515 - co dalej z tą linią?

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 29 cze 2008, 21:30

Fikander pisze:Od 408 to ja bardzo proszę łapy precz, na Kopińskiej rano w obie strony jest ledwo zabieralne, nawet odcinając potoki studenckie do Politechniki, frekwencja jest bardzo przyzwoita, nie wiem, czy nie najlepsza z linii kursujących między PLotnikiem i GUSem.
A na ile jest to połączenie nie do zasubstytuowania przez inne linie. Czyli ile tego potoku to bezpośredni potok Jelonki-Politechnika?
R-11 Kleszczowa pisze:Lazurowa w zasadzie poza 190 i właśnie 408 (nie liczę 149 i 112) nie ma linii, która jechałaby gdzieś indziej niż na ciąg Świętokrzyskiej.
To się da zmienić. :D
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 29 cze 2008, 21:30

Ty patrz, a ja się przesiadałem z nabitego 408/187 przy Plotniku w wyjeżdżające ze Żwirek pustawe 188 ;]

[ Dodano: Nie 29 Cze, 2008 21:31 ]
pawcio pisze:Czyli ile tego potoku to bezpośredni potok Jelonki-Politechnika?
Nie wiem.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 29 cze 2008, 21:32

pawcio pisze: A na ile jest to połączenie nie do zasubstytuowania przez inne linie. Czyli ile tego potoku to bezpośredni potok Jelonki-Politechnika?
R-11 Kleszczowa pisze:Lazurowa w zasadzie poza 190 i właśnie 408 (nie liczę 149 i 112) nie ma linii, która jechałaby gdzieś indziej niż na ciąg Świętokrzyskiej.
To się da zmienić. :D
Też uważam, że 189 powinno pojechać Lazurową :idea:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 29 cze 2008, 21:33

A to swoją drogą.
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 29 cze 2008, 21:35

Dęboszczaku, jeżeli zgadzasz się z Fikandrem, że linia jest przepełniona na Ochocie, lecz równocześnie nie może być wzmocniona na Jelonkach i jest zbyt słabo wykorzystywana w Rembertowie, to chyba powinna być do rozcięcia, nieprawdaż?
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese

Dęboszczak

Post autor: Dęboszczak » 29 cze 2008, 21:36

emdegger pisze:Dęboszczaku, jeżeli zgadzasz się z Fikandrem, że linia jest przepełniona na Ochocie, lecz równocześnie nie może być wzmocniona na Jelonkach i jest zbyt słabo wykorzystywana w Rembertowie, to chyba powinna być do rozcięcia, nieprawdaż?
Coś trzeba przy niej pogmerać, tylko z głową! ;-)

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 29 cze 2008, 21:37

pawcio pisze:A na ile jest to połączenie nie do zasubstytuowania przez inne linie.
A co to za pytanie, skoro jest?
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 29 cze 2008, 21:40

emdegger pisze:
pawcio pisze:A na ile jest to połączenie nie do zasubstytuowania przez inne linie.
A co to za pytanie, skoro jest?
[luźna]No to może posłać na Olszynkę - w szczycie skoordynować ze 188, w weekendy dość znacznie wzmocnić bałwanki :?: 520 pożenić z 523, 525 zostawić, Woli Grzybowskiej i Rembertowowi zostawić silne zwyklaki na Wiatraczną, 182 dać z Witolina na Trakt, obwód dalej uzupełnić 187 :?:[/luźna propozycja]
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Nazgul

Post autor: Nazgul » 29 cze 2008, 21:41

Dęboszczak pisze:A więc wychodzi na moje, że 168 i 408 są w Rembertowie niepotrzebne i powinna być jedna silna linia z Wiatracznej na Kolonię
Nie wychodzi niestety na Twoje, nie wiem jak byś kombinował.
408 nie jest potrzebne - ale w OBECNEJ formie, kiedy już mamy inną linię do Politechniki, która obsługuje odcinek w Rembertowie generujący znacznie większe potoki pasażerskie (AON oraz 2 duże osiedla) niż Mokry Ług.
Rembertów potrzebuje zarówno połączenia z TŁ i Politechniką, jak i Grochowem. Więc albo będzie to obsługiwane jedną silną linią przez Wiatrak na TŁ, albo dwoma słabszymi - jedna na Wiatrak, a druga przez Ostrą do Politechniki.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 29 cze 2008, 21:46

R-11 Kleszczowa pisze:No to może posłać na Olszynkę - w szczycie skoordynować ze 188, w weekendy dość znacznie wzmocnić bałwanki :?:
Żeby jeszcze więcej powietrza jeździło na lotnisko?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 29 cze 2008, 21:46

Dęboszczak pisze:
emdegger pisze:Dęboszczaku, jeżeli zgadzasz się z Fikandrem, że linia jest przepełniona na Ochocie, lecz równocześnie nie może być wzmocniona na Jelonkach i jest zbyt słabo wykorzystywana w Rembertowie, to chyba powinna być do rozcięcia, nieprawdaż?
Coś trzeba przy niej pogmerać, tylko z głową! ;-)
A jakie są warunki brzegowe? Przede wszystkim czy konieczne jest utrzymanie połączenia Jelonek z TŁ przez Ochotę?

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 29 cze 2008, 21:48

Fikander pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:No to może posłać na Olszynkę - w szczycie skoordynować ze 188, w weekendy dość znacznie wzmocnić bałwanki :?:
Żeby jeszcze więcej powietrza jeździło na lotnisko?
Nie mówię, że koniecznie musi jechać potem na Lotnisko (-X
Albert Camus-"Dżuma"

Dęboszczak

Post autor: Dęboszczak » 29 cze 2008, 21:50

Nazgul pisze: Rembertów potrzebuje zarówno połączenia z TŁ i Politechniką, jak i Grochowem.
Albo rybki albo akwarium. Moje zdanie już znasz: 1 silna linia ok (7-10 min.), 2 kiepskich linii czy co 15 czy 20 min nie jestem w stanie zaakceptować.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 29 cze 2008, 21:52

Toż Andrzej proponuje jedną mocną 1xx po śladzie nowego 521 od Wiatracznej.

Dęboszczak

Post autor: Dęboszczak » 29 cze 2008, 21:58

pawcio pisze:Toż Andrzej proponuje jedną mocną 1xx po śladzie nowego 521 od Wiatracznej.
Ja nie jestem do takiego rozwiązania przekonany, raz, że olbrzymie korki na Marsa, a 2, że pociąg z Rembertowa do Śródmieścia jedzie 17 min, więc 515 jadące do Śródmieścia(M. Politechnika) mi się absolutnie nie widzi. Lepiej przesiąść się z 515 jako 1xx do Wiatracznej w częste linii jadące na Tł.

ODPOWIEDZ