyprodukowano 32 Autosany, przy czym 3 sztuki i tak nie są zdolne jeździć. A Mobilis chce 54 Autosany i to w bogatszym wyposażeniu zgodnie z SIWZ, mam nadzieję, że w 2023 roku nie będą żałowali tej decyzji. 
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Widać Liber nie żałują, skoro teraz chcą Autosany 
W tym co pisze beni nie ma nawet ułamka prawdy, to są wyssane z palca bzdury. Nie ma, nie było i nigdy nie będzie wozów A277, A278, A279, A280.
noidea
Jakoś mnie to nie zdziwiło co napisałeś, tak czy siak jedno jest pewne, jeśli Mobilis chce zamówić Autosany to igra z ogniem i na podstawie błędów EEC powinien się uczyć i nie popełniać takich samych. Tym bardziej, że podmieniać tych wozów w późniejszych latach może Mobilis nie mieć czym.
A beni no cóż, widać dalej lubi wymyślać swoje historyjki. 
To omni bus w wyszukiwarce kłamie i phototrans teżAdam G. pisze:W tym co pisze beni nie ma nawet ułamka prawdy, to są wyssane z palca bzdury. Nie ma, nie było i nigdy nie będzie wozów A277, A278, A279, A280.
No jak to są Twoje źródła informacji to pogratulować.
A resztę historii skąd sobie dopowiedziałeś? 
Na ocznie widać dwa Autosany na Zachodnim które stoją w tym samym miejscu zastawione innymi wozami. Po rejestracji wiem że to te same o naprawie gwarancyjnej wiem ze swojego źródła.