Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
507 przez TŁ i dalej Bora Komorowskiego, Fieldorfa, Umińskiego, GOCŁAW
509 przez Bora Komorowskiego, Meissnera, Fieldorfa, Bora Komorowskiego, GOCŁAW
514 Wału Fieldorfa i Bora Komorowskiego do TS.
I wilk syty i owca cała.
I wilk syty i owca cała.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
raczej owca ogolona a wilk niedopityR-11 Kleszczowa pisze:507 przez TŁ i dalej Bora Komorowskiego, Fieldorfa, Umińskiego, GOCŁAW
I wilk syty i owca cała.
Po co okręcać 509 ?
Nie lepiej 416 Fieldorfa - Meissnera d.s.t. ?
d.s.t. - dalej stałą trasą
W życiu bywa różnie.. kwadratowo i podłużnie...
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Lepiej
No to w takim układzie 416 jak wyżej, 509 prosto, a 507 Umińskiego
No to w takim układzie 416 jak wyżej, 509 prosto, a 507 Umińskiego
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Ikarusomaniak
Ok. Teraz wszystko jasne i widzę, że jest sens gadać.
A więc co do 514 - częstotliwość taka jak teraz? Może być trochę mało w porównaniu z 410, chyba, że wybrane kursy będą tylko do pętli lub zajezdni Ostrobramska
.
Poza tym 507 na Gocławiu prosto, ew. można zamienić z 509, ale żadnego pośpiecha na Meissnera
.
416 zostaje jak jest.
151 pewnie do uwalenia, tak jak i 303 (liczba mieszkańców Gocławia jest jednak ograniczona
).
A więc co do 514 - częstotliwość taka jak teraz? Może być trochę mało w porównaniu z 410, chyba, że wybrane kursy będą tylko do pętli lub zajezdni Ostrobramska
Poza tym 507 na Gocławiu prosto, ew. można zamienić z 509, ale żadnego pośpiecha na Meissnera
416 zostaje jak jest.
151 pewnie do uwalenia, tak jak i 303 (liczba mieszkańców Gocławia jest jednak ograniczona
- Ikarusomaniak
- Bastian
- Sułtan Maroka
No i właśnie lepiej by je zamienić. Albo ewentualnie odwrotnie zamienić: 117 przez Saską, a 111 przez Francuską. Czemu Francuska ma mieć dwie stałki do patelni, a Saska jedną szczytówkę?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Ja to bym inaczej widział: 507 przez Saską - zapewnienie dojazdu do punktu przesiadkowego na SASKIEJ + dojazd na patelnię mieszkańcom rejonów przy STACJI KRWIODASTWA. Zaś 509 puścić przez Francuską, gdyż tam tracą linię 147 która kursuje na Pragę Płn. 146 co pół godziny to dla nich śmiech na sali.Bastian pisze: Albo ewentualnie odwrotnie zamienić: 117 przez Saską, a 111 przez Francuską
Gocławska linia mikrobusowa:
211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz
Bo fantazja jest od tego
211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz
Bo fantazja jest od tego
- Bastian
- Sułtan Maroka
No to właśnie było proponowane, także przeze mnie...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Witam. Zastanawiając się nad propozycjami ZTMu dochodzę do wniosku, ze lepiej byłoby puścić 507 przez SASKĄ.
Dla Gocławia jest to wciąż kluczowy punkt przesiadkowy, którego obsługa systematycznie się pogarsza. A teraz odejdzie jeszcze 151. Samo 514 nie zapewni połączenia z TŁ i dlatego poprawienie komunikacji z tym przystankiem dla Gocławia bardzo się przyda.
Saska Kępa też nie powinna tego przyjąć źle. Obsługa Francuskiej się po zmianach nie pogarsza i jeśli dotąd wystarczała, to nadal będzie dobra. Nowowybudowane (i budujące się) bloki są w zasięgu STACJI KRWIODAWSTWA i dla ich mieszkańców też korzystne będzie mieć wszystkie linie na jednym dobrym przystanku a nie rozdzielone (choć trzeba będzie wybudować tam zotoki dla busów). Ewentualnie, aby poprawić Francuskiej, można puścić tam 416. Powinno starczyć. Co o tym myślicie?
Dla Gocławia jest to wciąż kluczowy punkt przesiadkowy, którego obsługa systematycznie się pogarsza. A teraz odejdzie jeszcze 151. Samo 514 nie zapewni połączenia z TŁ i dlatego poprawienie komunikacji z tym przystankiem dla Gocławia bardzo się przyda.
Saska Kępa też nie powinna tego przyjąć źle. Obsługa Francuskiej się po zmianach nie pogarsza i jeśli dotąd wystarczała, to nadal będzie dobra. Nowowybudowane (i budujące się) bloki są w zasięgu STACJI KRWIODAWSTWA i dla ich mieszkańców też korzystne będzie mieć wszystkie linie na jednym dobrym przystanku a nie rozdzielone (choć trzeba będzie wybudować tam zotoki dla busów). Ewentualnie, aby poprawić Francuskiej, można puścić tam 416. Powinno starczyć. Co o tym myślicie?