chodziło mi o porównanie dojazdu Bródno - Dworzec Gdański i Bródno - Słodowiec.195 pisze:z Bródna do <M> Słodowiec i odwrotnie wyszło mi 16 min, natomiast odc. Bielański czyli <M> Słodowiec - Chomiczówka po 8 min łącznie 24 minuty a w najgorszym wypadku 27 minutMeWa pisze:a czasowo jak wyjdzie dojazd?
KM po ukoĹczeniu budowy pierwszej linii Metra
Moderator: Wiliam
- MeWa
- Cukiereczek
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Podobnie jak wożenie Bródna na Plac Wilsona - ale 114 to przecież znakomita liniageograf pisze:Wożenie Bródna do stacji Słodowiec to jakiś absurd195 pisze:co wy na to
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Zdarza mi się - co najmniej dwa razy w tygodniu w popołudniowym szczycie podróżować tą linią z Wilsona na Bródno (fajna zapchaj dziura na okienku między zajęciami ) i miejsca leżące są w cenie biletu 90-dniowego. Mniam.Piotrek pisze:Owszem, w tej sytuacji w jakiej są teraz Bielany i pewnie Bródno jest to linia znakomita Frekwencja - lux.R-11 Kleszczowa pisze:ale 114 to przecież znakomita linia
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
-
Spróbuj znaleźć miejsce leżące po bielańskiej stronie. Nie to, żeby działy się jakieś dantejskie sceny, ale zapełnienie jest znakomite od zmierzchu do świtu (zwłaszcza po cięciach na 116 i 195)R-11 Kleszczowa pisze:Zdarza mi się - co najmniej dwa razy w tygodniu w popołudniowym szczycie podróżować tą linią z Wilsona na Bródno (fajna zapchaj dziura na okienku między zajęciami ) i miejsca leżące są w cenie biletu 90-dniowego. Mniam.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ależ ja tego nie neguję - ja neguję ideę dowozu Bródna do metra na Plac Wilsona.desert_eag pisze:Spróbuj znaleźć miejsce leżące po bielańskiej stronie. Nie to, żeby działy się jakieś dantejskie sceny, ale zapełnienie jest znakomite od zmierzchu do świtu (zwłaszcza po cięciach na 116 i 195)R-11 Kleszczowa pisze:Zdarza mi się - co najmniej dwa razy w tygodniu w popołudniowym szczycie podróżować tą linią z Wilsona na Bródno (fajna zapchaj dziura na okienku między zajęciami ) i miejsca leżące są w cenie biletu 90-dniowego. Mniam.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Nawiasem mówiąc, to po otwarciu stacji Słodowiec również 156 będzie bezpośrednio dowoziło do metra i to krótszą trasą - bez kręcenia (zakładając, że część Kasprowicza zostanie otwarta dla ruchu). Wówczas wystarczy tylko podkręcić rozkład 156, na Żeromskiego puścić inną dowozówkę i można 114 spokojnie pożegnać.
-
Ups, miało być "od świtu do zmierzchu" Nie ma to jak kinomaniacze skojarzeniaColony pisze: Nie przypadkiem N44 miałeś na myśli?
Naprawdę dowozówki do Dworca Gdańskiego są szybsze, czy ludzie maja syndrom stacji bliższej Centrum?Ależ ja tego nie neguję - ja neguję ideę dowozu Bródna do metra na Plac Wilsona.
to się wyraźniej pisze...MeWa pisze:chodziło mi o porównanie dojazdu Bródno - Dworzec Gdański i Bródno - Słodowiec.
Bródno-Słodowiec 16 minut
Bródno-Dw.Gdański 17 minut
praktycznie tyle samo
a to wszystko = E-1fraktal pisze:Nawiasem mówiąc, to po otwarciu stacji Słodowiec również 156 będzie bezpośrednio dowoziło do metra i to krótszą trasą - bez kręcenia (zakładając, że część Kasprowicza zostanie otwarta dla ruchu). Wówczas wystarczy tylko podkręcić rozkład 156, na Żeromskiego puścić inną dowozówkę i można 114 spokojnie pożegnać.
- Hetman Ciemności
- MeWa
- Cukiereczek
ja nie widzę takiej gwarancji, obstawiałbym raczej, że będzie mniej dziur, nie będzie krótkich pociągów, więc mniej problemów.Dantte pisze:dokładnie + na gdańskim gwarancję, że nie we wszystkich kursach się dostaniesz...Hetman Ciemności pisze:chyba trzeba do tego jeszcze dodać Słodowiec - Dw. Gdański.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
kasując linie do Centrum (a tych bardzo dużo już z samych kilku kursów 506, i pewnie nie tylko) polepszając ich kosztem dowozówki do metra w metrze i więcej pasażerów.ja nie widzę takiej gwarancji, obstawiałbym raczej, że będzie mniej dziur, nie będzie krótkich pociągów, więc mniej problemów.
a z polepszanie metra można się tylko cieszyć chociaż to dobre...
wszystkie linie metra na bialoleke!
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 17
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 17