Komunikacja miejska w czasie budowy II linii metra
Moderator: Wiliam
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
512 w kierunku Bankowego nie pomogło?
O 10-11. Dziś tak samo. Nie wiem, nie byłem na dole.kilovolt pisze:A o której to było? Po drugiej stronie to najprościej zjechać w dół na P&R w CH Wileńska. A jak właśnie na tym parkingu w tym samym czasie wyglądała sytuacja?Łukasz pisze:A tak przy okazji: dziś na Al.Solidarności pierwsze miejsca parkingowe były dopiero kilkadziesiąt metrów za skrzyżowaniem z Rzeszotarskiej. Patrzyłem nawet, czy za jakiś czas dałoby się wytyczyć parking na drugim pasie - i jakby się zdjęło barierki i położyło kostkę, to by nie było problemu. A może się wkrótce przydać!
[ Dodano: Wto 25 Paź, 2011 ]
To teraz inny problem. Ząbkowska jest zawalona od mniej więcej 14 do 18. Z tego powodu 138 łapie dwugodzinne opóźnienia. I teraz właśnie jechałem 4/138, które na Mokotowie jechało na -9, a była to już 21:30.
Nie wiem co komu po 138 jadącym kilkadziesiąt minut od Targowej do Naczelnikowskiej. IMO w tych godzinach powinno być jednokierunkowo skierowane dookoła, czyli przez Jagiellońską, Al.Solidarności, Kraśnicką, Rzeczną. Dzięki temu przynajmniej przeciwpotok byłby uratowany, a na pewno poprawiłaby się regularność 138.
W zamian za 138, wygiąłbym w tych godzinach 140 przez Rzeczną (żeby się nie myliło: niech się nazywa 340, a 140 niech w tych godzinach nie kursuje (BWL) - a docelowo w ogóle
Nie wiem czy to jest możliwe w ogóle, ale to nie jest tydzień/miesiąc, tylko to są 3 lata.
ŁK
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
E-4 po południu muchy wozi, 510 całodobowo muchy wozi, 178 istnieje wbrew zdrowemu rozsądkowi, 127 jeździ o pół miasta za daleko, 105 i 109 jeżdżą dużo częściej, niż potrzeba... Naprawdę tych kilka brygad nie jest nie do zorganizowania. Kwestia chęci.
Oj, gucio prawda. Popołudniami widzę zapełnione na Nowopotwory. A w niedzielne popołudnia to zapełnienie jest murowane, w tym 25% to kufry paki i skrzynie.Szeregowy_Równoległy pisze:510 całodobowo muchy wozi,
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Mogę potwierdzić. Wiele razy widziałem mocno zapełnione solówki na 510 (np. wczoraj).chester pisze:Oj, gucio prawda. Popołudniami widzę zapełnione na Nowopotwory. A w niedzielne popołudnia to zapełnienie jest murowane, w tym 25% to kufry paki i skrzynie.Szeregowy_Równoległy pisze:510 całodobowo muchy wozi,
To prawda. Jednak faktem jest że na dużej części trasy pokrywa się z 17. Ponieważ przesiadka z linii nowodworsko-tarchomińskich do 17 nie jest dogodna linia dalej jeździ. Można ją skasować i zaproponować lepsze rozwiązanie (np. 186 do Nowodworów i zaproponowanie pasażerom przesiadki w 33). A ta przesiadka przy Parku Olszyna już jest bardziej dogodna.ashir pisze:Mogę potwierdzić. Wiele razy widziałem mocno zapełnione solówki na 510 (np. wczoraj).chester pisze:Oj, gucio prawda. Popołudniami widzę zapełnione na Nowopotwory. A w niedzielne popołudnia to zapełnienie jest murowane, w tym 25% to kufry paki i skrzynie.
- Solaris U10
A ja dziś widziałem jadące 2x510 i obydwa były w ponad 60% zapełnione.ashir pisze:Mogę potwierdzić. Wiele razy widziałem mocno zapełnione solówki na 510 (np. wczoraj).chester pisze:Oj, gucio prawda. Popołudniami widzę zapełnione na Nowopotwory. A w niedzielne popołudnia to zapełnienie jest murowane, w tym 25% to kufry paki i skrzynie.