Jak był w wakacje bodajże remont na Świętokrzyskiej za skrzyż. z Nowym Światem i autobusy miały po 2xx min. opóznienia to wszyscy kierowcy wypusczali pasażerów za skrzyż. z Emilii Plater jak jechali w kier.Nowego Światu.JacekM pisze:Hm... Ale jak korek jest absolutny, to chyba jest paragraf umożliwiający wypuszczanie ludzi
Miejskie autobusy pod lupÄ drogĂłwki
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
- Drivter1234
To się nazywa wilk syty i owca cała. Respect the PoliceDrivter1234 pisze:Z tego co się orientowałem to taka kontrola była, a mianowicie... wchodził do autobusu Pan Policjant w cywilu, pokazywał blachę, mówił że będzie kontrolował Pana kierowcę podczas jazdy i siadał sobie z przodu, i tak podobno było, kilku kierowców tak miało
-
jacek
- Zbanowany
Może zdają sobie sprawe, jaka jest rzeczywistośc, a że ich wyslali, to chciał sie zachować jak czlowiek. Swoje odbębnił, autobus skontrolował i kierowcy nie skrzywdziłJamnik pisze:Wtedy to już żadna kontrola.Drivter1234 pisze:pokazywał blachę, mówił że będzie kontrolował Pana kierowcę podczas jazdy
Tez słyszałem o podobnych sytuacjach
Potwierdzam.
A co do znajomości tras - ich znajomość jako obowiązek kierowcy to tylko kwestia teorii. Długoletni kierowca z R-7 dostał 733 w grafiku. Poszedł do z-cy kierownika prosić o zamianę, bo nie zna.
- To niech pan się przejedzie z wolnego i pozna - powiedział kierownik.
- Jak mi pan da dzień wolny PŁATNY, to się przejadę. A na razie poproszę o zamianę.
I dostał.
A co do znajomości tras - ich znajomość jako obowiązek kierowcy to tylko kwestia teorii. Długoletni kierowca z R-7 dostał 733 w grafiku. Poszedł do z-cy kierownika prosić o zamianę, bo nie zna.
- Jak mi pan da dzień wolny PŁATNY, to się przejadę. A na razie poproszę o zamianę.
I dostał.
Dzisiaj 123 tradycyjnie juz na skrzyzowaniu Fieldorfa z Ostrobramską pojechał prosto z pasa do skrętu w prawo. Pech chciał ze akurat w korku stał jakis radiowóz, policjant zatrzymal autobus i zaczął swoją gadkę, na to włączyli sie pasażerowie, policjant dostał porzadny op....., ktos mu powiedział zeby wziął się do roboty a nie zatrzymywał porządnego kierowce który pojechał prawidłowo
bo dzięki temu ludzie nie stali w korku. Skutek był taki że policja się zmyła z miejsca zdarzenia a usmiechniety kierowca i zadowoleni pasażerowie pojechali dalej 
W sumie dobrze powiedział. 733 to jest linia. I tak ma szczęście że R7 nie ma tego dużego koła (tylko te krótsze). Ogólnie linia jest fajna. Taka na urywanie lusterek solarisomlevar pisze:A co do znajomości tras - ich znajomość jako obowiązek kierowcy to tylko kwestia teorii. Długoletni kierowca z R-7 dostał 733 w grafiku. Poszedł do z-cy kierownika prosić o zamianę, bo nie zna.
(tak na marginesie - to jest gdzieś na Jagiellońskiej, czy się mylę?).