Kącik porad komputerowych
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Ten Samsung jest przede wszystkim bardzo szybki. Od zera uruchamia się w zaledwie kilka sekund i przy użytkowaniu programów z pakietów Office, Corel i Adobe wcale się nie przycina. Bardzo szybko zapisuje dane na dysku, a potem szybko je wyszukuje. Pracuje bardzo cicho - istnieje możliwość ustawienia trybu ECO, który jest praktycznie bezgłośny. Nagrzewa się tylko nieznacznie, kiedy uruchamia się różne gry (mam tylko Star Trek Online, ale wiem, że to dość zasobożerna gra po innych komputerach). I co ważne - w trybie ECO może pracować bez przerwy i bez ładowania nawet przez 10 godzin, jak twierdzi producent. Mi udało się osiągnąć około siedmiu, oczywiście bez uruchamiania jakichś wielkich aplikacji. Grała muzyka i otwarta była Opera.
Mowa tu dokładnie o modelu NP530U3C-A05PL, którego cena stoi już w okolicach 2700. My z dziewczyną kupowaliśmy jakoś w grudniu za prawie cztery, więc pewnie jeszcze odrobinę może stanieć w ciągu kilku najbliższych miesięcy.
Mowa tu dokładnie o modelu NP530U3C-A05PL, którego cena stoi już w okolicach 2700. My z dziewczyną kupowaliśmy jakoś w grudniu za prawie cztery, więc pewnie jeszcze odrobinę może stanieć w ciągu kilku najbliższych miesięcy.
- R-9 Chełmska
- R-9 Chełmska
Ja wzrokiem pełnym pożądania patrzę na Fujitsu (mam go obecnie, od jakiś 6 lat niezawodny, choć przeżył różne upadki, zalania herbatą, wstrząsy, podróże i wiele innych przygód - firmie ufam całkowicie), ale wygląda na słabszy od Samsunga...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Ta Fujitsu, swego czasu potrzebowałem na szybko dobrego laptopa używanego do samochodu, i szybki przegląd i co, wypadło na fujitsu - ja pierniczę on jest lepszy od mojego Lenovo G560. I kosztował 3x mniej a bateria trzyma 5h a mój 1,5h! No ale nie ma dobrej karty graficznej ten Fujitsu, za to do wszystkiego innego niz granie - rewelacja, rozdzielczosć 1680x1050! na 15"
Tak wiec jak patrzysz w strone fujitsu - to warto, wszystkie sprzęty od nich działają mi długo i niezawodnie a jak zawodnie to naprawa prosta i tania (w monitorze wyschły mi elektrolity)
Tak wiec jak patrzysz w strone fujitsu - to warto, wszystkie sprzęty od nich działają mi długo i niezawodnie a jak zawodnie to naprawa prosta i tania (w monitorze wyschły mi elektrolity)

- Bastian
- Sułtan Maroka
Właśnie, to przecież powinien umieć sam skaner.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
No ale w sieci możesz przecież szukać softu do danego modelu skanera.
Poza tym - skoro skanujesz, to chyba jakiś soft działa, to się nie dzieje automagicznie?
Poza tym - skoro skanujesz, to chyba jakiś soft działa, to się nie dzieje automagicznie?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow