120Na SWING
Kolorowe kwadraciki na wyświetlaczach nr brygady oznaczają do którego projektu dofinansowanego przez UE przypisany jest wagon. W zależności od przypisania musi on pojawiać się na określonych trasach.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
Stary Pingwin
Projektanta ogrzewania i wentylacji w swingu wsadziłbym do kabiny wczoraj i kazał bezpiecznie jeździć. Kabina cała zaparowana, a urządzenia grzewczo-wentylacyjne nie dają rady. Skakanie po kabinie ze ścierką i wycieranie szyb-bezcenne.
Chyba nawet Autosany mają szybę w przednich drzwiach z grzałką elektryczną, co pozwala na bezpieczną jazdę.
Chyba nawet Autosany mają szybę w przednich drzwiach z grzałką elektryczną, co pozwala na bezpieczną jazdę.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A klimy wymusić nie można? Ja wczoraj chłodziłem co jakiś czas pasażerów (bo jakiś kretyn uznał, że nie powinienem mieć opcji włączenia klimy tylko w kabinie) żeby szyby sobie odparować.Stary Pingwin pisze:Projektanta ogrzewania i wentylacji w swingu wsadziłbym do kabiny wczoraj i kazał bezpiecznie jeździć. Kabina cała zaparowana, a urządzenia grzewczo-wentylacyjne nie dają rady. Skakanie po kabinie ze ścierką i wycieranie szyb-bezcenne.
Zabraniasz nagrzewania, ustawiasz dysze na szyby i dajesz pełen nawiew.Stary Pingwin pisze:Projektanta ogrzewania i wentylacji w swingu wsadziłbym do kabiny wczoraj i kazał bezpiecznie jeździć. Kabina cała zaparowana, a urządzenia grzewczo-wentylacyjne nie dają rady. Skakanie po kabinie ze ścierką i wycieranie szyb-bezcenne.
Poza tym - widziałem gościa pryskającego jakimś sprayem - nie miał kawałka pary na szybach.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Jeśli spray gość dostał od pracodawcy, to OK, a jeśli nie, to rzuciłeś pomysłem ciut chybionym, ponieważ namawianie pracowników, żeby na własny koszt kupowali cokolwiek do eliminowania wad pojazdu jest śmieszne.MisiekK pisze:Poza tym - widziałem gościa pryskającego jakimś sprayem - nie miał kawałka pary na szybach.
-
Stary Pingwin
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ogrzewanie mogłoby ją co najwyżej zaparować...Stary Pingwin pisze:Ani klima ani ogrzewanie nie dały rady odparować prawej szyby.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- R-9 Chełmska
Ciepłe wilgotne powietrze na zimną szybę na chwilę ją zaparowuje, ale jak trochę poczekać, to szyba się rozgrzeje i wyschnie.
Z kolei klima świetnie wysusza, ale jeśli schłodzimy szybę poniżej temperatury zewnętrznej, a na zewnątrz jest bardzo wilgotno (i pada), to wilgoć będzie się na szybie osadzać od zewnątrz. Jeśli na przedniej, to przetrzemy wycieraczką, jeśli z boku, to...
Z kolei klima świetnie wysusza, ale jeśli schłodzimy szybę poniżej temperatury zewnętrznej, a na zewnątrz jest bardzo wilgotno (i pada), to wilgoć będzie się na szybie osadzać od zewnątrz. Jeśli na przedniej, to przetrzemy wycieraczką, jeśli z boku, to...
Napisałem, że "widziałem gościa pryskającego jakimś sprayem" - nie wiem co to było i skąd to dostał, więc skąd teza że namawiam do kupowania na własny koszt?Szeregowy_Równoległy pisze:jeśli nie, to rzuciłeś pomysłem ciut chybionym, ponieważ namawianie pracowników, żeby na własny koszt kupowali cokolwiek.
Przy wymuszeniu pełnych obrotów w połączeniu z nawiewem z góry radzi sobie z odparowaniem sporej części szyby. Można też zamknąć wywiew na nogi (tam gdzie prowadzący nie zdewastowali zaślepek) to da lepszy efekt.Stary Pingwin pisze:Wiatraczek w kompie dmucha lepiej, niż dolna dmuchaweczka w kabinie swinga
-
Stary Pingwin
Nie pamiętam w tej chwili, ale mam wrażenie, że dysze na górze mają regulację i można na bok skierować jeden ze strumieni powietrza, co powinno dać pożądany efekt.Stary Pingwin pisze:Radzi sobie z odparowaniem dolnej części szyby. Lustro zewnętrzne jest w części górnej.
-
Stary Pingwin
Uwierz mi, próbowałem i tego. Po prostu na środowe opady dmuchawki w kabinie były za słabe. Problem małej wydajności tych urządzeń znany jest od początku eksploatacji swingów, producent deklarował rozwiązanie problemu już w ubiegłym roku. Na razie pozostaje pieluszka-doskonale wchłania wilgoć 
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Zabroń pracy nagrzewania i daj tryb max grzanie. Powinny ruszyć pełną mocą wszystkie nawiewy. W automatyce pracują one na 1/3 - 1/2 mocy.Stary Pingwin pisze:Problem małej wydajności tych urządzeń znany jest od początku eksploatacji swingów, producent deklarował rozwiązanie problemu już w ubiegłym roku.