Zmiany obsługowe - lipiec 2008
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Nie odmówiono. A kierowców jest na tyle wystarczająco, że udaje się wspomagać nawet inne zajezdnie.BJ.2052 pisze:Po prostu niektórym odmówiono urlopów.1000 pisze:Rozumiem, że Woronicza ma najwięcej nowych wozów, tylko ciekawe skąd oni biorą kierowców. Może inne zajezdnie oddelegowują swoich do obsługi tych linii?
Nie no po prostu parodiaBJ.2052 pisze:Po prostu niektórym odmówiono urlopów.1000 pisze:Rozumiem, że Woronicza ma najwięcej nowych wozów, tylko ciekawe skąd oni biorą kierowców. Może inne zajezdnie oddelegowują swoich do obsługi tych linii?
[ Dodano: Czw 03 Lip, 2008 18:38 ]
taa pewnie zliczysz ich na palcach jednej ręki,pod warunkiem że ta ręka ma 4 palceBJ.2052 pisze:Po prostu niektórym odmówiono urlopów.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Nie przeginaj
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Przegubowiec pisze:04-07-2008 • Od 7.07 zajdzie kilka zmian obsługowych związanych z zamknięciem mostu Poniatowskiego.
Praska część 517 przypadnie w całości Stalowej, natomiast śródmiejska (Z7) będzie domeną Ikarusów 280 z Kleszczowej, z małą pomocą dwóch Solarisów U18 z Ostrobramskiej.
521 w nowej postaci będzie obsługiwane przez Kleszczową i Ostrobramską (z R10 w ds już tylko SU18) oraz przez dwa dodatki z Woronicza.
Zmiana rozkładu 507 wyeliminuje przegubowe Ikarusy z Mariewa i Wólki. Redutowe brygady łączone z dwoma kursami 729 odchodzą do historii. Zastąpią je SU12 z Mobilisu (BWL 062: rano łączone z dodatkiem 122, popołudniu - z dodatkiem 159). Ostrobramska na 507 nie będzie mogła wystawiać Solarisów U15.
Inne drobne zmiany obsługowe:
- na 105 Kleszczowa uruchomi przegubowe wtyczki: w dp C14, w ds: M8 M9 M10,
- na 123 w ds będzie już tylko Ostrobramska,
- na 147 w dp i ds jedną brygadę przejmie ITS, który zgrabnie ją połączy z BWL-ką N25+N64 (przez co R10 w ds wysyłać będzie w miasto już tylko dwa Ikarusy 260),
- na 156 zamiast 2 gniotów będą 2 odkurzacze,
- na 401 dodatki z Ostrobramskiej już tylko solówkowe,
- na 510 Woronicza nie może wysyłać 15-metrowców,
- na Z-1 2 dodatki przejdą z R7 na R11.
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
-
jacek
- Zbanowany
Bardzo dobre posunieciemałpa pisze:- na 510 Woronicza nie może wysyłać 15-metrowców,
Ależ pieknie wykombinowali, czyli powrot 147 do ITSumałpa pisze:na 147 w dp i ds jedną brygadę przejmie ITS, który zgrabnie ją połączy z BWL-ką N25+N64
Ciekawe jak czesto beda sie pojawialy w temacie "Dziwadła", wypisówki z okazji brakow tych 2 kwadratówmałpa pisze:na 156 zamiast 2 gniotów będą 2 odkurzacze,
Zwykłe gnioty nie kwadratyjacek pisze:Ciekawe jak czesto beda sie pojawialy w temacie "Dziwadła", wypisówki z okazji brakow tych 2 kwadratów
Kwadrat jeżdzi tylko na 08 dodatku...
Wie ktoś na których brygadach będa odkurzacze?
No chyba kogoś już do reszty pogrzało. Te solówki na 401 pękają w szwach. Niech ten kto to wymyślił przejedzie się taką solówką w szczycie w 30 stopniowym upale. Czy to, że są wakacje i dzieciaki nie chodzą do szkoły oznacza, że pozostali ludzie mają się gnieść w bydłowozie? To ma być zachęcanie do korzystania z KM po podwyżce cen biletów? Jak za jazdę w takich warunkach mam płacić miesięcznie 72 zł to ja wolę samochód.małpa pisze:- na 401 dodatki z Ostrobramskiej już tylko solówkowe,
Trzeba było nie wydłużać trasy, jeżeli linia dobrze pracowała. Wystarczyło dodać nową linię ze Służewa na Marysin z odpowiednią do popytu częstotliwością a nie tworzyć takie absurdy jak solówki na starym odcinku 401 i na dokładkę rozrzedzać 189