N46 jest na SU12-1 w DP i w DS.ashir pisze:N46 (chyba też tylko w DP),
Solbus Solcity
Mało tego. Dla kierowca potrzącego w wewnętrzne lusterko skutecznie zasłania przestrzeń tuż przed drzwiami. A to już jest niebezpieczne.drapka pisze:Przepraszam, jeśli już było, ale co za jakiś [#@^#@%$#&^#&#$] wtrynił przed pierwsze siedzenie ten kretyński monitor? Przecież tam się siedzi z nosem w tym ścierwie, nie widać kompletnie nic, poza tym jak ktoś z tyłu byłby na tyle znudzony, ze chciałby się w to gapić, to i tak nic nie zobaczy poza głowami tych, co siedzą w pierwszym rzędzie. Co za kretyństwo!
Ale którymi drzwiami? Pierwszymi czy drugimi? Bo do obserwacji pierwszych chyba nie używa się lusterka wewnętrznego i tak bo tam mało co widać. Zresztą to nie jest aż tak bardzo niebezpieczne, jeśli drzwi odbiją. Ale za to jest inne niebezpieczeństwo. Załóżmy, że pasażer siedzi na tym fotelu przed samym monitorem i nagle autobus bardzo gwałtownie hamuje. Jak nic, zbije ten monitor własną głową lub własnym ciałem....
Nie przesadzaj - gdyby nie było monitora, byłaby szyba. Czy uderzy głową w nią czy w monitor, bez różnicy - i tak się uszkodzifraktal pisze:Ale za to jest inne niebezpieczeństwo. Załóżmy, że pasażer siedzi na tym fotelu przed samym monitorem i nagle autobus bardzo gwałtownie hamuje. Jak nic, zbije ten monitor własną głową lub własnym ciałem....
noidea
Bez przesadyzmu ! Za dużo horrorów się chyba naoglądałeśAle za to jest inne niebezpieczeństwo. Załóżmy, że pasażer siedzi na tym fotelu przed samym monitorem i nagle autobus bardzo gwałtownie hamuje. Jak nic, zbije ten monitor własną głową lub własnym ciałem....
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
A szyba jest podłączona do zasilania? Nie wydaje mi się.Adam G. pisze:Nie przesadzaj - gdyby nie było monitora, byłaby szyba. Czy uderzy głową w nią czy w monitor, bez różnicy - i tak się uszkodzi
[ Dodano: |26 Mar 2012|, 2012 20:03 ]
Ja potrafię spaść z siedzenia do przodu podczas awaryjnego hamowania. Rzadko co prawda jestem świadkiem kolizji w autobusie, ale zapewniam, że to możliwie. A że rzadko, to prawda. Na szczęście.mobil one pisze:Bez przesadyzmu ! Za dużo horrorów się chyba naoglądałeś Siedziałem tam nie raz i żyję . Monitor zaś tak bardzo nie przeszkadza,to wyolbrzymianie i przejaskrawianie problemu. To nie jest zresztą "pchacz", który rzeczywiście potrafił gwałtownie hamować...
-
Michalk001
No i jakie tam masz napięcie? 12 woltów czy 24? Nie popadaj w paranoję, takie napięcie nie pieści. No chyba, żeby zacząć lizać kable, ale tak przez skórę to nie.fraktal pisze:A szyba jest podłączona do zasilania? Nie wydaje mi się.Adam G. pisze:Nie przesadzaj - gdyby nie było monitora, byłaby szyba. Czy uderzy głową w nią czy w monitor, bez różnicy - i tak się uszkodzi
-
Michalk001